Hopp til innhold

Guardiola feiret Haaland-mål slik – nå røper han hvorfor

Pep Guardiola ble igjen pepret med spørsmål om Erling Braut Haaland på fredagens pressekonferanse. Her avslørte også City-manageren bakgrunnen for den spesielle feiringen etter nordmannens mål mot FC København.

Pep Guardiola

FEIRET: Pep Guardiola feiret på denne måten da Haaland scoret mot FC København onsdag.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Da Erling Braut Haaland satte inn 2–0 mot FC København onsdag ble Guardiolas spesielle feiring fanget på kamera.

På sidelinjen sto han nemlig bare og ristet på hodet, mens han pekte med tommelen i retning Haaland.

– Det handler ikke om at jeg ikke tror på det jeg ser. Det er det faktum at han har et utrolig instinkt, sier Pep Guardiola og legger til:

– Hva kan jeg lære han om det? Han har en utrolig evne som spiss – han går ett sekund før ballen kommer. Disse type spillere ... En manager kan ikke lære bort dette. Han er en alltid der når ballen kommer. Han gjorde det i Norge og Østerrike, også, han lukter det. Takk for at du valgte oss, Haaland, vi er heldige som har dette talentet.

Likevel mener ikke den dekorerte treneren at Haaland er ferdig utviklet som spiller.

– Han kan forbedre alle deler av spillet sitt. Og jeg tror han er klar over det. Det eneste vi kan gjøre i livet, er alltid å forbedre oss. Han er ikke noe unntak, sier han.

– Han kan forbedre seg

Manchester City-manageren var i godt humør på pressekonferansen i forkant av Premier League-oppgjøret mot Southampton lørdag. Guardiola anslo selv fra scenen på fredagens pressekonferanse at 45 av 50 av spørsmål handler om en mann, Erling Braut Haaland.

Champions League - Group G - Manchester City v FC Copenhagen

HERJER: Erling Braut Haaland.

Foto: LEE SMITH / Reuters

Etter hvert som pressekonferansen gikk sin gang begynte journalistene med å beklage for at de nok en gang skulle stille spørsmål om nordmannen.

Men den spanske Manchester City-treneren trakk kun på smilebåndet da nordmannens navn dukket opp gang på gang.

– Hver eneste pressekonferanse er det sånn, og for meg går det fint. Og vi er heldig fordi de andre spillerne akseptere det. Det finnes andre som ikke hadde likt det, spillere som har vunnet masse titler og hadde måtte prate om «Erling, Erling, Erling». De hadde ikke likt det i andre klubber, hevder Guardiola.

– Vi har ingen spillere som sier «Hvorfor snakker de bare om han?» I andre klubber kunne det skjedd, sier City-sjefen.

FØRSTE TOUCH: Erling Braut Haaland scoret raskt i møtet med danskene.

Gir Haaland ferie under VM

Guardiola røpet også at han synes det er synd at Haaland og Norge ikke kvalifiserte seg til fotball-VM i Qatar.

– Selvfølgelig. Jeg skulle ønske at alle kunne spille. Det er en flott turnering å være med i for alle spillere. Men han er ung og har mange muligheter foran seg, sier manageren.

Haaland får dermed nesten en måned fri fra kamper med Manchester City. Hva målmaskinen skal bruke de på, var Guardiola veldig klar på:

– Ferie. Han skal få noen uker ferie før han begynner å trene igjen med de andre spillerne som ikke er med i VM.

Pep Guardiola

MØTTE PRESSEN: 90 prosent av spørsmålene Pep Guardiola svarte på under pressekonferansen var om Erling Braut Haaland.

Foto: LINDSEY PARNABY / AFP

Briljerte mot FC København

Onsdag var det igjen duket for Haaland-show da FC København gjestet den lyseblå delen av Manchester. Nordmannen fikk bare 45 minutter i mesterligaoppgjøret, men herjet med gjestenes forsvar og scoret to nye mål.

Nordmannen som har scoret 19 mål på 12 kamper siden overgangen fra Borussia Dortmund, avsluttet mesterligakampen med en æresrunde for å takke publikum.

Sportsnyheter

Hjulmand

Danmark-sjefen forbannet etter VM-fiasko: – Bobler inne i meg

Danmark hadde store forventninger til VM, men fasiten er VM-exit, sisteplass i gruppa og totalfiasko. Nå hagler kritikken.

Siste nytt

 • Syk Kilde gjennomførte utfortreningen i Beaver Creek

  Aleksander Aamodt Kilde gjennomførte den første gjennomkjøringen i utforløypa i Beaver Creek tross sykdom.

  Kilde tok det meget rolig og sklidde i mål 15,44 sekunder bak ledende Otmar Striedinger fra Østerrike.

  Tirsdag fortalte Kilde at han har pådratt seg en forkjølelse etter den imponerende sesongstarten i Lake Louise. Der ble det seier i utfor og 2.-plass i super-G.

  – Det var kaldt der. Jeg merker det nå og fått meg en liten forkjølelse. Jeg ligger litt flatt her i Beaver Creek og prøver å bli frisk så fort som mulig. Jeg prøver å bli klar for trening i morgen – jeg er litt usikker nå. Jeg satser på å være klar til torsdag for den andre treningen, sa Kilde. (NTB)

  WCup Mens Downhill Skiing
  Foto: John Locher / AP
 • Vipers slo Sola med elleve mål og sin sjuende strake seier

  Vipers Kristiansand tok sin sjuende seier av sju mulige da Sola ble sendt hjem med et 25-36-tap i eliteserien i håndball for kvinner.

  Vipers Kristiansand tok imot Sola og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne. Ole Gustav Gjekstads mannskap stoppet ikke før de var elleve mål foran.

  Landslagsspiller Ragnhild Valle Dahl ble toppscorer med ti mål, mens hos Sola var det Live Rushfeldt Deila som ble toppscorer med fire fulltreffere.

  Storhamar slo til borte mot Fredrikstad og Hamar-laget vant med 27-22. Olivia Löfqvist ble toppscorer for gjestene med sju mål.

  Byåsen tapte en spennende og kamp borte mot Fana. Laget fra Trondheim var i tomålsledelse sju minutter før slutt, men måtte se at Fana stakk av med en 28-27-seier anført av toppscorer Aurora Hatle som stoppet på ti mål.

  Volda tok imot Molde, men måtte se at serietoerne var minst ett nummer for store og vant 38-22. Sherin Obaidli var kampen dominerende spiller med elleve mål. Søsteren Mona stoppet på ni mål. (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Elverum tapte for Kielce med ett mål i Champions League

  Elverum gikk på sitt annet strake tap i mesterligaen for polske Kielce. Hjemmekampen endte med 27-26 til gjestene fra Polen.

  Det polske storlaget ledet 14-13 ved pause i en svært så jevnspilt 1. omgang. Annenomgangen endte 13-13 og det ble totalt 26-27.

  Elverum har tapt sju av åtte kamper i mesterligagens gruppe B. Laget tapte med fire mål i bortekampen mot Kielce i forrige uke. Kielce er et av de beste lagene i Europa og var i semifinalen i mesterligaen forrige sesong. (NTB)

  Håndball, Champions League 2022: Elverum - Kielce
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste