Hopp til innhold

Slakter seg selv etter VM-sølv: – Sjelden jeg føler meg så dårlig i konkurranse

Jakob Ingebrigtsen løp inn til VM-sølv på 1500 meter søndag. Det var han svært skuffet over selv.

World Athletics Indoor Championships

SØLV: Jakob Ingebrigtsen løp inn til VM-sølv på 1500 meter innendørs søndag.

– Jeg er selvfølgelig skuffa. Jeg vet at jeg kommer inn her som den desidert beste. Jeg vet ikke, jeg følte meg ikke helt bra i dag, sier Ingebrigtsen til NRK.

Jakob Ingebrigtsen lå helt i tet fra start til mål i VM-finalen på 1500 meter.

Ingebrigtsen lå til og med an til verdensrekord en stund, men roet litt ned og ville heller kontrollere inn gullet. Det klarte han ikke. På oppløpet kom Samuel Tefera opp på siden av Ingebrigtsen. I en intens duell de siste meterne, var det den tidligere verdensrekordholderen som var sterkest.

Ingebrigtsens tid ble 3,33,02. Han var 25 hundredeler bak vinneren.

Det er ikke nordmannen fornøyd med.

– Jeg følte ikke at jeg var så bra som jeg skulle vært underveis. Jeg har ikke peiling på hvorfor, sier Ingebrigtsen.

Storebror Henrik er ikke fullt så kritisk.

– Jeg tror alle forstår at Jakob er skuffet med hans ambisjoner. Alle oss andre rundt ham er kjempestolte over en sølvmedalje i VM, sier Henrik til NRK.

Slakter seg selv

For med OL-gull fra i sommer, og verdensrekord på øvelsen for en måned siden, gikk Ingebrigtsen til VM-finalen som storfavoritt.

– Selvfølgelig prøver jeg å gjøre så godt jeg kan for at dette ikke skal skje. Men for å være helt ærlig så jeg ikke dette komme. Jeg følte meg ganske bra på oppvarming og, sier 21-åringen.

– Hvor ofte har du slike dager?

Jakob I

SKUFFET: – Jeg har vunnet OL og satt verdensrekord nylig, så jeg skulle absolutt vunnet i dag, sier Jakob Ingebrigtsen.

Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

– På trening har jeg nesten det hele tiden, men det er sjelden jeg føler meg så dårlig i konkurranse.

For Ingebrigtsen er klar på at dette gullet skulle han ha tatt. Alt annet er for dårlig, ifølge han selv.

– Når man vinner, så vil man jo vinne neste gang også. Om man ikke kan leve opp til det har man ikke en positiv utvikling i alle fall.

Allerede etter halvannen runde var Ingebrigtsen i ledelsen. Fra front prøvde nordmannen å kverne i stykker konkurrentene.

Med tre runder igjen virket det som om Ingebrigtsen hadde full kontroll. Han kikket seg til siden og holdt kontroll på konkurrentene. Men så roet Ingebrigtsen litt ned. Nordmannen selv er usikker på hvorfor det ikke fungerte som han ønsket.

– Jeg skal i utgangspunktet være god nok til å gjøre som jeg vil i det feltet her, sier Ingebrigtsen.

– Ikke så mye positivt å ta med seg

Jakob Ingebrigtsen satte verdensrekord på øvelsen tidligere i vinter, da han løp på 3.30,60 i et innendørsstevne i Frankrike i februar. Den gangen hadde Ingebrigtsen harer som gjorde mye av jobben for han. Da slo han Tefera, men i dag ble altså etiopieren bedre.

Innendørs VM friidrett 2022

GRATULERTE: Jakob Ingebrigtsen måtte bare innse at Samuel Tefera var bedre enn han i dag.

Foto: Nikola Krstic / NTB

– I Frankrike var jeg mye bedre enn dette, og jeg følte meg bra på trening. Jeg skal ikke skylde på sykdom, men jeg presterte ikke som jeg håpet. Når de andre er på sitt beste, er vi nesten like gode. Jeg har ikke noe annet å si enn at jeg ikke følte meg noe bra, sier Ingebrigtsen.

I gårsdagens semifinale hadde nordmannen full kontroll. Han lå bak i feltet en stund, før han rykket frem til tet og kontrollerte feltet de siste rundene. Men i dag fungerte altså ikke kroppen like bra.

– Det er ikke så mye positivt å ta med seg. Men det nøytrale er at man kan underprestere av og til, selv om man har gjort alt rett i forkant. Så mye annet enn det vet jeg ikke.

 • Se sendingen fra VM her:

Siste nytt

 • Ruud-rival slipper operasjon

  Danskenes tennisyndling Holger Rune slipper å operere håndleddet, sier mor og manager Aneke Rune til Ekstra Bladet. Det gir håp om spill i OL for Casper Ruuds rival.

  Nye undersøkelser av hånden viser at det ikke er skade på noen leddbånd.

  – Skanningen viser likevel at det er en betennelse. Problemene oppsto allerede i mai, og det har ikke roet seg ennå, skriver Aneke Rune i en tekstmelding til Ekstra Bladet.

  Hun forteller videre at ATP-turneringene i Nord-Amerika, inkludert US Open, ikke er i fare. OL-spill kan imidlertid være risikabelt, opplyser Runes mor.

  (NTB)

  Germany Tennis Hamburg
  Foto: Frank Molter / AP
 • OL-klar polsk høydehopper suspendert for dopingbruk

  Den polske høydehopperen Norbert Kobielski er suspendert av Friidrettens Integritetsenhet (AUI) for brudd på dopingreglementet. 27-åringen ble nylig nummer seks i EM. Det skriver Aftonbladet.

  Kobielski har testet positivt på det forbudte stoffet pentedron, skriver AUI. Kobielski tok 6.-plassen i høydekonkurransen i Roma-EM i begynnelsen av juni. I tillegg har han bronse fra U23-EM tilbake i 2019.

  (NTB)

  ziT-9oR6Feo
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Nosa Dahl solgt til belgiske Mechelen

  Bodø/Glimt og Mechelen har kommet til enighet om en overgang for Petter Nosa Dahl (20).

  Det opplyser Glimt i egne mediekanaler. Nosa Dahl har bestått den medisinske testen hos sin nye klubb.

  Mandag kveld ble det klart at Glimt hadde avbrutt 20-åringens lån i KFUM Oslo. Der har han vært en sentral brikke for den nyopprykkede klubben fra hovedstaden.

  – KFUM fortjener en stor takk for måten de har utviklet Nosa på de siste månedene. Nå ønsker vi han lykke til i Belgia, sier sportslig administrativ leder i Bodø/Glimt, Håvard Sakariassen. (NTB)

  3nQXGwtpcm8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal