Hopp til innhold

Slakter seg selv etter VM-sølv: – Sjelden jeg føler meg så dårlig i konkurranse

Jakob Ingebrigtsen løp inn til VM-sølv på 1500 meter søndag. Det var han svært skuffet over selv.

World Athletics Indoor Championships

SØLV: Jakob Ingebrigtsen løp inn til VM-sølv på 1500 meter innendørs søndag.

– Jeg er selvfølgelig skuffa. Jeg vet at jeg kommer inn her som den desidert beste. Jeg vet ikke, jeg følte meg ikke helt bra i dag, sier Ingebrigtsen til NRK.

Jakob Ingebrigtsen lå helt i tet fra start til mål i VM-finalen på 1500 meter.

Ingebrigtsen lå til og med an til verdensrekord en stund, men roet litt ned og ville heller kontrollere inn gullet. Det klarte han ikke. På oppløpet kom Samuel Tefera opp på siden av Ingebrigtsen. I en intens duell de siste meterne, var det den tidligere verdensrekordholderen som var sterkest.

Ingebrigtsens tid ble 3,33,02. Han var 25 hundredeler bak vinneren.

Det er ikke nordmannen fornøyd med.

– Jeg følte ikke at jeg var så bra som jeg skulle vært underveis. Jeg har ikke peiling på hvorfor, sier Ingebrigtsen.

Storebror Henrik er ikke fullt så kritisk.

– Jeg tror alle forstår at Jakob er skuffet med hans ambisjoner. Alle oss andre rundt ham er kjempestolte over en sølvmedalje i VM, sier Henrik til NRK.

Slakter seg selv

For med OL-gull fra i sommer, og verdensrekord på øvelsen for en måned siden, gikk Ingebrigtsen til VM-finalen som storfavoritt.

– Selvfølgelig prøver jeg å gjøre så godt jeg kan for at dette ikke skal skje. Men for å være helt ærlig så jeg ikke dette komme. Jeg følte meg ganske bra på oppvarming og, sier 21-åringen.

– Hvor ofte har du slike dager?

Jakob I

SKUFFET: – Jeg har vunnet OL og satt verdensrekord nylig, så jeg skulle absolutt vunnet i dag, sier Jakob Ingebrigtsen.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– På trening har jeg nesten det hele tiden, men det er sjelden jeg føler meg så dårlig i konkurranse.

For Ingebrigtsen er klar på at dette gullet skulle han ha tatt. Alt annet er for dårlig, ifølge han selv.

– Når man vinner, så vil man jo vinne neste gang også. Om man ikke kan leve opp til det har man ikke en positiv utvikling i alle fall.

Allerede etter halvannen runde var Ingebrigtsen i ledelsen. Fra front prøvde nordmannen å kverne i stykker konkurrentene.

Med tre runder igjen virket det som om Ingebrigtsen hadde full kontroll. Han kikket seg til siden og holdt kontroll på konkurrentene. Men så roet Ingebrigtsen litt ned. Nordmannen selv er usikker på hvorfor det ikke fungerte som han ønsket.

– Jeg skal i utgangspunktet være god nok til å gjøre som jeg vil i det feltet her, sier Ingebrigtsen.

– Ikke så mye positivt å ta med seg

Jakob Ingebrigtsen satte verdensrekord på øvelsen tidligere i vinter, da han løp på 3.30,60 i et innendørsstevne i Frankrike i februar. Den gangen hadde Ingebrigtsen harer som gjorde mye av jobben for han. Da slo han Tefera, men i dag ble altså etiopieren bedre.

Innendørs VM friidrett 2022

GRATULERTE: Jakob Ingebrigtsen måtte bare innse at Samuel Tefera var bedre enn han i dag.

Foto: Nikola Krstic / NTB

– I Frankrike var jeg mye bedre enn dette, og jeg følte meg bra på trening. Jeg skal ikke skylde på sykdom, men jeg presterte ikke som jeg håpet. Når de andre er på sitt beste, er vi nesten like gode. Jeg har ikke noe annet å si enn at jeg ikke følte meg noe bra, sier Ingebrigtsen.

I gårsdagens semifinale hadde nordmannen full kontroll. Han lå bak i feltet en stund, før han rykket frem til tet og kontrollerte feltet de siste rundene. Men i dag fungerte altså ikke kroppen like bra.

– Det er ikke så mye positivt å ta med seg. Men det nøytrale er at man kan underprestere av og til, selv om man har gjort alt rett i forkant. Så mye annet enn det vet jeg ikke.

  • Se sendingen fra VM her:

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal