NRK Meny
Normal

Grusom skade for NBA-stjerne

Gordon Hayward fikk bare fem minutter for sin nye klubb før han landet forkjært. Bildene av sjokkskaden går verden rundt.

Celtics-Hayward Injured Basketball Gordon Hayward

BRAKK ANKELEN: Gordon Hayward skulle debutere, men fikk knapt fem minutter på banen før han landet forkjært og fikk ankelen ut av ledd. Røntgenbilder viste senere at også skinnebeinet var brukket.

Foto: Tony Dejak / AP

Boston Celtics-spilleren Gordon Hayward kom fra Utah Jazz i sommer, og skulle debutere for sin nye klubb da NBA startet opp igjen i går kveld norsk tid. Kampen mot Cleveland Cavaliers, som skulle være en strålende debut for en small forward på toppen av sin karriere, endte i store smerter og beinbrudd, og bildene av hendelsen går nå verden over.

Spillerne trengte trøst

Celtics-forwarden skulle ta ned en pasning fra lagkamerat Kyrie Irving, men kolliderte med LeBron James og vred foten under seg da han landet. Ifølge Celtics' medisinske apparat fikk Hayward umiddelbart ankelen ut av ledd, og videre undersøkelser viste at skinnebeinet var brukket.

Lagkamerater og motstandere var tydelig preget etter hendelsen, og flere av spillerne tok om hverandre, mens andre gikk på kne for å be. Publikum reagerte med applaus da Hayward til slutt ble båret av banen. Han ble senere fløyet til et sykehus i nærheten, og han vil trolig opereres i løpet av onsdagen.

BASKETBALL-NBA-CLE-BOS/

BA FOR HAYWARD: Cavs guard Dwayne Wade tydde til en bønn etter Haywards skade.

Foto: Ken Blaze / Reuters

– Skadene er en del av risikoen

Kampen ble startet igjen etter at Hayward ble båret i garderoben. Et Celticlag preget av skaden til lagkameraten fikk ikke has på Cavaliers og LeBron James, og kampen endte til slutt med sifrene 102-99. Det var ikke resultatet pressen var opptatt av etter kampen.

– Vi føler med ham. Han har jobbet hardt, og følte han kom ti lå spille bra. Nå håper vi på at han kommer seg tilbake på beina. Det er tøft, men risikoen for skader er en del av det vi driver med, sa Celtics' trener Brad Stevens til frammøtt presse etter kampen.

Hayward ble kjøpt fra Utah Jazz i sommer. Han signerte en fireårskontrakt med en årslønn på 250 millioner kroner. Han spiller small forward, og var All-Star i NBA for første gang i fjor.

Siste nytt

 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal