Grønt lys for blandet stafett

FIS-styret har godkjent at stafett og lagsprint med kjønnsblandede lag blir introdusert i langrennssporten kommende sesong.

Såkalte mixed-konkurranser kommer for første gang på verdenscupprogrammet i svenske Falun 13. mars neste år, opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Både stafett over 4 x 5 kilometer og lagsprint med blandede lag skal arrangeres den aktuelle søndagen.

– Med denne kalenderrammen har vi klart å få fram mange ideer og aspekter som vi har diskutert i lang tid. Vi forventer mange spennende konkurranser. Ettersom Falun skal arrangere to blandet-lagkonkurranser, kan tilskuerne se fram til en ekstraordinær verdenspremiere i langrenn, sier FIS' renndirektør for langrenn, Pierre Mignerey. (NTB)

VM på ski 2021 i Oberstdorf.
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Schauffele tok OL-gullet i golf

  Amerikaneren Xander Schauffele (27) viste styrke mot slutten og tok OL-gull i mennenes golfturnering i Tokyo med ett slags margin til Rory Sabbatini.

  Den gjeveste medaljen sikret Schauffele da han senket en birdie på det 17. og nest siste hullet. Han hadde misset med utslaget og endt med bogey på hull 14, men hevet seg på mesterlig vis.

  Totalt gikk 27-åringen sisterunden fire slag under par og turneringen 18 under.

  hzfMSZ0EM98
  Foto: Andy Wong / AP
 • Norge nest sist i Nacra 17-klassen

  Det ble ingen opptur for Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen siste dag i Nacra 17-klassen i seiling. De endte nest sist.

  Den norske duoen fikk plasseringene 12, 19 og 17 søndag. 12.-plassen var deres beste i løpet av de 12 innledende seilasene i klassen, men kunne ikke løfte dem fra 19.-plassen i feltet på 20 båter.

  Bare den tunisiske båten endte bak dem i OL. De ti beste går videre til medaljeseilas. Italienske Ruggero Tita og Caterina Banti leder klart etter å ha plassert seg blant de tre beste i 10 av 12 seilaser.

  vSK8XyVl8nk
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Ellevill Hovland-runde i Tokyo

  Viktor Hovland var litt for langt bak til å kjempe om medaljene i OL-turneringen, men leverte en fantastisk sisterunde i Tokyo.

  Lørdag var han misfornøyd med sin egen putting, noe som sendte han et stykke ned på resultatlisten. Men der putteren var iskald i på tredjerunden, var den tilbake på et godt nivå søndag.

  Hovland leverte også varene med både driver, jernkøller og wedger. Det fikk han hele sju slag under par for dagen, to slag bedre enn han har gått på de tre foregående rundene til sammen.

  Dermed ble det en Hovland-søndag som nordmenn har blitt vant til, men dessverre ble det for langt opp til å kjempe om medaljene. Det ser uansett ut til at Hovland blir beste skandinaver og at han kanskje kan sikre seg en topp 10-plassering.

  – Det var bra i dag, litt frustrerende på midtpartiet av runden, men det er deilig å avslutte på den måten jeg gjorde, forteller Hovland til Discovery etter runden.

  Kristian Krogh Johannessen gikk en ny runde på par, og endte sitt OL på en delt 53. plass.

  Det er vanvittig tett i kampen om medaljene, og de beste spillerne har fortsatt en del hull igjen å spille.

  Viktor Hovland
  Foto: Kazuhiro Nogi / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal