Grøvdal om egen åpningsfart: – Føler det ikke er feigt gjort

Karoline Bjerkeli Grøvdal drømmer om å henge på de beste fra start på 3000 meter hinder i VM, men understreker at ingen andre enn henne selv vet hva som er et smart løpsopplegg.

Karoline Bjerkelig Grøvdal

DRØMMER OM FINALE: Karoline Bjerkeli Grøvdal har mål om finaleplass i VM på både 3000 meter hinder og på 5000 meter. På hinder-øvelsen er det tøft å henge med tetgruppa som ofte skiller seg ut raskt etter start.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

– Jeg prøver å springe fornuftig og smart, og det er kanskje jeg den beste til å uttale meg om, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal til NRK.

Søndag løp hun inn til sesongbeste med 9.22,69 og 8. plass på 3000 meter hinder under Diamond League-stevnet i Birmingham. Men etterpå var hun bare helt middels fornøyd.

– Jeg føler jeg kunne ha løpt på norsk rekord (9.13,35), men da skal alt klaffe med løpsopplegget og det gjorde det ikke helt i dag. Jeg har mer inne, sier hun.

Norges fremste kvinnelige langdistanseløper havnet tidlig i gruppe to, sammen med de beste europeerne, men der merket Grøvdal raskt at det gikk litt for sakte. Siden avstanden opp til tetgruppa var for stor hadde hun likevel ikke annet valg enn å bli liggende og vente på en sluttspurt.

– Når alt klaffer er jeg med

Etter forrige Diamond League-stevne kritiserte NRK-ekspert Vebjørn Rodal løpsopplegget til Grøvdal. Da løp 29-åringen 5000 meter og Rodal mente det ble for ujevnt da tiden på kilometerpasseringene plutselig spratt opp midtveis i løpet.

Vebjørn Rodal

NRKs friidrettsekspert Vebjørn Rodal.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Søndag var det altså 3000 meter hinder, men også dette er en distanse Grøvdal har mål om finaleplass på i VM i slutten av september. Om det å slippe tetgruppa allerede ut fra start sier hun følgende:

– Jeg føler ikke det er feigt gjort. Det handler mer om at jeg kjenner farten på kroppen såpass godt at jeg klarer å justere den.

– Men selvfølgelig når alt klaffer er en jo med på åpningen, men det er viktig å være med på en åpning jeg ikke får løpet ødelagt av, sier hun.

Rodal: – Mer å gå på

Kenyanske Beatrice Chepkoech vant søndag på tiden 9.05,55, altså nesten åtte sekunder raskere enn den norske rekorden - satt av nettopp Grøvdal for to år siden.

Rodal fulgte søndagens løp som ekspertkommentator.

– I dag prøvde hun (Grøvdal) i hvert fall å springe jevnt. Det var ok gjennomført, sier han og legger til:

– På hinder blir det jo gjerne to grupper veldig tidlig og da ligger spenningen i hvor fort det går i pulje to. Det var litt vind og vanskelige forhold i Birmingham så jeg tror Karoline har mer å gå på.

St. Moritz

Grøvdal reiser nå på treningsleir til høyden i sveitsiske St. Moritz før VM. Dit tar hun med seg en god følelse selv om det ikke ble full klaff i Birmingham.

– Hinder er noe jeg har slitt litt med, men jeg føler det blir bedre og bedre for hvert løp.

– Jeg skal i hvert fall løpe på den norske rekorden i VM, sier hun.

– 3000 meter hinder er en mer kompleks distanse enn bare løping, men det blir litt bedre for hver gang jeg springer, sier Karoline Bjerkeli Grøvdal. Søndag endte hun på 8. plass med tiden 9.22,69 under Diamon League-stevnet i Birmingham.

Siste nytt

 • Troppen i EM-kvaliken

  Dette er troppen til EM-kvalifiseringskampene borte mot Hviterussland og Færøyene 4. og 8. oktober:

  Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Maria Bogstad (Arna-Bjørnar), Aurora Mikalsen (Manchester U.), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Maren Mjelde (Chelsea), Maria Thorisdottir (Chelsea), Synne Skinnes Hansen (LSK Kvinner), Tuva Hansen (Klepp), Kristine Bjørdal Leine (Reading), Ina Gausdal (LSK Kvinner), Kristine Minde (Wolfsburg), Frida Maanum (Linköping), Rikke Bogetveit Nygard (Arna-Bjørnar), Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Lisa Naalsund (Sandviken), Karina Sævik (Paris Saint-Germain, Amalie Eikeland (Reading), Guro Reiten (Chelsea), Vilde Bøe Risa (Koppabergs/Göteborg), Caroline Graham Hansen (Barcelona), Lisa-Marie Karlseng Utland (Reading), Elise Thorsnes (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (Kolbotn).

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Norsk EM-gull i skyting

  Jeanette Hegg Duestad og Simon Kolstad Claussen tok EM-gullet i skyting på øvinga blanda lag 50 meter liggande i Bologna tysdag.

  I finalen var dei suverent best og leia gjennom heile konkurransen. Dei vann føre Russland og Storbritannia.

  – Det kjennest fantastisk. Vi skaut godt både i kvalifisering, semifinale og finale, og er kjempefornøgde. For ei herleg oppleving, seier Jeanette Hegg Duestad.

  Simon Kolstad Claussen
  Foto: Norges Skytterforbund
 • Neymars straff redusert

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS har redusert Neymars utestenging frå tre til to meisterligakampar. Det betyr at superstjerna er klar for PSGs kamp mot Brugge 22. oktober.

  Neymar blei utestengd for sterke angrep mot dommarane på sosiale media etter PSGs kamp mot Manchester United i mars. PSG blei slått ut etter at United fekk straffe i kampens siste minutt.

  Neymar
  Foto: Lionel Bonaventure / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal