Guardiola fikk aha-opplevelse av Magnus Carlsen

Bayern München-trener Pep Guardiola vil bruke Magnus Carlsens sjakktaktikk på fotballbanen.

SOCCER-CHAMPIONS/ Bayern Munich's coach Guardiola reacts during a news conference before their training session on the eve of their Champions League Group E match against CSKA Moscow in Moscow

Kanskje får man se Magnus Carlsen-inspirert taktikk på fotballbanen snart? Bayern München-trener Pep Guardiola mener i alle fall han har noe å lære av sjakkverdensmesteren.

Foto: MAXIM ZMEYEV / Reuters

magnus carlsen inspirerer fotballtrener pep guardiola

Magnus Carlsen er selv svært fotballinteressert.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Å plukke ut lagoppstillinger ligner på å sitte foran sine sjakkbrikker. Du aner ikke hvor likt det er, forteller Pep Guardiola i en ny bok, som blant andre The Independent har fått se utdrag av.

Likhetene mellom sjakk og fotball skal Bayern München-treneren ha oppdaget da han leste et intervju med Magnus Carlsen.

– Fikk meg til å tenke

Den suksessrike treneren forteller at han fikk en liten åpenbaring av noe den norske sjakkverdensmesteren sa.

– Det var noe Carlsen sa som jeg elsket. Han sa at det ikke betyr noe om han må ofre noe i starten av spillet. Han vet nemlig at han er på sitt sterkeste mot slutten. Det fikk meg virkelig til å tenke, og jeg må finne ut hvordan jeg kan bruke det i fotball, sier Guardiola.

Spanjolen trener et av verdens beste fotballag, Bayern München, som vant mesterligaen forrige sesong.

Fotballinteressert

I boken reflekteres det over likhetene mellom å spille sjakk og å være fotballtrener.

Guardiola sier han kjenner seg igjen i sjakkspillere som må vurdere ulike muligheter frem og tilbake og tenke mange trekk fremover.

Det er ikke utenkelig at Carlsen kan la seg inspirere av fotballtreneren også. 23-åringen er svært fotballinteressert, og favorittlaget er Real Madrid - Guardiolas tidligere erkerivaler fra tiden da han var Barcelona-trener.

Siste nytt

 • Thomas slapp med skrekken

  Regjerende Tour de France-mester, Geraint Thomas, gikk i bakken under den fjerde etappen av rittet Tour de Suisse. Waliseren pådro seg noen skrubbsår og et kutt i pannen, men ingen brudd. 33-åringen blir med det trolig klar til Tour-starten 6. juli.

  Geraint Thomas
  Foto: Gian Ehrenzeller / AP
 • Platini løslatt etter avhør

  Tirsdag morgen kom meldingen om at tidligere UEFA-president Michel Platini var pågrepet i forbindelse med tildelingen av fotball-VM i 2022 til Qatar. Nå er 63-åringen løslatt etter avhør hos franske Økokrim. – Jeg er helt rolig. Dette er en gammel sak, og jeg har vært åpen om alt. Dette er helt fremmed for meg, sier Platini.

  AFP_1HM9GX
  Foto: ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
 • Alvorlig ulykke på Momarken

  Travkusk Gøran Antonsen ble hentet av luftambulanse etter en stygg travulukke på Momarken tirsdag kveld. Ulykken skjedde da hesten New Fighter som Solberg kjørte, trolig snubler på oppløpet, melder Trav365.no. Også Adrian Solberg Akselsen skal være skadd.

Sendeplan

Kl. Program Kanal