NRK Meny
Normal

Gullheltene er 22 år i snitt: – Kommer til å prege hoppsporten i mange år

OSLO/KULM (NRK): Med en snittalder på 22 år tok Norge den største seieren gjennom tidene i skiflygings-VM for lag søndag. Nå ser fremtiden veldig lys ut for den norske hoppsporten.

SKI JUMPING-WORLD/ Gangnes of Norway celebrates with his teammates Forfang, Tande and Fannemel after winning the team event of the Ski Flying World Championships at Kulm hill in Bad Mitterndorf
Foto: HEINZ-PETER BADER / Reuters

– Det er den største lagseieren gjennom tidene, og det skjer med utøvere som har mange år igjen. Jeg tror vi er inn i starten av den flotteste perioden norsk hoppsporten noensinnne har sett. Nå kommer vi til å prege hoppsporten i mange år, sier sportssjef Clas Brede Bråthen om dagens hopplag etter VM-seieren til NRK.

– Veldig sterk bredde i laget

Norge vant sitt første VM-gull i skyflyging på ni år søndag ettermiddag. På gull-laget i 2006 var Bjørn Einar Romøren, Lars Bystøl, Roar Ljøkelsøy og Tommy Ingebrigtsen. Førstnevnte ble mektig imponert over det han så av laget søndag ettermiddag.

– Det er en ufattelig stor prestasjon. Det er en veldig sterk bredde i laget. De viser at de har klart å bygge opp et nytt lag på en veldig god måte, sier Romøren om prestasjonen til NRK.

Norge tok overlegent VM-gull: – Noe av det villeste jeg har sett! - NRK Sport - Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Glad han ga seg

Anders Jacobsen kaller seieren «Barneskirenn». Selv om de ikke helt er barn lengre, så er det ikke langt unna. For Anders Bardal, som ga seg etter sesongen i fjor, er imponert over det unge laget og innrømmer at konkurransen kunne blitt tøff om han fortsatte karrieren.

– For en gjeng! Herlig å se! Enda godt jeg ga meg, for det laget er det tøft å hoppe seg inn på, sier Bardal som om det unge laget til NRK.

Hoppgutta

UNGGUTTER: Hoppgutta utklasser verdenseliten. Nå ser fremtiden lys ut.

Foto: Anders Engeland

Også andre gamle hopphelter og hopp-personligheter jublet litt ekstra over hva det unge laget presterte søndag.

– Gratulerer med VM-gullet. Meget imponerende av et ungt lag, sier Lasse Ottesen.

Tidligere hopp-kommentator Arne Scheie betegner lagseieren som noe av det mest imponerende han har sett.

Arne Scheie

IMPONERT: Arne Scheie betegner seieren som noe av det mest imponerende han har sett av et lag i hoppsporten.

Foto: Magne Hansen / NRK

– Det er absolutt en av de mest imponerende lagkonkurransene jeg har sett. Det var jo en knock-out. Vi har et helt fantastisk lag. Vi har kanskje ikke den store eneren, men laget er helt fantastisk, sier Scheie.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vidal tiltalt for vold

  Bayern München-stjernen Arturo Vidal er tiltalt for kroppskrenkelse etter en voldsepisode på en nattklubb i byen i fjor høst. Statsadvokaten i München opplyser at strafferammen for det Vidal er tiltalt for er fengsel i inntil 10 år.

  Vidal
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Lyon vann meisterligafinalen

  Med Ada Hegerberg på scoringslista vann Lyon meisterligafinalen med 4-1 mot tyske Wolfsburg. Med sitt eine mål blei Hegerberg tidenes toppscorar i turneringa med 15 mål. Wolfsburgs Caroline Graham Hansen måtte gå av i pausen grunna ei skade.

  Ada
  Foto: Efrem Lukatsky / AP
 • Citroën sparket Kris Meek

  Citroën har sparket den britiske rallyføreren Kris Meek for uforsvarlig kjøring etter en rekke avkjøringer i VM-runder den siste tiden. Nordiren har kjørt ut for ofte på grunn av at han kjører med uforsvarlig høy risiko, meldes det i en uttalelse.

  Kris Meeke
  Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Sendeplan

Kl. Program Kanal