NRK Meny
Normal

Grusom skade for NBA-stjerne

Gordon Hayward fikk bare fem minutter for sin nye klubb før han landet forkjært. Bildene av sjokkskaden går verden rundt.

Celtics-Hayward Injured Basketball Gordon Hayward

BRAKK ANKELEN: Gordon Hayward skulle debutere, men fikk knapt fem minutter på banen før han landet forkjært og fikk ankelen ut av ledd. Røntgenbilder viste senere at også skinnebeinet var brukket.

Foto: Tony Dejak / AP

Boston Celtics-spilleren Gordon Hayward kom fra Utah Jazz i sommer, og skulle debutere for sin nye klubb da NBA startet opp igjen i går kveld norsk tid. Kampen mot Cleveland Cavaliers, som skulle være en strålende debut for en small forward på toppen av sin karriere, endte i store smerter og beinbrudd, og bildene av hendelsen går nå verden over.

Spillerne trengte trøst

Celtics-forwarden skulle ta ned en pasning fra lagkamerat Kyrie Irving, men kolliderte med LeBron James og vred foten under seg da han landet. Ifølge Celtics' medisinske apparat fikk Hayward umiddelbart ankelen ut av ledd, og videre undersøkelser viste at skinnebeinet var brukket.

Lagkamerater og motstandere var tydelig preget etter hendelsen, og flere av spillerne tok om hverandre, mens andre gikk på kne for å be. Publikum reagerte med applaus da Hayward til slutt ble båret av banen. Han ble senere fløyet til et sykehus i nærheten, og han vil trolig opereres i løpet av onsdagen.

BASKETBALL-NBA-CLE-BOS/

BA FOR HAYWARD: Cavs guard Dwayne Wade tydde til en bønn etter Haywards skade.

Foto: Ken Blaze / Reuters

– Skadene er en del av risikoen

Kampen ble startet igjen etter at Hayward ble båret i garderoben. Et Celticlag preget av skaden til lagkameraten fikk ikke has på Cavaliers og LeBron James, og kampen endte til slutt med sifrene 102-99. Det var ikke resultatet pressen var opptatt av etter kampen.

– Vi føler med ham. Han har jobbet hardt, og følte han kom ti lå spille bra. Nå håper vi på at han kommer seg tilbake på beina. Det er tøft, men risikoen for skader er en del av det vi driver med, sa Celtics' trener Brad Stevens til frammøtt presse etter kampen.

Hayward ble kjøpt fra Utah Jazz i sommer. Han signerte en fireårskontrakt med en årslønn på 250 millioner kroner. Han spiller small forward, og var All-Star i NBA for første gang i fjor.

Siste nytt

 • Årets første seier for Kristoff

  Alexander Kristoff tok sin første etappeseier for sesongen da vant spurten på den siste etappen av rittet Tour of Oman for tredje gang på rad søndag.

  Kristoff
  Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP
 • Tapte mot Tyskland - Slovenia neste

  Norge tapte til slutt 1–2 mot Tyskland etter straffer søndag. Dermed ble det tap i alle gruppespillkampene for Norge.

  Nå venter playoff for å få spille kvartfinale. Der venter Slovenia.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Svensk favoritt rømte etter kvalik

  Den svenske skikjøreren Henrik Harlaut var blant favorittene, men klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Da rømte han fra laget, pressen og det som var i bakken.

  – Vi vet ikke hvor han er, sier pressesjef Lars Markusson.

  Henrik Harlaut
  Foto: Mike Blake / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skiskyting, fellesstart menn
OL i Pyeongchang: Skøyter og curling, USA - Norge
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang