Grøvdal på rekordjakt: – Det har vært stang ut

MONACO (NRK): Hun har ikke fått det helt til å stemme på 3000 meter hinder hittil i år. Men under Diamond League-stevnet i Monaco, løper Karoline Bjerkeli Grøvdal for ny norsk rekord.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

TURISTER: Karoline Bjerkeli Grøvdal må finte turister og biler for å kunne gjennomføre en treningsøkt i Monaco.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Det er litt vanskelig å gi en forklaring på det. Det er veldig sammensatt.

Slik forklarer, eller ikke forklarer, det norske EM-håpet Karoline Bjerkeli Grøvdal hvorfor det ikke har helt stemt for henne på 3000 meter hinder i år. Midt blant turboer og hestekrefter i fyrstedømmet Monaco prøver hun å finne svaret hva som har gått galt i de to foregående konkurransene.

– Det har vært litt stang ut på de to løpene. Bislett var helt spesielt (feil høyde på hinder, journ.anm.), mens jeg i Paris (årsbeste med tiden 9.28,50) hadde en ekstremt dårlig dag. Jeg var litt nedtrent. Rett og slett tung i kroppen, sier 28-åringen.

– Men det trenger ikke å være en veldig stor justering, eller veldig mye overskudd, før hun er tilbake på NM-nivået vi så i fjor sommer, forsikrer NRKs friidrettsekspert.

«Soleklar» medaljekandidat i EM

Vebjørn Rodal tror 28-åringen kliner til med et godt løp i Monaco, og lanserer Grøvdal som en soleklar medaljekandidat i EM i Berlin.

– Basert på det hun har levert tidligere, er hun favoritt uansett. Grøvdal er den mest erfarne langdistanseløperen vi har på kvinnesiden.

Hva bør hun gjøre i tiden fremover for å prikke inn formen til EM?

– Nå konkurrerer hun her og får en pekepinn. Den opplevelsen må hun ta med seg videre, og forhåpentligvis er det en god opplevelse. Vanlig formtopping handler om tøffe treningsøkter, kvalitet på treningene og gjennomføre konkurranselik trening. I tillegg til hvile, sier Rodal.

– Jeg ønsker å få en god følelse nå som jeg kan ta med meg til EM, legger Grøvdal til.

– Monaco er stedet å løpe fort

I over 30 varmegrader og høy luftfuktighet småjogger flere utøvere på et halvslitent stadionanlegg. Stade Louis II er hjemmebanen til fotballklubben Monaco, fredag er de vertskap for Diamond League-stevnet i byen.

Monaco er verdens nest minste land målt i størrelse, men også verdens mest folketette. I fyrstedømmet løpes det fort, her settes det rekorder. Grøvdal jakter enda en.

– Monaco er stedet å løpe fort. Jeg håper jeg har kropp og bein til å løpe kjempefort. Jeg løper alltid for norsk rekord, men jeg håper også å kjenne følelsen av lette bein og en lett kropp.

Hennes norske rekord er tiden 9.13,35.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løper rundt 20:30. Følg løpet på NRK1 fra 19:55.

Karoline Bjerkelig Grøvdal trives i Monaco. Her satte hun personlig rekord i comebacket på 3000 meter i fjor.

I MONACOS GATER: Karoline Bjerkeli Grøvdal kjemper seg opp bakkene ved den franske rivieraen. Foto: Helge Tvedten/NRK

Siste nytt

 • Fowler kan bli hovedtrener

  Den tidligere storscoreren Robbie Fowler (44) skal tirsdag presenteres som hovedtrener for A-League-klubben Brisbane Roar, ifølge australske og britiske medier.

  Fowler er mest kjent for å ha spilt over 300 kamper og scoret 171 mål for Liverpool.

  r
  Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
 • Ruud fortsatt inne blant topp 70

  Casper Ruud går ned én plass og er rangert som verdens 69. beste tennisspiller på den ferske ATP-rankingen.

  20-åringen fikk et realt løft på forrige ukes ranking etter at han spilte seg til finale i en ATP-turnering på grus i Houston, Texas.

  Tennisspilleren Casper Ruud på toppen av Holmenkollen under et pressemøte i forbindelse med tennisturneringen Collector Bank Norwegian Open 2017.
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Fognini vant i Monte Carlo

  Fabio Fognini kronet en råsterk tennisuke med finaleseier i Monte Carlo Masters. Han ble første italiener på 51 år til å vinne ATP-turneringen i Monaco. Han vant finalen mot Dusan Lajovic med sifrene 6-3, 6-4. I semifinalen slo han ut Rafael Nadal.

  Monaco Monte Carlo Tennis Masters
  Foto: Claude Paris / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal