NRK Meny
Normal

Grimsbø stoppet «alt» : – Nå er det helt forferdelig å være svensk

RIO DE JANEIRO/OSLO (NRK): Kari Aalvik Grimsbø (31) stoppet hvert eneste skudd de første åtte minuttene. Sånt blir det OL-semifinale av.

Kari Aalvik Grimsbø starta kampen med sju redningar på rad i OL kampen mot Sverige.

LEVENDE VEGG: Se Grimsbø storspille mot Sverige. Bilder med tillatelse fra TV 2.

Sverige-Norge 20-33

– Det er veldig vanskelig å beskrive denne kampen her akkurat nå. Jeg er ikke så opptatt av redningsprosent. Jeg er opptatt av magefølelsen min, og i dag er den veldig bra, sier keeperheltinnen etter kampslutt.

Og hun har all grunn til å ha god magefølelse.

Stine Bredal Oftedal

SEMIFINALEKLAR: Stine Bredal Oftedal ble Norges toppscorer med seks mål.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

De svenske jentene prøvde seg nemlig fra distanse, fra høyrekanten, i midten og på kontring. Likevel viste måltavlen null scoringer, ettersom Grimsbø var i det helt umulige hjørnet.

Forrige uke sa 30-åringen til NRK at hun ikke er fornøyd før Norge holder nullen, og i dag viste hun at hun mente alvor.

– Hun er helt avgjørende for kamputfallet, sier Thorir Hergeirsson til NRK etter kampslutt.

Først i oppgjørets niende minutt fant Sverige veien forbi Norges sisteskanse, men det ble definitivt ingen vane. Halvveis ut i den første omgangen ledet Norge hele 10-2, og ved pause sto det 19-7. Da var Grimsbøs over redningsprosent 70.

– Fy! Det er jo helt vilt

– Over 70 prosent? Fy! Det er jo helt vilt. Hun er helt rå, utbryter Camilla Herrem.

Landsagets keepertener Mats Olsson er en stolt mann etter kvartfinalen mot Sverige. Han er tydelig på at det ligger mye forarbeid bak Grimsbøs vanvittige prestasjon.

– Kari gjorde en fantastisk match. Vi visste hvor vi regnet med og håpet at skuddene skulle komme, men det er ikke bare å stille seg der. Hun gjør en fantastisk innsats, sier Olsson etter maktdemonstrasjonen.

Også svenskenes stjernespiller lot seg imponere.

– Vi kjenner Kari, jeg har spilt mye med henne, og hun er en jævlig bra målvakt, sier Isabelle Gulldén.

– Dette er helt sjukt, egentlig

På forhånd kunne man kanskje tro at Sverige ville komme til å la seg inspirere av hva landskvinnene gjorde på fotballbanen tidligere i kveld, men den effekten lot absolutt vente på seg.

– Dette er helt sjukt, egentlig. Når vi spiller på vårt beste, så har ikke svenskene sjans, sa NRKs ekspert Øystein Havang på norsk trettenmålsledelse.

– Nå er det helt forferdelig å være svensk utpå der, fortsatte han.

Hergeirssons damer fortsatte storspillet etter pause. Til slutt sto det 33-20 i norsk favør. Grimsbø endte opp med 56 i redningsprosent

.

Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde og resten av jentene jubler etter seier mot Sverige.

FEIRING: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde og resten av jentene jubler etter seier over Sverige.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Marerittstart

Men det startet ikke så bra for Norge.

Allerede i det første spilleminuttet måtte forsvarskjempe Marit Malm Frafjord hjelpes av banen. 30-åringen vred seg i smerter etter et overtråkk, og Mari Molid ble kastet inn i kampen.

Marit Malm Frafjord

SKADET: Marit Malm Frafjord

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Frafjord, som gjør comeback etter en regelendring, ble liggende ved siden av den norske benken med benet høyt. Derfra fikk hun se lagvenninnene, anført av mektige Grimsbø, leke seg til semifinale.

PS: I semifinalen møter Norge Russland, og den kampen spilles klokka 01.30, natt til fredag.

Siste nytt

 • Vil overraske konkurrentene

  Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

  Kristiansen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Wenger spår drastiske endringer

  Arsenal-manager Arsène Wenger er overbevist om at spillereglene på overgangsmarkedet vil bli radikalt endret etter sommerens elleville pengebruk, skriver NTB. – Jeg tror det kommer til å skje noe politisk i løpet av de neste tolv månedene som vil regulere og begrense pengebruken, sier Wenger.

  Wenger
  Foto: BEN STANSALL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel