NRK Meny
Normal

Gro og «Karo» vurderer fremtiden

Håndball-VM til neste år kan gå uten Gro Hammerseng og Karoline Dyre Breivang.

Gro

Det ble mye jubel for kaptein Gro Hammerseng under EM.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

De to profilene er usikre på om de vil fortsette på håndballandslaget.

Les også: Jentene festet til gull

Usikker Gro

30 år gamle Gro Hammerseng har slitt med skader og valgte derfor å stå over VM i fjor. Nå i EM var hun blant Norges beste spillere, men Hammerseng har ikke bestemt seg for om hun blir med til VM i Brasil neste år eller til OL i London i 2012.

- Det vet jeg ikke. Jeg har ikke tenkt på det en gang, jeg. Det er dette mesterskapet vi har jobba for nå, og det er akkurat over. Så det er egentlig dere som begynner å tenke på det med én gang, sier Gro Hammerseng med et smil - og viser til norsk presse.

 • Kan Norge ta VM-gull uten Gro Hammerseng? Si din mening nederst!

Les også: Håndballjentene jublet for EM-gull

Anja Edins EM-blogg: «Sannheten» bak Hammersengs suksess

Teller på knappene

Karo

Karoline Dyhre Breivang.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Også for landslagsveteranen Karoline Dyhre Breivang er landslagsfremtiden uklar. 30-åringen har spilt i hver eneste landskamp siden 2005, men om ett år kan rekka bli brutt.

- Det er vanskelig å svare på nå. Vå får se om jeg holder meg skadefri og motivasjonen er der, og om Thorir synes jeg er god nok. Nå skal jeg nyte medaljen og litt juleferie, så vi får tatt ting i riktig rekkefølge, sier hun til NRK.

Hergeirsson etter finaleseieren: - Nervepirrende og hardt

Breivang debuterte for landslaget for over 10 år siden, da hun fikk spille sin første kamp mot Ungarn i november 2000. Hun har fire EM-gull og ett OL-gull, men mangler altså verdensmesterskapet.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal