NRK Meny
Normal

Grusom skade for NBA-stjerne

Gordon Hayward fikk bare fem minutter for sin nye klubb før han landet forkjært. Bildene av sjokkskaden går verden rundt.

Celtics-Hayward Injured Basketball Gordon Hayward

BRAKK ANKELEN: Gordon Hayward skulle debutere, men fikk knapt fem minutter på banen før han landet forkjært og fikk ankelen ut av ledd. Røntgenbilder viste senere at også skinnebeinet var brukket.

Foto: Tony Dejak / AP

Boston Celtics-spilleren Gordon Hayward kom fra Utah Jazz i sommer, og skulle debutere for sin nye klubb da NBA startet opp igjen i går kveld norsk tid. Kampen mot Cleveland Cavaliers, som skulle være en strålende debut for en small forward på toppen av sin karriere, endte i store smerter og beinbrudd, og bildene av hendelsen går nå verden over.

Spillerne trengte trøst

Celtics-forwarden skulle ta ned en pasning fra lagkamerat Kyrie Irving, men kolliderte med LeBron James og vred foten under seg da han landet. Ifølge Celtics' medisinske apparat fikk Hayward umiddelbart ankelen ut av ledd, og videre undersøkelser viste at skinnebeinet var brukket.

Lagkamerater og motstandere var tydelig preget etter hendelsen, og flere av spillerne tok om hverandre, mens andre gikk på kne for å be. Publikum reagerte med applaus da Hayward til slutt ble båret av banen. Han ble senere fløyet til et sykehus i nærheten, og han vil trolig opereres i løpet av onsdagen.

BASKETBALL-NBA-CLE-BOS/

BA FOR HAYWARD: Cavs guard Dwayne Wade tydde til en bønn etter Haywards skade.

Foto: Ken Blaze / Reuters

– Skadene er en del av risikoen

Kampen ble startet igjen etter at Hayward ble båret i garderoben. Et Celticlag preget av skaden til lagkameraten fikk ikke has på Cavaliers og LeBron James, og kampen endte til slutt med sifrene 102-99. Det var ikke resultatet pressen var opptatt av etter kampen.

– Vi føler med ham. Han har jobbet hardt, og følte han kom ti lå spille bra. Nå håper vi på at han kommer seg tilbake på beina. Det er tøft, men risikoen for skader er en del av det vi driver med, sa Celtics' trener Brad Stevens til frammøtt presse etter kampen.

Hayward ble kjøpt fra Utah Jazz i sommer. Han signerte en fireårskontrakt med en årslønn på 250 millioner kroner. Han spiller small forward, og var All-Star i NBA for første gang i fjor.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live