Grøvdal på rekordjakt: – Det har vært stang ut

MONACO (NRK): Hun har ikke fått det helt til å stemme på 3000 meter hinder hittil i år. Men under Diamond League-stevnet i Monaco, løper Karoline Bjerkeli Grøvdal for ny norsk rekord.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

TURISTER: Karoline Bjerkeli Grøvdal må finte turister og biler for å kunne gjennomføre en treningsøkt i Monaco.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Det er litt vanskelig å gi en forklaring på det. Det er veldig sammensatt.

Slik forklarer, eller ikke forklarer, det norske EM-håpet Karoline Bjerkeli Grøvdal hvorfor det ikke har helt stemt for henne på 3000 meter hinder i år. Midt blant turboer og hestekrefter i fyrstedømmet Monaco prøver hun å finne svaret hva som har gått galt i de to foregående konkurransene.

– Det har vært litt stang ut på de to løpene. Bislett var helt spesielt (feil høyde på hinder, journ.anm.), mens jeg i Paris (årsbeste med tiden 9.28,50) hadde en ekstremt dårlig dag. Jeg var litt nedtrent. Rett og slett tung i kroppen, sier 28-åringen.

– Men det trenger ikke å være en veldig stor justering, eller veldig mye overskudd, før hun er tilbake på NM-nivået vi så i fjor sommer, forsikrer NRKs friidrettsekspert.

«Soleklar» medaljekandidat i EM

Vebjørn Rodal tror 28-åringen kliner til med et godt løp i Monaco, og lanserer Grøvdal som en soleklar medaljekandidat i EM i Berlin.

– Basert på det hun har levert tidligere, er hun favoritt uansett. Grøvdal er den mest erfarne langdistanseløperen vi har på kvinnesiden.

Hva bør hun gjøre i tiden fremover for å prikke inn formen til EM?

– Nå konkurrerer hun her og får en pekepinn. Den opplevelsen må hun ta med seg videre, og forhåpentligvis er det en god opplevelse. Vanlig formtopping handler om tøffe treningsøkter, kvalitet på treningene og gjennomføre konkurranselik trening. I tillegg til hvile, sier Rodal.

– Jeg ønsker å få en god følelse nå som jeg kan ta med meg til EM, legger Grøvdal til.

– Monaco er stedet å løpe fort

I over 30 varmegrader og høy luftfuktighet småjogger flere utøvere på et halvslitent stadionanlegg. Stade Louis II er hjemmebanen til fotballklubben Monaco, fredag er de vertskap for Diamond League-stevnet i byen.

Monaco er verdens nest minste land målt i størrelse, men også verdens mest folketette. I fyrstedømmet løpes det fort, her settes det rekorder. Grøvdal jakter enda en.

– Monaco er stedet å løpe fort. Jeg håper jeg har kropp og bein til å løpe kjempefort. Jeg løper alltid for norsk rekord, men jeg håper også å kjenne følelsen av lette bein og en lett kropp.

Hennes norske rekord er tiden 9.13,35.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løper rundt 20:30. Følg løpet på NRK1 fra 19:55.

Karoline Bjerkelig Grøvdal trives i Monaco. Her satte hun personlig rekord i comebacket på 3000 meter i fjor.

I MONACOS GATER: Karoline Bjerkeli Grøvdal kjemper seg opp bakkene ved den franske rivieraen. Foto: Helge Tvedten/NRK

Siste nytt

 • United-bot for forsinket frammøte

  UEFA har ilagt Manchester United en bot på 15.000 euro (140.000 kroner) fordi laget kom 45 minutter for sent til mesterligakampen mot Valencia.

  Mesterliga-reglementet foreskriver at lagene skal være på plass 75 minutter før kampen.

  Manchester United
  Foto: Jon Super / AP
 • Syk Ingebrigtsen dropper løp

  Jakob Ingebrigtsen stiller ikke til starte i det 10 km lange gateløpet Hytteplanmila lørdag. Gjert Ingebrigtsen bekrefter fredag overfor NRK at europamesteren på 1500 og 5000 meter sliter med forkjølelse. Derimot stiller brødrene Henrik og Filip til start. Søndag reiser alle tre til Flagstaff, Arizona, på høydesamling.

  Jakob Ingebrigtsen i Ostrava
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Håndballens superstjerne mister VM

  Ifølge avisen L'Equipe ser Nikola Karabatic ut til å miste håndball-VM i januar. Den franske storavisen mener å vite at Karabatic skal opereres i foten fredag og blir borte fra spill i fire måneder. Dette kan føre til at PSG-spilleren ikke kommer til å spille i mesterskapet i Danmark og Tyskland 10. til 27. januar.

  HANDBALL-GOLDEN-LEAGUE-FRA-NOR
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag