NRK Meny
Normal

Grøvdal i tårer før semifinalen: – Nær ved å ikke starte

MOSKVA/OSLO (NRK.no): Karoline Bjerkeli Grøvdal (23) viste knallform da hun kvalifiserte seg til VM-finale på 5000-meter med god margin. Men før start kjempet hun mot smertene.

Karoline Bjerkeli Grøvdal viste knallform da hun kvalifiserte seg til VM-finale på 5000-meter med god margin. Men før start kjempet hun mot smertene. Se sisterunden og intervju med Grøvdal her.

Karoline Bjerkeli Grøvdal er klar for finale på 5000-meter.

– Jeg skal innrømme at jeg hadde veldig vondt før start. Leggen min var så vond at jeg gråt litt, faktisk. Men når man får litt adrenalin i kroppen så merker jeg ingenting, sier Grøvdal til NRK etter å ha tatt seg til finalen på 5000-meter onsdag morgen.

– Jeg var «så» langt fra å ikke starte, sier Grøvdal og viser noen centimeters mellomrom mellom fingrene.

– Jeg hadde pakket sekken og skulle til å gi meg, men så følte jeg meg litt feig så jeg ombestemte meg, innrømmer Grøvdal med et stort smil.

Enkelt videre

Grøvdal med ispose på benet

Karoline Grøvdal Bjerkeli fikk bandasjert den vonde leggen etter løpet.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Premissene for å nå en finaleplass var klare: Grøvdal måtte ikke bli dårligere enn nummer 10 i sitt heat, og i tillegg løpe fortere enn 16.03,03.

Det klarte hun med glans.

Grøvdal hang godt med i tetfeltet helt til det gjenstod én runde, og løp i mål til 6.-plass i sitt heat med tiden 15.29,41.

Dermed hadde hun også 6. beste tid av alle, ettersom det første heatet (Grøvdal løp i det andre heatet) holdt et uvanlig lavt tempo.

– Jeg følte jeg løp smart. Jeg lå bak og fikk det egentlig ganske lett. Det var deilig å ha litt på slutten og henge med inn i den siste runden. Det var artig, sier Grøvdal.

Visste ikke utfallet

Men at hun var klar for sin aller første finale i et verdensmesterskap, var hun overhodet ikke klar over selv.

– Er jeg videre, eller?, sa hun til NRKs Line Andersen i pressesonen etter løpet.

– Ja, selvfølgelig er du videre! svarte Andersen til Grøvdals store lettelse.

Den norske jenta har en 13.-plass fra 5000-meteren i Barcelona-EM i 2012 som beste mesterskapsresultat fra før. Nå føler hun seg lett og fin i kroppen - sett bort ifra den vonde leggen.

Grøvdal hevder likevel at hun har kontroll på leggen frem til lørdagens finale - hennes første VM-finale på seniornivå.

– Det er bare å legge på is og ligge på senga til lørdagen. Ingen hadde forventet at jeg skulle ta meg til finalen, sier Grøvdal.

Finalen løpes kl 16.55 lørdag ettermiddag.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal