Hopp til innhold

Guardiola forbannet etter utvisning - Haaland-kamerat måtte stå skolerett

Erling Braut Haaland (23) scoret igjen, men lagkamerat Rodris utvisning skaper trøbbel for City. Etter kampen fortalte City-manager Pep Guardiola at han er sint på spanjolen.

gm18GQYcye0

SINT: Pep Guardiola var svært lite fornøyd med at Rodri pådro seg rødt kort. Nå mister den viktige midtbanespilleren toppkampen mot Arsenal.

Foto: AFP

Erling Braut Haaland er toppscorer i Premier League, men har den siste tiden likevel fått kritikk for å bomme for mye.

Syv mål på fem ligakamper var fasit før lørdagens oppgjør mot Nottingham Forest, men flere har påpekt at antallet mål burde vært høyere målt etter hvor mange store sjanser nordmannen hadde hatt.

– Rådet mitt er å ikke kritisere ham for mye, sa City-manager Pep Guardiola før kampen, og fortsatte:

– For da vil du snart føle for å si unnskyld.

I en kommentar hos NRK påpekte fotballskribent Thore Haugstad dette – at Haaland har flere sjanser, men er mindre effektiv enn forrige sesong. Øker han effektiviteten til sitt vante nivå, kommer 22-åringen til å bli farligere enn noen gang, konkluderte Haugstad.

Og etter 14 minutter ga Haaland kritikerne noe å tygge på. Da steg han høyt til værs på et innlegg fra Matheus Nunes og nikket ballen kontant i mål. Hans åttende mål i Premier League for sesongen.

Haaland heading

FLYR HØYT: Haaland rager høyest både i feltet og på toppscorerlistene.

Foto: ED SYKES / Reuters

Nære rekordmål

Da hadde Phil Foden allerede sendt City i ledelsen. For allerede etter seks minutter sprakk nullen for gjestene fra Nottingham.

Guardiolas menn vartet opp med sensasjonell fotball og hadde hele 46 pasninger i laget før Foden satte ballen i nettet. Det er tidenes nest lengste oppbygning til en Premier League-scoring (48 pasninger, Chadli for Tottenham mot QPR i 2014).

Med 2–0 til pause, konkluderte flere eksperter med at kampen så godt som var over. Dette kom City til å vinne komfortabelt.

– Dette er det beste jeg har sett City spille på lang tid, sa Sky Sports sin ekspert Paul Merson etter pangstarten på kampen.

Erling Braut Haaland jubler for scoring mot Nottinhgam Forrest.

JUBEL: Erling Braut Haaland scoret Manchester Citys andre mål mot Nottingham Forest.

Foto: ED SYKES / Reuters

Utvist - mister storkamp

Men andre omgang hadde så vidt startet før Rodri sørget for litt spenning. Den spanske midtbanespilleren havnet i en krangel med Morgan Gibbs-White, gikk panne mot panne med Forrest-spilleren og tok plutselig kvelertak på motstanderen.

Rett i garderoben for Rodri, som dermed mister toppkampen mot tittelutfordrer Arsenal 8. oktober.

– Det er veldig urutinert av Rodri. – Dette er en stor smell for City, mener Viaplays ekspert, Sigrid Heien Hansen.

LDkPjUN_sYk

UTVIST: Rodri blir sendt av banen av dommeren.

Foto: AFP

Etter kampen fortalte Guardiola at han er sint på Rodri og at spanjolen hadde stått skolerett foran lagkameratene og sagt unnskyld for at han ble utvist.

– Forhåpentligvis vil han lære av dette, sier Guardiola.

Foden forteller at utvisningen skapte trøbbel.

– Det var ikke ideelt, men vi viste en ny side av oss selv og jeg er veldig stolt av dette laget, sier han.

Topper tabellen

Senere i andre omgang fikk også Haaland en enorm sjanse. Nathan Aké slo ballen inn foran mål til en umarkert superspiss, men som med bredsiden av foten sendte ballen over mål.

– Det er små marginer, et treffpunkt på millimeter som avgjør om den går inn eller ut, sa Viaplays kommentator Lars Tjærnås.

Bommen fikk imidlertid ingen konsekvenser for City, som topper ligaen, hvor de har seks strake seiere.

Siste nytt

 • Stina Nilsson vraket i verdenscuptropp

  Svake resultater i sesongstarten i Östersund gjør at skiskytter Stina Nilsson ikke får være med til verdenscuprennene i Østerrike.

  Nilsson ble nummer 84 på normaldistansen og gikk inn til 69.-plass på sprinten i verdenscupåpningen på hjemmebane nylig.

  Dermed har landslagsledelsen bestemt seg for å erstatte henne til kommende verdenscuphelt i Hochfilzen.

  Nilsson skal i stedet gå IBU Cup i Idre. Sara Andersson tar Nilssons plass i Østerrike, der det skal konkurreres i sprint, jaktstart og stafett.

  Nilsson står med én pallplass i verdenscupen i skiskyting etter at hun gjorde overgang fra langrenn foran 2020/21-sesongen. (NTB)

  Stina Nilsson
  Foto: BILDBYRÅN
 • Maanum fikk gjev pris av engelske fotballsupportere

  Frida Maanum er kåret til årets spiller av Foreningen for fotballsupportere i England (FSA). Den norske landslagsspilleren har levert godt for Arsenal i 2023.

  Prisen ble delt ut på en galla i London mandag. Nesten 500.000 stemmer ble telt opp i ulike kategorier, og Maanum stakk av med en av de gjeveste prisene. Hun scoret ni mål og hadde fire målgivende pasninger.

  – Jeg vil takke alle som stemte på meg. Det er naturligvis en veldig spesiell pris å få, og det er ekstra spesielt at supporterne bestemmer, sa Maanum.

  Hun er den tredje kvinnelige Arsenal-spilleren som får prisen. Før har Beth Mead og Vivianne Miedema vunnet kåringen.

  Liverpools Mohamed Salah vant i herreklassen. Egypteren ble dermed den første til å få prisen tre ganger. Han danket ut Erling Braut Haaland i kåringen.

  – Mohamed og Frida har levert et fantastisk år for sine klubber, sa FSA-sjef Kevin Miles. (NTB)

  Frida Maanum for Arsenal
  Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK
 • André Hansen klar for Odd

  Keeper André Hansen (33) returnerer til Odd etter ni år i Rosenborg. Avtalen ble bekreftet på en pressekonferanse tirsdag.

  – Det er en litt dårlig bevart hemmelighet at vi står her i dag. Vi er hvert fall veldig glade for å presentere André, sa Odds sportssjef Morten Rønningen.

  Hansen har skrevet under på en toårskontrakt som starter 1. januar. Keeperen er dermed tilbake i klubben han spilte for mellom 2011 og 2014.

  – Det begynner å bli noen år siden, men det er veldig godt å være tilbake. Jeg bytter ut naturgress med kunstgress, men det skal jeg klare, sa Hansen før han signerte kontrakten.

  Sisteskansen står med 122 kamper for Skien-klubben. I januar 2015 signerte han for Rosenborg, der han stoppet på 310 kamper.

  – Vi spiller en moderne fotball der keeperen er veldig mye involvert. Jeg vet at André ser fram til det. Vi får en veldig solid ledetype som har hatt en fantastisk karriere og som er sulten på mer, sa Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen.

  Det ble i sommer kjent at Hansen ikke kom til å forlenge sin kontrakt med Rosenborg etter sesongen. Han begrunnet det med sportslige og familiære årsaker. (NTB)

  5T3VagXheNc
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal