NRK Meny
Normal

Grotnes vokter målet

Pål Grotnes vokter det norske målet i skjebnekampen mot Danmark.

Pål Grotnes
Foto: PATRICK B. KRAEMER / AP

Nett-TV: Se Norge - Danmark NÅ

Les: Resultater og tabeller fra VM

- Han har spilt bra mot Danmark før og har rutine, sier landslagstrener Roy Johansen til NRK.

Vil utnytte svake norske backer

Danmarks sin taktikk går ut på å utnytte svakt norsk backspill. Det forteller Danmarks angrepsspiller Morten Green foran skjebnekampen i ishockey-VM.

- De er utrolig sterke på angrepssiden, men en tanke svakere på backene. Den beste backen deres (journ. anm.Tommy Jacobsen)er i tillegg litt oppe i årene, så vi skal utnytte deres noe litt langsomme backer, sier Martin Green som med det har strategien klar foran dagens skjebnekamp mot Norge, som avgjør hvilket lag som når mellomspillet.

Norge unge landslagsback Jonas Holøs vet godt at backspillet ikke har vært optimalt for hans egen del, men venter at revansjen kommer når det virkelig gjelder mot Danmark. I dag akter hverken rutinerte Tommy Jacobsen, eller landslaget unge Jonas Holøs la seg passere. 21-år gamle Holøs forteller at nettopp godt defensivt spill skal gi det resultatet Norge trenger.

- Det blir en tøff match. Jeg tror det er to ganske jevne lag, så jeg tror at vi bare må holde oss til vårt spill med bra deffensiv, så får vi ta de muligheten vi får fra det, sier Holøs.

Holtet står over

Marius Holtet sliter med lyskeproblemer og blir ikke klar til onsdagens skjebnekamp.

Holtet, som spiller for Färjestad, pådro seg smellen i lysken mot Tsjekkia mandag og hadde store smerter med det samme. Han forsøkte seg på ergometersykkel på tirsdagens trening, men da han skulle teste seg på skøyter onsdag morgen ble det klart at han ikke kan spille.

Norge stiller med følgende lag mot Danmark:

1. rekke - Per-Åge Skrøder, Tore Vikingstad, Patrick Thoresen

2. rekke - Martin Røymark, Mads Hansen, Lars Erik Spets

3. rekke - Anders Bastiansen, Morten Ask, Mats Zuccarello Aasen

4. rekke - Kristian Forsberg, Mads Hansen, Peter Lorentzen

Backer - Mats Trygg, Anders Myrvold - Tommy Jakobsen, Jonas Holøs - Alexander Bonsaksen, Lars Erik Lund

Siste nytt

 • Ringerike rykker opp

  Drømmen om eliteserien brast for Arctic Eagles som ble knust av Ringrike i kveldens kvalifiseringskamp. Nordlendingene måtte ha minimum uavgjort, men Ringerike vant hele 7-2 og tar steget opp til øverste nivå neste sesong.

  Ishockey: Kvalifisering til Get-ligaen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Graham Hansen briljerte

  Caroline Graham Hansen storspilte da Wolfsburg knuste Slavia Praha i mesterligaens kvartfinale. 23-åringen leverte både scoring og målgivende pasning i 5-0-seieren. Dermed har det tyske storlaget et meget bra utgangspunkt før returoppgjøret i Tjekkia.

  FBL-C1-WOMEN-PARIS-WOLFSBURG
  Foto: FRANCK FIFE / Afp
 • Berg Edseth til topps

  Marte Berg Edseth vant superkombombieni NM etter en strålende slalåmomgang. Edseth lå på annenplass etter utfordelen, 0,84 sekunder bak Hannah Sæthereng, som måtte ta til takke med sølvet. Maren Skjøld endte på tredjeplass.

  NM Alpint på Hafjell
  Foto: Norges Skiforbund/Alpin-NM Hafjell/ / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par