Grøvdal er ukomfortabel: – Har vært ærlig på det hele tida

PARIS (NRK): Ikke i nærheten av de beste i verden. Langt bak sin egen norske rekord. Likevel ser det meget lyst ut før EM for Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

GULLHÅP: Til tross for at ikke alt har gått veien på 3000 meter hinder i Diamond League til nå, har Karoline Bjerkeli Grøvdal grunn til å være EM-optimist.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg har vært ærlig på det hele tida at jeg er ikke helt komfortabel med å løpe i felt på hinder, og bruker for masse energi på feltet og hoppinga.

Det sier Karoline Bjerkeli Grøvdal etter lørdagens 3000 meter hinder i Diamond League-stevnet i Paris, der det gikk meget fort i teten. Beatrice Chepkoech fra Kenya vant på 8.59,36, som er årsbeste i verden.

Grøvdal kom i mål som nummer ni på tiden 9.28,50. Det var årsbeste for hennes del. Det var også den nest beste tiden i Europa i år.

Men det var likevel langt bak den norske rekorden Grøvdal satte under NM i fjor på 9.13,35.

– Ukomfortabelt

Da hadde hun ingen spesialtrening på hinder. Denne sesongen satser hun alt på denne distansen fram mot EM i Berlin.

Norgesrekorden satte hun fullstendig uten konkurranse, og ekspertene antydet da at det ville gå enda fortere med drahjelp fra et felt. I praksis skjer altså det motsatte.

Likevel føler Karoline Bjerkeli Grøvdal at hun gjorde en adskillig bedre gjennomføring i Paris enn under Bislett Games.

– Jeg føler at teknisk stemmer det masse bedre, men det er litt ukomfortabelt fortsatt å løpe fort mellom hindrene. Nå funket hindrene, men jeg må løpe mye fortere mellom, sier hun, og utdyper:

– Jeg følte at alle vanngraver satt i dag, jeg hadde ikke noen feil der, og tar med meg det, men det blir løping i én fart, jeg får ikke til å bruke løpsstyrken min skikkelig, så det er ei utfordring.

– Kan gå solo i EM

Løsningen på problemet er åpenbar. Grøvdal trenger mer erfaring med å løpe 3000 meter hinder i felt. Det får hun i Monaco 30. juli.

Når hun kommer til EM i Berlin i august blir det uansett en helt annerledes situasjon. Der stiller naturligvis ingen av de seks kenyanerne Grøvdal hadde foran seg i Paris.

Tvert imot er Grøvdal en av de klart sterkeste i felte.

– Da kan hun gå solo i front, og slipper å tenke på andre i det hele tatt. At hun har mulighet til å bli europamester selv om hun ikke henger med her i Paris, er det ingen tvil om, sier NRKs ekspertkommentator Vebjørn Rodal

Han mener derfor det er fornuftig av Grøvdal å satse på 3000 meter hinder i EM.

Mens Grøvdal så langt ikke har klart å leve opp til hinderrekorden fra i fjor, har hun satt personlig rekord på både 1500 og 2000 meter flatt i 2018. Den fysiske formen er med andre ord der den skal være, og kanskje bedre enn noen gang.

Siste nytt

 • NFF snur etter kritikk

  Norsk fotball har en lang tradisjon med at også sølv- og bronsevinnere blir gjort stas på når medaljene skal deles ut. Men i år planla Norges Fotballforbund (NFF) at kun RBK skulle få en seremoni etter siste runde i Eliteserien. Nå NFF snur etter kritikk. Lørdag blir det markering også for Brann og Molde, melder TV 2.

  Solskjær
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Zuccarello på tribunen

  New York Rangers tok sin sjette strake hjemmeseier da de møtte Dallas Stars i NHL mandag. Grunnet en lyskeskade så Mats Zuccarello laget sitt vinne 2–1 fra tribunen. Rangers ligger på 2. plass i Eastern Division etter 21 spilte kamper.

  Zucca
  Foto: AL BELLO / Afp
 • Nederland til sluttspel

  Nederland scora to gonger på dei siste fem minutta, og 2-2 mot Tyskland var nok til å ta den siste plassen i "final four" som skal kjempe om sigeren i nasjonsligaen neste sommar.

  Dei tre andre er England, Portugal og Sveits.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Torsteins sjakkskole
Sport i dag