Grøvdal om egen åpningsfart: – Føler det ikke er feigt gjort

Karoline Bjerkeli Grøvdal drømmer om å henge på de beste fra start på 3000 meter hinder i VM, men understreker at ingen andre enn henne selv vet hva som er et smart løpsopplegg.

Karoline Bjerkelig Grøvdal

DRØMMER OM FINALE: Karoline Bjerkeli Grøvdal har mål om finaleplass i VM på både 3000 meter hinder og på 5000 meter. På hinder-øvelsen er det tøft å henge med tetgruppa som ofte skiller seg ut raskt etter start.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg prøver å springe fornuftig og smart, og det er kanskje jeg den beste til å uttale meg om, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal til NRK.

Søndag løp hun inn til sesongbeste med 9.22,69 og 8. plass på 3000 meter hinder under Diamond League-stevnet i Birmingham. Men etterpå var hun bare helt middels fornøyd.

– Jeg føler jeg kunne ha løpt på norsk rekord (9.13,35), men da skal alt klaffe med løpsopplegget og det gjorde det ikke helt i dag. Jeg har mer inne, sier hun.

Norges fremste kvinnelige langdistanseløper havnet tidlig i gruppe to, sammen med de beste europeerne, men der merket Grøvdal raskt at det gikk litt for sakte. Siden avstanden opp til tetgruppa var for stor hadde hun likevel ikke annet valg enn å bli liggende og vente på en sluttspurt.

– Når alt klaffer er jeg med

Etter forrige Diamond League-stevne kritiserte NRK-ekspert Vebjørn Rodal løpsopplegget til Grøvdal. Da løp 29-åringen 5000 meter og Rodal mente det ble for ujevnt da tiden på kilometerpasseringene plutselig spratt opp midtveis i løpet.

Vebjørn Rodal

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Søndag var det altså 3000 meter hinder, men også dette er en distanse Grøvdal har mål om finaleplass på i VM i slutten av september. Om det å slippe tetgruppa allerede ut fra start sier hun følgende:

– Jeg føler ikke det er feigt gjort. Det handler mer om at jeg kjenner farten på kroppen såpass godt at jeg klarer å justere den.

– Men selvfølgelig når alt klaffer er en jo med på åpningen, men det er viktig å være med på en åpning jeg ikke får løpet ødelagt av, sier hun.

Rodal: – Mer å gå på

Kenyanske Beatrice Chepkoech vant søndag på tiden 9.05,55, altså nesten åtte sekunder raskere enn den norske rekorden - satt av nettopp Grøvdal for to år siden.

Rodal fulgte søndagens løp som ekspertkommentator.

– I dag prøvde hun (Grøvdal) i hvert fall å springe jevnt. Det var ok gjennomført, sier han og legger til:

– På hinder blir det jo gjerne to grupper veldig tidlig og da ligger spenningen i hvor fort det går i pulje to. Det var litt vind og vanskelige forhold i Birmingham så jeg tror Karoline har mer å gå på.

St. Moritz

Grøvdal reiser nå på treningsleir til høyden i sveitsiske St. Moritz før VM. Dit tar hun med seg en god følelse selv om det ikke ble full klaff i Birmingham.

– Hinder er noe jeg har slitt litt med, men jeg føler det blir bedre og bedre for hvert løp.

– Jeg skal i hvert fall løpe på den norske rekorden i VM, sier hun.

– 3000 meter hinder er en mer kompleks distanse enn bare løping, men det blir litt bedre for hver gang jeg springer, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal. Søndag endte hun på 8. plass med tiden 9.22,69 under Diamon League-stevnet i Birmingham.

Siste nytt

 • Kippernes også ute av VM

  Silje Knutsen Kippernes tapte 4-1 for tyrkiske Zeynep Yetgil i første kamp i bryte-VM.

  Ettersom Yetgil tapte sin neste kamp, er Kippernes slått ut.

  Søndag og i går blei også Norges fire mannlege brytarar slått i dei første VM-rundane.

  Silje Kippernes
  Foto: Norges Bryteforbund
 • På landslaget til Sør-Sudan

  Tidligere Strømsgodset-spiller Tokmac Nguen er tatt ut på landslaget til Sør-Sudan. Nordmannen ble i januar solgt til den ungarske storklubben Ferencvaros. Der har 25-åringen gjort sine saker bra og er nå belønnet med en plass i troppen til Sør-Sudan.

  Tokmac Nguen
  Foto: Bjørn Olav Nordahl / NRK
 • – Liverpool ikke best i Europa

  Jürgen Klopp sier at Liverpool ikke er Europas beste lag bare fordi klubben har vunnet mesterligaen.

  – Forrige sesong var vi veldig gode, men jeg er ikke så sikker på at vi var det beste laget i Europa. Men vi var veldig gode i de rette øyeblikkene, og det er derfor vi vant mesterligaen, sier han, og legger til - antagelig spøkefullt:

  – Vi kan ikke være det beste laget i Europa fordi Manchester City er det beste laget i verden. Det er på den samme planeten, har jeg hørt, sier han, ifølge BBC.

  Liverpool møter Napoli i mesterligaen i kveld.

  Champions League Semi Final Second Leg - Liverpool v FC Barcelona
  Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal