Her får Tora Berger VM-gullet hun har ventet på i årevis

Titusenvis av mennesker møtte fram i sentrum av Ruhpolding da Tora Berger fikk sin gullmedalje onsdag kveld.

Video Her får Tora Berger sin etterlengtede gullmedalje

Her får Tora Berger sin etterlengtede gullmedalje

- Det er en helt ubeskrivelig stemning her, og 60-70 prosent av de frammøtte er norske, sier NRKs reporter Kaj Tøger Pedersen fra ståheien i sentrum av VM-byen.

Tora Berger fikk sin gullmedalje, og ble deretter kjørt i limousin til hotellet. Der ble gullet feiret med champagne, kake og bål på balkongen.

- Champagne bruker jeg aldri mye tid på, men kake må jeg ha, gliste gullvinneren, som feiret samme med ektemannen Trond utover kvelden.

- Det var deilig å stå der på podiet og ta imot medaljen. Det er jo dette jeg har kjempet for i mange år, sa Tora Berger, etter å ha tatt imot gullet og hørt nasjonalsangen på torget i Ruhpolding.

Det er alltid stemning under premieutdelingen i den bayerske alpebyen, men med Tora Bergers gull på 15 km og den store norske kontingenten var stemnigen større enn noensinne onsdag kveld.

Video Gullfest!

VIDEO: Se gullfesten her.

Siste nytt

 • Molde ubeseiret hjemme

  Med 2-1 seieren over Sarpsborg 08 søndag, er Molde fortsatt ubeseiret hjemme på Aker Stadion. Magnus Wolff Eikrem og Fredrik Sjølstad scoret målene for hjemmelaget. Kristoffer Zachariassen scoret målet for gjestene, som fortsatt er under nedrykksstreken.

  Moldes Magnus Wolff Eikrem (midten) feirer 1-0 i eliteseriekampen mellom Molde og Sarpsborg 08.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Norske hopperne langt bak i Polen

  Det norske hopplandslaget hadde ingen topp dag i bakken i polske Wisla søndag kveld. Halvor Egner Granerud ble nordmann bestemann på 11.-plass etter å ha hoppet seg opp syv plasser i andre omgang. 19 år gamle Timi Zajc fra Slovenia vant rennet.

  Kvalifisering RAW AIR i Granåsen.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Norge ute av G19-EM

  Norge tapte 1-0 mot Frankrike i den avgjørende gruppespillskampen i G19-EM, samtidig som Irland vant 2-1 over Tsjekkia. Norge er dermed ute av turneringen etter å ha tatt to poeng etter tre kamper. Frankrike vant gruppen foran Irland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal