Northug gullfavoritt på alle distanser

Petter Northug gjorde det igjen. Denne gangen vant han den klassiske tremila i fellesstart. Nå er han gullfavoritt på alle distanser til OL.

Video nsps_upload_2009_12_20_14_13_15_1990.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Dette var hans sjuende verdenscupseier i karrieren.

Nordtrønderen vant også den klassiske sprinten i Rogla lørdag, og før Tour de Ski starter innehar han den gule ledertrøya i verdenscupen.

Det lover på alle mulige måter godt foran OL i Vancouver i februar.

Les også: Bjørgen vant svenske-duell

Nett-TV: Intervju med Northug etter seieren:

(Saken fortsetter under videoen)

Northug snakker ut om sponsorbråket
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Taktisk vellykket

Petter Northug holdt seg taktisk bakerst i tetfeltet gjennom hele tremila søndag. Da det var tre kilometer igjen var trønderen på en 18. plass.

Sammen med Eldar Rønning og Roger Aa Djupvik var han godt plassert idet feltet nærmet seg mål.

Sjanseløs mot Northug

Det var imidlertid Alexander Legkov som førte an i teten like før mål, men da satte Petter Northug inn det berømte Northug-rykket og han passerte Legkov med 0,7 sekunder i mål.

Landsmannen Maxim Vylegzjanin tok 3. plassen.

Resultater verdenscup langrenn

Aukland og Svartdal langt bak

Eldar Rønning ble nest best av de norske på 10. plass, dermed styrket også han sine muligheter til å få gå femmila i OL i Vancouver. Roger Aa Djupvik gikk inn til 16. plass.

Anders Aukland og Jens Arne Svartedal, som hadde sjansen til å kvalifisere seg til OL, endte skuffende langt bak og kom på henholdsvis 24. og 36. plass.

Siste nytt

 • Singh senket Start

  Med et skudd fra rundt 16 meter scoret Harmeet Singh kampens eneste mål etter 52 minutter da Sandefjord slo Start 1-0 i en eliteseriekamp i fotball i Kristiansand lørdag kveld.

  Sing-scoring for Sandefjord
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Ajax vant 13-0

  Ajax sparte ikke på kruttet selv om bortekampen mot Venlo for lengst var vunnet. Med 13-0 slettet klubben sin egen rekord i nederlandsk æresdivisjon, melder NTB.

  Inntil lørdag lød rekorden for største seier i Nederlands øverste divisjon på 12-1. Den satte Ajax mot Vitesse i mai 1972. I nyere tid var PSV Eindhovens 10-seier over Feyenoord i 2010 den største.

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Lewandowski scoret tre

  Erling Braut Haaland skal henge i om han vil gi Robert Lewandowski kamp om toppscorertittelen i Bundesliga denne sesongen. Lewandowski spilte bare 60 minutter i lørdagens 5-0-seier over Frankfurt, men det var nok til å putte tre ganger for Bayern München. Han står nå med hele ti mål på fem seriekamper, altså to mål i snitt.

  Lewandoski
  Foto: CHRISTOF STACHE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal