Grimsbøs innrømmelse: – Hender at jeg føler meg ballredd

RIO DE JANEIRO (NRK): Noen ganger gjør det litt ekstra vondt å stå i mål, selv for Kari Aalvik Grimsbø.

Kari Aalvik Grimsbø

KAN BLI BALLREDD: Norges stjernekeeper Kari Aalvik Grimsbø.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Hun har lenge vært en av verdens beste håndballkeepere. I OL-kvartfinalen mot Sverige var hun bedre enn noensinne.

Det bør hun også være i semifinalen mot Russland natt til fredag (kampstart 01.30 norsk tid), om Norge skal vinne det tredje OL-gullet på rad i håndball.

Men tro det eller ei – selv verdens beste kan av og til være redd når håndballene kommer som kanonkuler i hennes retning.

– Ja, det hender seg at jeg blir ballredd. Plutselig noen treninger kommer det på deg igjen. Det gjør litt mer vondt enn andre treninger. Det hender at jeg trekker meg litt og føler meg litt ballredd på enkelte treninger, bekrefter hun.

Glemmer at det gjør vondt

Heldigvis finnes det medisin:

– Da får man bare ta på seg en ekstra genser og leve med det, smiler hun.

For verdensklassekeepere er det imidlertid ikke nok å polstre seg litt ekstra. Kvier man seg for smerte, er man sjanseløs.

– Da må du jobbe med fokus. Du må finne deg arbeidsoppgaver. Da blir du så innstilt på det at du glemmer at det gjør vondt. Har du ikke fokus, kjenner du det mer fysisk at ballen slår deg, forteller hun.

Vil ikke vite hvem som skyter

Det er åpenbart for alle at hun ikke var skuddredd da hun stoppet 18 av de 32 skuddene hun fikk mot Sverige. Hun klarte å holde fokus på helt andre ting enn smerte.

– Jeg var veldig fokusert og nesten ikke klar over hvem som hadde skutt. Jeg var ballfokusert, for å si det sånn. Det var viktig, og jeg tar med masse positivt, sa hun etter kampen.

For selv om de norske målvaktene bruker mye tid på å studere motstandernes skuddstyrker, vil ikke Grimsbø ha et bevisst forhold til hvem som skyter.

– Men det ligger baki her, sier hun, og peker mot bakhodet.

– Hvis det ligger for langt framme, så går jeg og tenker på det, og da bruker jeg for lang tid. Poenget er å leve i situasjonene. Så slår analysen inn av seg selv, forteller hun.

Siste nytt

 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap
 • Tande holder seg hjemme

  Daniel-André Tande blir ikke med resten av hopplaget til verdenscupen i Engelberg til helgen. Han prøver i stedet å finpusse formen til hoppuka. Han erstattes av Marius Lindvik. Andreas Stjernen er tilbake på laget etter en treningsperiode på hjemmebane.

  RAW AIR Vikersundbakken.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Tøff EM-kvalifisering for U21-gutta

  Norges U21-landslag i fotball møter blant andre Portugal og Nederland i kvalifiseringen til EM-sluttspillet i 2021. Det ble klart etter trekningen i Sveits tirsdag. Norge skal også møte Hviterussland, Kypros og Gibraltar. Norge var seedet på nivå tre.

  Morten Thorsby
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live: VM svømming kortbane
VM svømming kortbane
NRK Sport Live: VM svømming kortbane
Sport i dag
EM håndball kvinner: Spania - Romania
EM håndball kvinner: Nederland - Norge