NRK Meny
Normal

Grøvdals protest avvist: – Hun kroket meg i armen

LONDON (NRK): Karoline Bjerkeli Grøvdal mente hun ble hektet av heat-vinner Sifan Hassan i forsøket på 1500-meteren. Grøvdal la inn protest, noe som fikk Hassan til å reagere kraftig.

Karoline Bjerkeli Grøvdal vurderer protest

– Jeg følte med en gang da jeg kom i mål at jeg ble hindret på oppløpet der. Så lenge jeg ble hindret av det, så føler jeg at jeg skal legge inn en protest, sa Grøvdal til NRK etter løpet.

Protesten ble raskt behandlet, og svaret var at den ble avvist.

– De mente dette var en del av det hun må regne, med, sier sportssjef Håvard Tjørhom.

Grøvdal løp et meget sterkt forsøksheat og ledet før siste sving. Men deretter mener hun at hun ble urettmessig hindret.

– Regler er regler

Det er to hendelser i løpet Grøvdal reagerer på. Den ene er det hun mener var en hekt fra nederlenderen Sifan Hassan, som vant heatet.

– Hun kroket meg egentlig i armen slik at jeg fikk en rotasjon. Jeg aner ikke hvordan protesten går, men jeg føler at jeg ble hindret fra å nå den sjetteplassen, sier Grøvdal.

Grøvdal kom til slutt inn på den skuffende syvendeplassen med tiden 4.09.56. For å kvalifisere seg til semifinalen måtte nordmannen vært blant de seks beste.

Den norske løperen mener at hun også ble hindret av Jennifer Simpson, som kom på andreplass i heatet.

Hun var usikker på om protesten vil føre til noe, men syntes det er verdt å prøve.

– Amerikaneren gikk rett foran meg på oppløpet også. Det er snakk om to av favorittene, de har sikkert ikke lyst å diskvalifisere dem. Regler er regler, men jeg er ganske usikker på om det går igjennom.

Hassan sjokkert

Hassan reagerte med vantro da hun fikk høre om protesten.

– Hvorfor har hun protestert? Hun traff meg, jeg traff ikke henne. Jeg kan ikke tro dette, sa en sjokkert Sifan Hassan.

Nederlenderen avbrøt deretter intervjuet, og sa at hun måtte gå og høre hva som skjedde.

Siste nytt

 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG
 • Rooney-scoring i nytt Everton-tap

  Wayne Rooney scoret søndag karrierens 12. Premier League-mål mot Arsenal, men Everton ble likevel sendt under nedrykksstreken med 2-5-tap på Goodison Park. Arsenal er på sin side oppe på 16 poeng, ni poeng bak serieleder Manchester City.

  Wayne Rooney
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Kirkevold forlenget målrekorden

  Pål Alexander Kirkevold bøtter inn mål i den danske superligaen. Søndag scoret Hobro-spissen i sin tiende kamp på rad i 4-0-seieren over Nordsjælland, skriver NTB. Den forrige rekorden var mål i åtte kamper på rad.

  Kirkevold
  Foto: Henning Bagger / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
Sportsrevyen
4-4-2 Eliteserien fotball: Brann - Rosenborg