Hopp til innhold

Grøvdal om egen åpningsfart: – Føler det ikke er feigt gjort

Karoline Bjerkeli Grøvdal drømmer om å henge på de beste fra start på 3000 meter hinder i VM, men understreker at ingen andre enn henne selv vet hva som er et smart løpsopplegg.

Karoline Bjerkelig Grøvdal

DRØMMER OM FINALE: Karoline Bjerkeli Grøvdal har mål om finaleplass i VM på både 3000 meter hinder og på 5000 meter. På hinder-øvelsen er det tøft å henge med tetgruppa som ofte skiller seg ut raskt etter start.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg prøver å springe fornuftig og smart, og det er kanskje jeg den beste til å uttale meg om, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal til NRK.

Søndag løp hun inn til sesongbeste med 9.22,69 og 8. plass på 3000 meter hinder under Diamond League-stevnet i Birmingham. Men etterpå var hun bare helt middels fornøyd.

– Jeg føler jeg kunne ha løpt på norsk rekord (9.13,35), men da skal alt klaffe med løpsopplegget og det gjorde det ikke helt i dag. Jeg har mer inne, sier hun.

Norges fremste kvinnelige langdistanseløper havnet tidlig i gruppe to, sammen med de beste europeerne, men der merket Grøvdal raskt at det gikk litt for sakte. Siden avstanden opp til tetgruppa var for stor hadde hun likevel ikke annet valg enn å bli liggende og vente på en sluttspurt.

– Når alt klaffer er jeg med

Etter forrige Diamond League-stevne kritiserte NRK-ekspert Vebjørn Rodal løpsopplegget til Grøvdal. Da løp 29-åringen 5000 meter og Rodal mente det ble for ujevnt da tiden på kilometerpasseringene plutselig spratt opp midtveis i løpet.

Vebjørn Rodal

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Søndag var det altså 3000 meter hinder, men også dette er en distanse Grøvdal har mål om finaleplass på i VM i slutten av september. Om det å slippe tetgruppa allerede ut fra start sier hun følgende:

– Jeg føler ikke det er feigt gjort. Det handler mer om at jeg kjenner farten på kroppen såpass godt at jeg klarer å justere den.

– Men selvfølgelig når alt klaffer er en jo med på åpningen, men det er viktig å være med på en åpning jeg ikke får løpet ødelagt av, sier hun.

Rodal: – Mer å gå på

Kenyanske Beatrice Chepkoech vant søndag på tiden 9.05,55, altså nesten åtte sekunder raskere enn den norske rekorden - satt av nettopp Grøvdal for to år siden.

Rodal fulgte søndagens løp som ekspertkommentator.

– I dag prøvde hun (Grøvdal) i hvert fall å springe jevnt. Det var ok gjennomført, sier han og legger til:

– På hinder blir det jo gjerne to grupper veldig tidlig og da ligger spenningen i hvor fort det går i pulje to. Det var litt vind og vanskelige forhold i Birmingham så jeg tror Karoline har mer å gå på.

St. Moritz

Grøvdal reiser nå på treningsleir til høyden i sveitsiske St. Moritz før VM. Dit tar hun med seg en god følelse selv om det ikke ble full klaff i Birmingham.

– Hinder er noe jeg har slitt litt med, men jeg føler det blir bedre og bedre for hvert løp.

– Jeg skal i hvert fall løpe på den norske rekorden i VM, sier hun.

– 3000 meter hinder er en mer kompleks distanse enn bare løping, men det blir litt bedre for hver gang jeg springer, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal. Søndag endte hun på 8. plass med tiden 9.22,69 under Diamon League-stevnet i Birmingham.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal