Normal

Grøvdal er ukomfortabel: – Har vært ærlig på det hele tida

PARIS (NRK): Ikke i nærheten av de beste i verden. Langt bak sin egen norske rekord. Likevel ser det meget lyst ut før EM for Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

GULLHÅP: Til tross for at ikke alt har gått veien på 3000 meter hinder i Diamond League til nå, har Karoline Bjerkeli Grøvdal grunn til å være EM-optimist.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg har vært ærlig på det hele tida at jeg er ikke helt komfortabel med å løpe i felt på hinder, og bruker for masse energi på feltet og hoppinga.

Det sier Karoline Bjerkeli Grøvdal etter lørdagens 3000 meter hinder i Diamond League-stevnet i Paris, der det gikk meget fort i teten. Beatrice Chepkoech fra Kenya vant på 8.59,36, som er årsbeste i verden.

Grøvdal kom i mål som nummer ni på tiden 9.28,50. Det var årsbeste for hennes del. Det var også den nest beste tiden i Europa i år.

Men det var likevel langt bak den norske rekorden Grøvdal satte under NM i fjor på 9.13,35.

– Ukomfortabelt

Da hadde hun ingen spesialtrening på hinder. Denne sesongen satser hun alt på denne distansen fram mot EM i Berlin.

Norgesrekorden satte hun fullstendig uten konkurranse, og ekspertene antydet da at det ville gå enda fortere med drahjelp fra et felt. I praksis skjer altså det motsatte.

Likevel føler Karoline Bjerkeli Grøvdal at hun gjorde en adskillig bedre gjennomføring i Paris enn under Bislett Games.

– Jeg føler at teknisk stemmer det masse bedre, men det er litt ukomfortabelt fortsatt å løpe fort mellom hindrene. Nå funket hindrene, men jeg må løpe mye fortere mellom, sier hun, og utdyper:

– Jeg følte at alle vanngraver satt i dag, jeg hadde ikke noen feil der, og tar med meg det, men det blir løping i én fart, jeg får ikke til å bruke løpsstyrken min skikkelig, så det er ei utfordring.

– Kan gå solo i EM

Løsningen på problemet er åpenbar. Grøvdal trenger mer erfaring med å løpe 3000 meter hinder i felt. Det får hun i Monaco 30. juli.

Når hun kommer til EM i Berlin i august blir det uansett en helt annerledes situasjon. Der stiller naturligvis ingen av de seks kenyanerne Grøvdal hadde foran seg i Paris.

Tvert imot er Grøvdal en av de klart sterkeste i felte.

– Da kan hun gå solo i front, og slipper å tenke på andre i det hele tatt. At hun har mulighet til å bli europamester selv om hun ikke henger med her i Paris, er det ingen tvil om, sier NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal

Han mener derfor det er fornuftig av Grøvdal å satse på 3000 meter hinder i EM.

Mens Grøvdal så langt ikke har klart å leve opp til hinderrekorden fra i fjor, har hun satt personlig rekord på både 1500 og 2000 meter flatt i 2018. Den fysiske formen er med andre ord der den skal være, og kanskje bedre enn noen gang.

Siste nytt

 • Vålerenga fortsatt uten poengtap

  Storhamar topper tabellen etter å ha vendt til 3-2-seier i mjøsderbyet mot Lillehammer, mens Vålerenga er eneste lag uten poengtap i eliteserien. Oslolaget slo nemlig kort Sparta 3-0 i Furuset Forum.

  Lindström
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Helleland vil røyste mot Russland

  Wadas visepresident Linda Hofstad Helleland skriv i ei fråsegn at ho kjem til å røyste mot at Russland blir tekne inn igjen som Wada-medlem, slik kontrollkomiteen CRC tilrår, melder insidetgegames.biz.

  Wada skal avgjere saka på sitt styremøte torsdag.

  Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland
  Foto: Lotte Olsen Jessa / NRK
 • Viking sleit seg til siger

  Viking er framleis på kurs mot opprykk, men det var berre så vidt det heldt mot Notodden. Tommy Høiland gav Viking leiinga midt i første omgang, men Gaston Salasiwa utlikna.

  Axel Andersson gav Viking sigeren i kampens nest siste speleminutt. Viking er dermed på tredjeplass, berre målskilnaden bak Mjøndalen og tre poeng bak Aalesund.

Sendeplan

Kl. Program Kanal