Hopp til innhold

Grufull skade i turnhallen i Rio

Turnkvalifiseringen i OL endte på verst tenkelige vis for den franske turneren Samir Ait Said. OL er definitivt over for 26-åringen.

Samir Ait Said

SKREKKSKADE: I denne videoen kan du se det forferdelige benbruddet til den franske turneren Samir Ait Said. Vi advarer mot sterke bilder (FOTO: TV 2 Sportskanalen).

Den 26 år gamle turneren skulle utføre sin rutine i hopp lørdag kveld, men da franskmannen skulle lande etter sin opptreden, skjedde det verst tenkelige.

Han ble liggende på matten og vri seg i smerte mens han holdt seg til ansiktet.

TV-bildene viste klart og tydelig hva som hadde skjedd. Leggen knakk rett av og man kunne se at den var kraftig bøyd et sted leggen vanligvis er helt rett.

Se hendelsen i videovinduet over. Vi advarer mot sterke bilder!

– Stygg skade

– Nei, nei, nei, nei, nei. Nei, nei, nei, var TV 2-ekspert Flemming Solbergs første reaksjon da han så tv-bildene.

– Du trenger ikke være lege for å se at beinet er brukket. Der er begge beina brukket tvers av. Det var en stygg skade. Vi håper det går bra med ham, fortsatte Solberg.

Norske Stian Skjerahaug ventet på tur da beinbruddet skjedde, og han valgte bevisst å se bort.

– Jeg så bort der, men jeg så ikke hvor skjevt beinet sto. Jeg bestemte meg bare for ikke å se, sier han til NTB.

– Setter det en støkk i deg?

– Man tenker jo at «nå må du konsentrere deg og være enda mer skjerpet på landinger. Ikke slapp av». Det gjelder å ikke gjøre dumme feil, svarer OL-debutanten, som selvsagt føler med sin franske kollega.

– Det er veldig synd at sånt skjer. Han har jo trent like lenge som meg for dette.

Trosset ødelagt korsbånd

Men Ait Said var ikke den eneste som skadet seg i turnhannel i Rio lørdag.

en tyske turneren Andreas Toba (25) ødela korsbåndet under sin kvalifisering i frittstående, men 25-åringen bukket ikke under av den grunn.

Tross den alvorlige kneskaden valgte Toba å konkurrere i bøylehest for å hjelpe Tyskland i lagkonkurransen. Med store smerter kjempet han seg gjennom til 14,233 poeng, best av den tyske kvartetten i det apparatet.

Toba fikk anerkjennende applaus fra 8000 tilskuere for sin enorme viljestyrke og innsats.

Sportsnyheter

Martin Ødegaard

Solbakken raser over Ødegaard-avgjørelse: – Fransk arroganse

Ekspertene er ikke i tvil: Martin Ødegaard og Norge ble snytt for et soleklart straffespark mot Spania, som til slutt vant komfortabelt. Norge sløste med sjansene og raknet fullstendig.

Siste nytt

 • Borge i tetkampen på LPGA-touren

  Celine Borge er hittil i delt ledelse i LPGA-turneringen i Arizona. Det er hennes debut på den kvinnelige topptouren i golf.

  Borge gikk den tredje runden av turneringen på hele ni slag under par og slo seg rett inn i tetkampen, skriver VG.

  Hun deler ledelsen med thailandske Ariya Jutanugarn, men det er noen like bak som ikke har fullført sin tredje runde.

  Borge er den første norske golfer på LPGA-touren siden Suzann Pettersen. Tønsberg-jenta Borge rykket opp etter godt spill i fjor. Det er toalt 18 milioner kroner i premiepotten i turneringen i Arizona. (NTB)

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste