NRK Meny
Normal

Hevder lagvenninnene hadde fri tilgang til dopingmidler i garderoben

Ragnhild Gulbrandsen forteller at under hennes opphold i den amerikanske klubben Boston Breakers var det full åpenhet rundt bruken av doping. Alle som ikke spilte på landslag kunne forsyne seg fritt med midler på dopinglista.

Ragnhild Gulbrandsen

– Da jeg spilte i proffligaen i USA hadde landslagsspillere ikke tilgang til den samme 'godteposen' som de andre på laget, skrev Ragnhild Gulbrandsen på Twitter søndag. Her fra fotball-VM i 2007

Foto: Johannessen, Sara / NTB scanpix

Ragnhild Gulbrandsen utdyper hvordan hennes medspillere i Boston Breakers som ikke var landslagsspillere hadde tilgang til andre midler enn hun selv under hennes opphold i USA på 2000-tallet.

– I den bagen hvor vi hadde medisinsk utstyr var det en pose med medisiner, som type forkjølelsesmedisiner og andre ting for når man fikk akutte skader og sånn, som vi som spilte på landslag ikke fikk ta. Fordi vi kunne bli testet når vi var hjemme på samling eller spilte landskamper. Mens de som ikke var på landslag kunne ta det. For de ble aldri testet.

– Ble det sagt noe om hva det var?

– Ikke noe mer enn at det var ting som sto på dopinglista, forteller Guldbrandsen på telefon til NRK.

To ulike verdener i garderoben

Gulbrandsen forklarer hvordan det ble gjort forskjell på spillere som var knyttet opp mot landslag og de som ikke var det. Faren for å bli oppdaget på dopingtester var ikke tilstede for spillere som ikke var kalt inn på ulike landslag.

Den svenske ishockeyspilleren Nicklas Bäckström ble i helgen tatt for doping og har lagt skylden på allergimedisinen sin som han hevder å ha tatt daglig i syv år. Han sier han har blitt testet to ganger i NHL uten at det har gitt utslag. Da han ble testet før kvartfinalen i OL viste det seg at denne medisinen ga utslag på dopingtesten

Fra sin tid i USA forklarer Gulbrandsen at innholdet i det hun beskriver som «godteposen» i garderoben kunne være medisiner mot forkjølelse og andre ting, og hun kjenner igjen noe av det Bäckström forklarer.

– Tror du det som Bäckström nå er tatt for er noe lignende type stoffer som er i den godteposen du beskriver?

– Ja, jeg vil nok anta det, at det er lignende type greier, sier Gulbrandsen.

Full åpenhet om «godteposen»

Gulbrandsen forteller videre om hvordan dette ble ansett som helt normalt og at hun selv heller ikke reagerte på dette på hennes utenlandsopphold.

– Det ble ikke sett på som noe voldsomt overtramp der. De hadde en litt annen innstilling til det. Jeg hang meg ikke opp i det selv heller. Det var jo ikke noe prestasjonsfremmende ting. For eksempel: Hvis man var litt forkjølet så ble man bedre litt fortere, forklarer Gulbrandsen.

– Var du ukomfortabel med at spillerne rundt deg bare forsynte seg av midler på dopinglisten?

– Jeg må innrømme at jeg ikke tenkte så mye over det. Det var slik kulturen var (er) der, avslutter Gulbrandsen til NRK

Hun har spilt over 80 landskamper for Norge og er blant våre mest profilerte spillere.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Westerheim gir seg på landslaget

  Norges beste kvinnelige skytter de siste årene, Malin Westerheim, gir seg på landslaget og trapper ned toppidrettssatsingen i en alder av 24 år. Westerheim representerte blant annet Norge under Rio-OL. Nå gir hun seg på grunn av manglende motivasjon.

  Malin WEsterheim i Rio
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Fem strake nederlag for Benfica

  Etter fem kamper står Benfica med fem tap og 1–12 i målforskjell i mesterligaen. Onsdag ble det 0-2-tap mot CSKA Moskva.

  Georgi Shchennikov og et selvmål sørget for 2-0-seier til CSKA.

  Champions League - CSKA Moscow vs Benfica
  Foto: Sergei Karpukhin / Reuters
 • Chelsea lekte seg mot ti mann

  Da Qarabag fikk kaptein Rashad Sadygov utvist etter 19 minutter, var mesterligakampen mellom Qarabag og Chelsea i realiteten avgjort.

  Chelsea lekte seg til 4-0-seier etter mål av Eden Hazard, Willian (2) og Cesc Fàbregas.

  Willian celebrates scoring their second goal with Eden Hazard
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal