Guardiola vant sitt første City-trofé: – Denne tittelen er til klubben, ikke til meg

Pep Guardiola fikk en liten revansje etter smellen i FA-cupen da han vant sin første tittel med Manchester City i ligacupfinalen.

Carabao Cup Final - Arsenal vs Manchester City

TOMMEL OPP: Manchester City-manager Pep Guardiola kunne juble for sin første tittel med klubben.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi var svake før pause, men annenomgangen var fantastisk. Denne tittelen er til Manchester City, ikke til meg. Vi er så lykkelige nå. Jeg vil si gratulerer til fansen vår, sa Pep Guardiola.

Pep

TROFÉ: Pep Guardiola med ligacuptroféet etter seieren over Arsenal.

Foto: Glyn Kirk / AFP

Drømmen om fire titler denne sesongen ble knust da City tapte 1-0 for Wigan i femte runde i FA-cupen forrige helg, men det pinlige tapet var trolig glemt da Arsenal ble banket på Wembley i ligacupfinalen.

Og nå lever drømmen om tre troféer.

Scoringer av Sergio Agüero, Vincent Kompany og David Silva sikret Pep Guardiola hans første trofé som City-manager.

Populær scoring

Arsenal ble utspilt og ydmyket i den kalde London-lufta, og det var klasseforskjell mellom lagene i store deler av kampen. City var tilbake på vinnersporet og spilte til tider sin vante propagandafotball.

Citys nøkkelspillere leverte da Arsenal ble utspilt - spesielt i andre omgang.

Laget tok ledelsen da Sergio Agüero snek seg bak Arsenal-stopper Shkodran Mustafi og lurte keeper David Ospina med en frekk lobb før pause. Mustafi skrek på frispark etter en dytt i ryggen fra argentineren, men dommeren valgte å la fløyta hvile.

Etter pause fortsatte City de lekre spillet og de fine kombinasjonene. Og det var en klubblegende som skulle øke ledelsen. Vincent Kompany har slitt med skader, og da han styrte inn 2-0 jublet både stopperen og fansen som om han hadde avgjort VM-finalen. Det var et stort øyeblikk for klubb-bautaen som har spilt få kamper denne sesongen.

– 3-0 på Wembley er et massivt resultat uansett motstander. Det var en vanskelig kamp, men vi spilte bra. Jeg er stolt av laget, sa City-kaptein Vincent Kompany etter finaleseieren, ifølge BBC.

Kommer trolig mer

Carabao Cup Final - Arsenal vs Manchester City

TITTEL: Skadeplagede Vincent Kompany kunne løfte ligacuptroféet for Manchester City.

Foto: Carl Recine / Reuters

Ikke mindre populært var det at David Silva økte ledelsen midtveis i 2. omgang. Spanjolen har hatt store familiére utfordringer den siste tiden etter at sønnen hans ble født for tidlig, men da han smelte inn det tredje målet sang 30.000 City-fans unisont, mens de viftet med sine lyseblå og hvite flagg.

Spillerne hadde nettopp sikret Pep Guardiolas første trofé i hans kamp nummer 99 som sjef for Manchester-klubben.

Og trolig kommer det mer. Ti runder før slutt leder City Premier League med 13 poeng foran Manchester United - med en kamp mindre spilt. Torsdag møter de igjen Arsenal i den siste kampen i den 28. runden i serien.

I tillegg er klubben så godt som videre til kvartfinalen i mesterligaen etter 0-4-seier i det første oppgjøret mot Basel i åttendedelsfinalen.

Siste nytt

 • Årsbeste av Isene i diskos

  Ola Stunes Isene viste god form i diskosringen under Muliglekene i friidrett i Jessheim søndag. 63,82 var både banerekord og klar norsk årsbeste.

  Isene hadde også gyldige kast på 61,28 og 60,80 i søndagens stevne. Vinnerresultatet var snaut fire meter bak hans personlige rekord fra i fjor.

  I stevnet som ble avviklet med strenge smittevernregler måtte Isene blant annet hente diskosen selv etter sine kast, skriver Norges Friidrettsforbund på sitt nettsted.

  Isene
  Foto: Jessica Gow/TT / Jessica Gow/TT
 • Carlsen tok første stikk mot So

  Magnus Carlsen vant de to første hurtigsjakkpartiene i kvartfinalen mot Wesley So i onlineturneringen Rapid Challenge, og amerikaneren ga opp.

  Dermed tok Carlsen første stikk i kvartfinaleduellen som utkjempes i best av tre kamper.

  Kampen mellom Carlsen og So fortsetter tirsdag. Dersom So vinner og det står 1-1, avgjøres det hele i siste kamp onsdag.

  1D_QdRP7-Q4
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge
 • Hummels usikker før toppkampen

  Mats Hummels måtte ut ved pause da Borussia Dortmund vant i Wolfsburg lørdag. Nå er stopperkjempen usikker før tirsdagens storkamp mot Bayern München.

  – Mats har problemer med hælsenen. Det er et problem han har slitt med en stund, men vi håper at han kan spille tirsdag, sa sportsdirektør Michael Zorc.

  Bayern München topper tabellen fire poeng foran Borussia Dortmund med sju kamper igjen å spille.

  D6qE6snBSYw
  Foto: Michael Sohn / Michael Sohn

Sendeplan

Kl. Program Kanal