Grove rasismeanklager mot det engelske fotballforbundet

Richie Moran hevder i ny bok at det engelske fotballforbundet ville begrense bruken av mørkhudede spillere på landslaget.

Graham Taylor

RYSTET: Graham Taylor sier anklagene er feilaktige.

Foto: IAN HODGSON / REUTERS

Ifølge The Guardian kommer Richie Moran, tidligere Birmingham-spiss, med påstandene i en bok avisen har gjengitt et utdrag fra. Ifølge Moran snakket Taylor om press fra fotballforbundet i en samtale de to hadde i 1999/00-sesongen.

– Jeg skal fortelle deg noe, men jeg kan aldri innrømme dette, for da blir jeg saksøkt. Da jeg var landslagstrener ble jeg kalt inn av to FA-ansatte og fortalt på en måte som ikke kunne misforstås at jeg ikke skulle ha for mange mørke spillere på landslaget, skal Taylor ha sagt i følge Moran.

Benekter alt

Men tidligere landslagssjef Graham Taylor benekter anklagene fra Richie Moran om at han ble utsatt for press fra Englands fotballforbund om å begrense bruken av fargede spillere.

– Jeg har ingen erindringer om den samtalen, sier Taylor til BBC.

– Jeg hadde aldri noen problemer med FA hva gjelder laguttak og bruk av fargede spillere, fortsetter Taylor.

– Fullstendig feil

Fotballforbundet selv sier til BBC at det er kjent med anklagene. Taylor var engelsk landslagssjef i perioden 1990 til 1993. Han benyttet fargede spillere som Tony Daley, John Barnes, Paul Parker, Carlton Palmer og Des Walker.

Han hadde også lang fartstid i Watford, hvor Barnes og Luther Blissett var sentrale.

– Min historikk hva gjelder uttak av fargede spillere på landslags- og klubbnivå er lett for alle mennesker å se. Å få mitt navn koblet til noe slikt, er fullstendig feil, sier Taylor.

Taylor ledet England til EM i Sverige i 1992, men laget tok seg ikke videre fra gruppespillet. I november 1993 trakk den tidligere Aston Villa-manageren seg da England havnet bak Norge og Nederland og ikke kvalifiserte seg til USA-VM året etter.

Siste nytt

 • Manchester City lekte seg

  Manchester City hadde ingen problemer med å ta med seg tre poeng hjem fra mesterligamøtet med Sjakhtjor Donetsk tirsdag. De engelske serielederne vant 3-0.Dermed leder Manchester City gruppe F med seks poeng etter tre kamper.

  David Silva
  Foto: Thomas Kienzle / AFP
 • To kjappe da Bayern München vant

  Bayern München tok et steg nærmere utslagsrundene i mesterligaen da AEK ble slått 2-0 i Hellas tirsdag. Javi Martínez og Robert Lewandowski scoret to mål på to minutter da de tyske mestrene tok tre nye mesterligapoeng mot AEK.

  Robert Lewandowski
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Sesongens første hjemmetap for VIF

  Anført av en storspillende Henrik Holm tok Stavanger en sterk borteseier med 3-1 over Vålerenga og påførte oslolaget sesongens første hjemmetap. Med seieren tok Stavanger seg forbi Vålerenga og inntok 2.-plassen.

  Stavanger Oilers, Dennis Sveum, Kristian Forsberg til høgre
  Foto: Tore Asheim / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball