Grøvdal på rekordjakt: – Det har vært stang ut

MONACO (NRK): Hun har ikke fått det helt til å stemme på 3000 meter hinder hittil i år. Men under Diamond League-stevnet i Monaco, løper Karoline Bjerkeli Grøvdal for ny norsk rekord.

Karoline Bjerkeli Grøvdal

TURISTER: Karoline Bjerkeli Grøvdal må finte turister og biler for å kunne gjennomføre en treningsøkt i Monaco.

Foto: Helge Tvedten / NRK

– Det er litt vanskelig å gi en forklaring på det. Det er veldig sammensatt.

Slik forklarer, eller ikke forklarer, det norske EM-håpet Karoline Bjerkeli Grøvdal hvorfor det ikke har helt stemt for henne på 3000 meter hinder i år. Midt blant turboer og hestekrefter i fyrstedømmet Monaco prøver hun å finne svaret hva som har gått galt i de to foregående konkurransene.

– Det har vært litt stang ut på de to løpene. Bislett var helt spesielt (feil høyde på hinder, journ.anm.), mens jeg i Paris (årsbeste med tiden 9.28,50) hadde en ekstremt dårlig dag. Jeg var litt nedtrent. Rett og slett tung i kroppen, sier 28-åringen.

– Men det trenger ikke å være en veldig stor justering, eller veldig mye overskudd, før hun er tilbake på NM-nivået vi så i fjor sommer, forsikrer NRKs friidrettsekspert.

«Soleklar» medaljekandidat i EM

Vebjørn Rodal tror 28-åringen kliner til med et godt løp i Monaco, og lanserer Grøvdal som en soleklar medaljekandidat i EM i Berlin.

– Basert på det hun har levert tidligere, er hun favoritt uansett. Grøvdal er den mest erfarne langdistanseløperen vi har på kvinnesiden.

Hva bør hun gjøre i tiden fremover for å prikke inn formen til EM?

– Nå konkurrerer hun her og får en pekepinn. Den opplevelsen må hun ta med seg videre, og forhåpentligvis er det en god opplevelse. Vanlig formtopping handler om tøffe treningsøkter, kvalitet på treningene og gjennomføre konkurranselik trening. I tillegg til hvile, sier Rodal.

– Jeg ønsker å få en god følelse nå som jeg kan ta med meg til EM, legger Grøvdal til.

– Monaco er stedet å løpe fort

I over 30 varmegrader og høy luftfuktighet småjogger flere utøvere på et halvslitent stadionanlegg. Stade Louis II er hjemmebanen til fotballklubben Monaco, fredag er de vertskap for Diamond League-stevnet i byen.

Monaco er verdens nest minste land målt i størrelse, men også verdens mest folketette. I fyrstedømmet løpes det fort, her settes det rekorder. Grøvdal jakter enda en.

– Monaco er stedet å løpe fort. Jeg håper jeg har kropp og bein til å løpe kjempefort. Jeg løper alltid for norsk rekord, men jeg håper også å kjenne følelsen av lette bein og en lett kropp.

Hennes norske rekord er tiden 9.13,35.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løper rundt 20:30. Følg løpet på NRK1 fra 19:55.

Karoline Bjerkelig Grøvdal trives i Monaco. Her satte hun personlig rekord i comebacket på 3000 meter i fjor.

I MONACOS GATER: Karoline Bjerkeli Grøvdal kjemper seg opp bakkene ved den franske rivieraen. Foto: Helge Tvedten/NRK

Siste nytt

 • Ingen Spania-hjelp for Norge

  Romania fikk en sjokkstart mot Spania i håndball-EM, og rumenerne scoret kun ett mål i løpet av de første 14 minuttene. Romania kom seg imidlertid inn i kampen, og vant til slutt oppgjøret 27-25. Nå står rumenerne med seks poeng, og dermed må fortsatt mye gå Norges vei for at de regjerende mesterne skal ta seg videre til semifinalen.

  HANDBALL-EUR-WOMEN-ESP-ROM
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP
 • – Horneland i samtaler med RBK

  Rosenborg, som er på trenerjakt, har hatt samtaler med Haugesund-trener Eirik Horneland, ifølge Adresseavisen. Lokalavisen skriver at RBK-ledelsen møtte treneren denne uka. Samtidig har ikke Adresseavisen fått bekreftet hvilken rolle Rosenborg ønsker Horneland i.

  Horneland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Nederland - Norge