Glimtkapteinen om årets første tap: –​​​​​​​ Komikveld

MOLDE (NRK): Bodø/Glimt-keeper Nikita Khajkin hadde en marerittkveld på jobb og serverte Molde deres tredje og fjerde mål på fem minutter rett etter pause.

Nikita Haikin

TABBE PÅ TABBE: Nikita Khajkin hadde en fryktelig aften på jobb mot Molde.

Foto: Daniele Mascolo / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Bodø/Glimt hadde 18 seire og to uavgjorte på de første 20 serierundene, men da tapet først kom var det av det voldsomme slaget. Molde ble dermed det første laget til å sende de gulkledde fra nord hjem uten poeng denne sesongen.

Uten fire av lagets vante startellever, i tillegg til solgte Jens Petter Hauge, var det et reservepreget Glimt-lag som fikk føle Moldes vrede.

Dermed leder Glimt nå med 16 poeng til Molde med ni kamper igjen av sesongen.

Grusomme keeperfeil

Etter pause var det Bodø/Glimt-keeper Nikita Khajkin som stjal overskriftene, og det med negativt fortegn for den russisk-israelske målvakten.

3–1 kom før to minutter var spilt av andre omgang. Khajkin spilte ballen rett i beina på Eirik Hestad som snublet ballen i mål fra tre meters hold. En grusom feil av Glimt-keeperen.

Mye bedre var han ikke da han slapp Magnus Wolff Eikrems slappe skudd under seg til 4-1, bare fem minutter seinere.

Eikrem Glimt

Magnus Wolff Eikrem scoret to da Molde klatret til en foreløpig andreplass på tabellen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Ulrik Saltnes var lett oppgitt etter oppgjøret.

– Det var litt komikveld det som skjedde. De fire baklengs vi slipper inn er helt unike og på en vanlig dag så hadde vi ikke sluppet inn et mål i dag. Det var mye nytt på laget og litt usikkerhet som spredde seg, og da kan slike ting skje. Vi får bare ta tapet og gå videre, sier Glimt-kapteinen.

Han fikk støtte av treneren.

– I dag er kvoten for stor med personlige feil. Da blir det umulig å vinne fotballkamper. Når vi gjør det vi skal skaper vi sjanser, men vi gir bort ballen i farlige posisjoner for mange ganger, sier Kjetil Knutsen til NRK.

Glimt tok ledelsen

Uten Philip Zinckernagel, Sondre Brunstad Fet, Alfons Sampsted og Marius Lode var det ikke overraskende at Glimt virket mindre samspilt enn hva bodøværingene har vist fram denne sesongen.

Likevel sendte stortalentet Sebastian Tounekti (18) de soleklare ligalederne i føringen etter halvtimen, men både før og etter scoringen var det Molde som var det førende laget.

Sebastian Tounekti

Sebastian Tounekti startet sin andre kamp for sesongen og svarte med å gi Glimt ledelsen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Under to minutter seinere hadde Magnus Wolff Eikrem utlignet etter kaos i Glimt-forsvaret og det skulle også være gjennomgangstonen på alle baklengsmålene til gjestene.

Molde brøt høyt i banen både ved Eikrems utligning og da Ohi Omoijuanfo sendte fjorårets seriemestre i ledelsen rett før pause.

– Det er en veldig fortjent seier. Vi er bunnsolide i første omgang og veldig god åpning på andre, før vi forsvarer i stedte for å fortsette å angripe på 4-1, men alt i alt en fortjent seier. Vi skal slå de som kommer hit og det gjør vi i dag. Det gjelder alle. Det er ikke bare Bodø/Glimt, sier Erling Moe til NRK.

Glimt kom seg mer inn i kampen igjen og fikk et lite håp med halvtimen igjen da Vegard Leikvoll Moberg scoret i sin første kamp tilbake i Glimt-drakt etter et snaut år i danske Silkeborg.

Siste nytt

 • Kjemperedning sikret Chelsea-poeng

  For første gang så Frank Lampard sitt Chelsea-lag spille en målløs kamp. Sevilla var nærmest scoring på Stamford Bridge.

  Chelsea-keeper Edouard Mendy sto for en fantastisk refleksredning i første omgang, mens innbytter Joan Jordán sendte et fenomenalt direkteskudd rett over mål fra 16 meter midtveis i 2. omgang. (NTB)

  Edouard Mendy
  Foto: Mike Hewitt / AFP
 • Bayern München-spiller smittet

  Mesterligavinner Bayern München har fått sitt første koronasmittetilfelle. Serge Gnabry har testet positivt og mister onsdagens kamp mot Atlético Madrid.

  Gnabry er også uaktuell til helgens seriekamp mot Eintracht Frankfurt.

  Klubben meldte om den positive testen i en kort melding på sitt nettsted, der det opplyses at 25-åringen er isolert i sitt hjem.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Juventus åpnet med seier

  Álvaro Morata scoret begge målene da Juventus åpnet mesterligaen med 2-0-seier borte mot Dinamo Kiev.

  Den innleide Atlético Madrid-spissen ble dermed den avgjørende faktoren i en relativt sjansefattig kamp, der Juventus stort sett hadde god kontroll. (NTB)

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Valentyn Ogirenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal