NRK Meny
Normal

Gullheltene er 22 år i snitt: – Kommer til å prege hoppsporten i mange år

OSLO/KULM (NRK): Med en snittalder på 22 år tok Norge den største seieren gjennom tidene i skiflygings-VM for lag søndag. Nå ser fremtiden veldig lys ut for den norske hoppsporten.

SKI JUMPING-WORLD/ Gangnes of Norway celebrates with his teammates Forfang, Tande and Fannemel after winning the team event of the Ski Flying World Championships at Kulm hill in Bad Mitterndorf
Foto: HEINZ-PETER BADER / Reuters

– Det er den største lagseieren gjennom tidene, og det skjer med utøvere som har mange år igjen. Jeg tror vi er inn i starten av den flotteste perioden norsk hoppsporten noensinnne har sett. Nå kommer vi til å prege hoppsporten i mange år, sier sportssjef Clas Brede Bråthen om dagens hopplag etter VM-seieren til NRK.

– Veldig sterk bredde i laget

Norge vant sitt første VM-gull i skyflyging på ni år søndag ettermiddag. På gull-laget i 2006 var Bjørn Einar Romøren, Lars Bystøl, Roar Ljøkelsøy og Tommy Ingebrigtsen. Førstnevnte ble mektig imponert over det han så av laget søndag ettermiddag.

– Det er en ufattelig stor prestasjon. Det er en veldig sterk bredde i laget. De viser at de har klart å bygge opp et nytt lag på en veldig god måte, sier Romøren om prestasjonen til NRK.

Norge tok overlegent VM-gull: – Noe av det villeste jeg har sett! - NRK Sport - Sportsnyheter, resultater og sendeplan

Glad han ga seg

Anders Jacobsen kaller seieren «Barneskirenn». Selv om de ikke helt er barn lengre, så er det ikke langt unna. For Anders Bardal, som ga seg etter sesongen i fjor, er imponert over det unge laget og innrømmer at konkurransen kunne blitt tøff om han fortsatte karrieren.

– For en gjeng! Herlig å se! Enda godt jeg ga meg, for det laget er det tøft å hoppe seg inn på, sier Bardal som om det unge laget til NRK.

Hoppgutta

UNGGUTTER: Hoppgutta utklasser verdenseliten. Nå ser fremtiden lys ut.

Foto: Anders Engeland

Også andre gamle hopphelter og hopp-personligheter jublet litt ekstra over hva det unge laget presterte søndag.

– Gratulerer med VM-gullet. Meget imponerende av et ungt lag, sier Lasse Ottesen.

Tidligere hopp-kommentator Arne Scheie betegner lagseieren som noe av det mest imponerende han har sett.

Arne Scheie

IMPONERT: Arne Scheie betegner seieren som noe av det mest imponerende han har sett av et lag i hoppsporten.

Foto: Magne Hansen / NRK

– Det er absolutt en av de mest imponerende lagkonkurransene jeg har sett. Det var jo en knock-out. Vi har et helt fantastisk lag. Vi har kanskje ikke den store eneren, men laget er helt fantastisk, sier Scheie.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP
 • Ny Viking-trener presenteres snart

  Denne uken har både Bjarne Berntsen og Lars Bohinen blitt lansert som ny Viking-trener. Nå varsler Viking-ledelsen at en ny trener blir presentert innen kort tid. – Vi er klare til å oversende innstillingen vår til styrene. Der skal den endelige beslutningen tas, forteller daglig leder i Viking, Eirik Henningsen.

 • Assist for Zuccarello i bortetap

  New York Rangers røyk på et 2-3-tap borte mot Ottawa Senators onsdag. Mats Zuccarello kunne notere seg for en assist.

  Nordmannen står med 25 målpoeng (7 mål, 18 assist) etter 31 spilte kamper. New York Rangers' neste kamp er hjemme mot Los Angeles Kings.

  Zuucc
  Foto: Cole Burston / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
V-cup skiskyting: Sprint kvinner
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
OL-profiler: Tiril Eckhoff
EM svømming