Hopp til innhold

Grimsbøs innrømmelse: – Hender at jeg føler meg ballredd

RIO DE JANEIRO (NRK): Noen ganger gjør det litt ekstra vondt å stå i mål, selv for Kari Aalvik Grimsbø.

Kari Aalvik Grimsbø

KAN BLI BALLREDD: Norges stjernekeeper Kari Aalvik Grimsbø.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Hun har lenge vært en av verdens beste håndballkeepere. I OL-kvartfinalen mot Sverige var hun bedre enn noensinne.

Det bør hun også være i semifinalen mot Russland natt til fredag (kampstart 01.30 norsk tid), om Norge skal vinne det tredje OL-gullet på rad i håndball.

Men tro det eller ei – selv verdens beste kan av og til være redd når håndballene kommer som kanonkuler i hennes retning.

– Ja, det hender seg at jeg blir ballredd. Plutselig noen treninger kommer det på deg igjen. Det gjør litt mer vondt enn andre treninger. Det hender at jeg trekker meg litt og føler meg litt ballredd på enkelte treninger, bekrefter hun.

Glemmer at det gjør vondt

Heldigvis finnes det medisin:

– Da får man bare ta på seg en ekstra genser og leve med det, smiler hun.

For verdensklassekeepere er det imidlertid ikke nok å polstre seg litt ekstra. Kvier man seg for smerte, er man sjanseløs.

– Da må du jobbe med fokus. Du må finne deg arbeidsoppgaver. Da blir du så innstilt på det at du glemmer at det gjør vondt. Har du ikke fokus, kjenner du det mer fysisk at ballen slår deg, forteller hun.

Vil ikke vite hvem som skyter

Det er åpenbart for alle at hun ikke var skuddredd da hun stoppet 18 av de 32 skuddene hun fikk mot Sverige. Hun klarte å holde fokus på helt andre ting enn smerte.

– Jeg var veldig fokusert og nesten ikke klar over hvem som hadde skutt. Jeg var ballfokusert, for å si det sånn. Det var viktig, og jeg tar med masse positivt, sa hun etter kampen.

For selv om de norske målvaktene bruker mye tid på å studere motstandernes skuddstyrker, vil ikke Grimsbø ha et bevisst forhold til hvem som skyter.

– Men det ligger baki her, sier hun, og peker mot bakhodet.

– Hvis det ligger for langt framme, så går jeg og tenker på det, og da bruker jeg for lang tid. Poenget er å leve i situasjonene. Så slår analysen inn av seg selv, forteller hun.

Siste nytt

  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP
  • Villa forlenger med suksesstreneren

    Unai Emery har skrevet under en ny kontrakt med Premier League-klubben Aston Villa. Den nye avtalen til manageren strekker seg til 2027.

    Emery har ledet Birmingham-klubben med stor suksess etter at han tok over for Steven Gerrard i november 2022. I skrivende stund ligger laget på fjerdeplass i Premier League med fire kamper igjen. Dermed kan klubben sikret sin første mesterligadeltakelse på over 40 år.

    Emery sier til klubbens nettsider at han er veldig fornøyd med å forlenge avtalen sin.

    – Vi nyter tiden i Villa, og vi har en flott gruppe med spillere. Jeg og mitt trenerteam deler visjonen til eierne, og de er veldig støttende og respektfulle. Strukturen er på plass for at vi skal fortsette å utvikle klubben, sier spanjolen. (NTB)

    7ZFc-Z9Pon8
    Foto: AP
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal