Grøndahl Jansen hjalp Groenewegen til seier etter smertefull start: – Føltes helt jævlig

CHARTRES (NRK): Amund Grøndahl Jansen har slitt med store smerter i Tour-starten, men til tross for plagene hjalp han lagkamerat Dylan Groenewegen til seier.

CYCLING-FRANCE/

HYSJET: Etter flere spurtmisser stilnet Dylan Groenewegen kritikerne på årets sjuende etappe av Tour de France.

Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

– Jeg har slitt veldig i to dager etter velten min, og har hatt veldig vondt i beina. Jeg har følt meg skikkelig drit i to dager i strekk. Også i dag føltes det jævlig, men så løsnet det etter hvert, sier han til NRK etter målgang.

Han ble håndplukket av Dylan Groenewegen til årets Tour de France, og leverte varene etter en tung Tour de France-start der lagets kaptein har slitt i varmen.

I dag stemte samarbeidet.

– Det er veldig vanskelig å levere et perfekt opptrekk for Dylan i Tour de France, men når vanskelighetsgraden er så høy er det også vanvittig deilig å lykkes, sier Grøndahl Jansen.

– Oppløftende

På årets lengste etappe, som stort sett gikk i meget behagelig tempo, sikret Groenewegen Lotto-Jumbos første etappeseier under årets Tour de France. Groenewegen var helt overlegen i spurten, og vant foran Fernando Gaviria og Peter Sagan.

– For meg personlig var det en veldig oppløftende siste halvdel av løpet, sier Grøndahl Jansen.

– Det blir en øl i kveld

Tour-debutantens styrke og tjuvtriks lønte seg i dag. Seieren var Groenewegens andre i Tour de France, hans første for året. Og det betydde mye for Grøndahl Jansen

– Når man hele dagen har vondt og det går opp og ned. Man har det bare vondt, og da er det bare jævlig. Men nå er jeg godt fornøyd

I kveld blir det litt ekstra god stemning i Lotto-Jumbo.

– Vi tar oss en øl nå, sier den norske spurtopptrekkeren.

Siste nytt

 • Hegerberg tilbake i trening

  Ada Hegerberg er på vei tilbake fra sitt skademareritt. Mandag trente hun igjen med lagvenninnene i storklubben Lyon.

  Lyon har publisert en Twitter-melding der klubben skriver «hei, hei, Ada», sammen med en video av Hegerberg og lagvenninnene på trening.

  Den norske stjernespissen har ikke spilt en kamp siden hun ble korsbåndskadd i januar i fjor. Senere har hun blitt forstyrret av andre skader og flere operasjoner.

  Ifølge franske RMC er det første gang Hegerberg trener med resten av laget siden hun ble skadd for 20 måneder siden. Det er ikke kjent om hun er aktuell for fredagens hjemmekamp mot Guingamp.

  Ada Hegerberg
  Foto: NRK
 • Trolig ingen Tiger Woods

  Det amerikanske golfesset Tiger Woods vil høyst sannsynlig ikke være med å støtte det amerikanske laget rent fysisk under Ryder Cup, som starter fredag.

  Den amerikanske kapteinen Steve Stricker sa under en pressekonferanse mandag at man neppe vil se Woods under kampen mot Viktor Hovland og resten av det europeiske laget på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

  Woods har spilt åtte Ryder Cup. Han var sist med da USA tapte for Europa i 2018. I februar kjørte derimot golfstjernen av veien i California under høy hastighet og pådro seg omfattende skader. Han er for tiden fortsatt under rehabilitering.

  – Det skjer trolig ikke, svarte Stricker på spørsmål om Woods ville dukke opp under turneringen.

  Tiger Woods
  Foto: Andy Lyons / AFP
 • Skjerper sikkerheten rundt landslag

  Det newzealandske cricketforbundet (NZC) har høynet sikkerheten rundt sitt kvinnelandslag etter et trusselbrev under lagets opphold i England.

  Den hatefulle eposten ble sendt til Englands og Wales' cricketforbund (ECB).

  – ECB har mottatt et trusselbrev relatert til NZC. Selv om det ikke spesifikt ble referert til White Ferns så ble trusselen tatt på alvor, utredet og ikke vurdert som troverdig, opplyser ECB i en uttalelse.

  New Zealands kvinnelandslag, som kalles White Ferns, er i Storbritannia for å spille en kamp i Leicester tirsdag. Til tross for at trusselen ikke ble sett på som troverdig, har man likevel skjerpet sikkerheten rundt laget.

Sendeplan

Kl. Program Kanal