Stabæk måtte ut i ekstraomganger mot Grorud

Timanns-Grorud holdt lenge ut mot eliteserielaget Stabæk i cupens tredje runde. Med en mann utvist i det 70. spilleminutt måtte de gi tapt etter ekstraomganger.

Målene fra oppgjøret ukommentert

Stabæks trener Bob Bradley

Stabæks trener Bob Bradley måtte innse at seieren satt langt inne mot Grorud.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

3. runde i NM i fotball for menn: Grorud – Stabæk 0-3 (0-0)

– Vi kan være stolte av den innsatsen vi legger ned. Vi kliner til og vi holder 110 minutter før vi slipper inn mål. Vi skal være stolte av det, sier Grorud-kaptein Jens Grønhaug til NRK.

Grorud spiller til vanlig i 2. divisjon sammen med Stabæks andrelag. I dagens cupkamp mot førstelaget til Stabæk holdt de lenge følge med favorittene fra Bærum.

Det var Emil Dahle som fikk hull på byllen etter 110 minutters spill. Da måtte Grorud ut å jage et mål og med ti mann ble de straffet da Luc Kassi kunne doble ledelsen etter 114 minutter.

Tre minutter senerer fikk Stabæk straffespark som Enoch Adu satte sikkert forbi Grorud-keeperen.

Med ti mann

Stabæk mønstret et sterkt lag på bortebane i Groruddalen og trener Bob Bradley ønsket ikke å undervurdere laget to divisjoner lavere. Allikevel holdt Grorud ut helt til det 110. minutt med en mann mindre.

Det var en jevnspilt førsteomgang der Stabæk hadde ballen mest. Etter snaue 30 minutter ble det håndgemeng mellom Grorud- og Stabæksplillere som endte med at både Stabæks Fontanello og Groruds Darboe fikk gule kort.

Etter 70 minutter gikk Darboe hardt inn i en duell og dommer Hobber Nilsen valgte å gi ut enda et gult kort til Grorud-spilleren som dermed måtte forlate banen.

Med ti mann kjempet Grorud seg til ekstraomganger.

Første ekstraomgang ble jevnspilt, og Stabæk produserte ikke de store sjansene. I andre ekstraomgang raknet det derimot og de slapp inn tre mål på de siste ti minuttene.

Veien til tredje runde

Grorud har tatt seg til tredje runde ved å beseire Lokomotiv Oslo 7-0 og Hønefoss 2-1 på bortebane.

Stabæk slo Jevnaker 8-0 i første runde før de tok seg av Raufoss 2-1 i andre runde.

De to lagene starter litt tidlig på cupens tredje runde siden Stabæks Mande Sayouba ble tatt ut til Elfenbenskystens bruttotropp til VM. Men Sayouba har allerede dratt avgårde på treningsleir og spilte ikke dagens kamp.

Resten av kampene i tredje runde i cupen spilles neste uke.

Siste nytt

 • Svensson og Midtsjø vant duell

  AZ Alkmaar-spillerne Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø vant den norske duellen mot Martin Ødegaards Vitesse i kvartfinalen i den nederlandske cupen onsdag. Svensson var nest sist på hjemmelagets 1-0-scoring, mens Midtsjø var tredje sist. AZ vant 2-0.

  Landslaget fotball
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • RBK betaler fire millioner for Åsen

  Etter det NRK erfarer måtte Rosenborg ut med fire millioner kroner for å hente Gjermund Åsen fra Tromsø. Ranheim, som var klubben Tromsø i sin tid hentet Åsen fra, har i henhold til en videresalgsavtale krav på én million kroner av overgangssummen.

  Laster Twitter-innhold
 • Bolt legger fotballskoene på hyllen

  Usain Bolt har fra før av lagt løpeskoene på hyllen. Nå gir han også opp drømmen om en karriere på fotballbanen. – Det var moro så lenge det varte, sier verdensrekordholderen på 100 m og 200 m til Reuters. I fjor sommer trente han med Strømsgodset.

  Usain Bolt i Strømsgodset
  Foto: Christian Hellumsand/NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal