Hopp til innhold

Grimsbø med klar beskjed til Thorir: – Jeg bør til VM

Norge har tre klassekeepere tilgjengelige, men kun to av dem kan bli med til VM. Kari Aalvik Grimsbø mener hun bør være en av dem.

Grimsbø tøyer

FOKUSERT: – Målet mitt er å spille landslagshåndball igjen så snart som mulig, sier Kari Aalvik Grimsbø. Her under EM i 2014.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg vil med. Jeg er så klar! forteller Kari Aalvik Grimsbø til NRKs reporter.

Grimsbø mistet bortimot hele forrige EM på grunn av en kneskade. Skaden gjorde at unge Silje Solberg (25) fikk muligheten til å vise seg frem - noe hun gjorde i aller høyeste grad og bidro til norsk EM-gull.

Veteranen Katrine Lunde (35) er også motivert for landslagsspill etter å ha fått barn og stått over forrige mesterskap. I tillegg lurer Emily Stang Sando i kulissene som et fjerde mulig valg.

Keepertrio

ÉN FÅR IKKE SPILLE VM: Kari Aalvik Grimsbø (fra venstre), Silje Solberg og Katrine Lunde har alle prestert på det norske landslaget. Nå vil én av dem bli skuffet over uttaket 10. november.

Foto: Stian Lysberg Solum, Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– En vært viktig spiller for Györ

Nå er også Grimsbø tilbake og skadefri.

– Motivasjonen er på topp. Jeg nyter hver trening og gleder meg til hver eneste kamp.

Hun har spilt i den ungarske storklubben Györ i snart ett år, og stortrives.

– Jeg får mye ansvar her i Györ og føler meg trygg mellom stengene. Det er veldig god matching på et høyt nivå, noe som bør være et godt utgangspunkt før uttaket til VM.

Den rutinerte målvakten føler seg i storform om dagen, noe som også legges merke til av Györ-trener Ambros Martin. Han mener Thorir Hergeirsson og trenerteamet står overfor et vanskelig valg, men at Grimsbø bør få én av de to plassene.

– Kari fortjener plassen på landslaget. Hun er i storform og trener hardt hver eneste dag. Hun er en svært viktig spiller for Györ.

– Glad det ikke er jeg som er trener

Når NRKs reporter spør om 30-åringen synes hun bør bli tatt ut i troppen, er hun ikke i tvil.

– Ja. Når jeg er i toppform har jeg helt klart noe å gjøre i et mesterskap. Jeg har vist at jeg kan prestere under press, så jeg synes selv at jeg har noe å bidra med på laget.

Trenerteamet

LUKSUSPROBLEM: Thorir Hergeirsson (bak t.h), Mats Olsson og Mia Hermansson Högdahl har tre klassekeepere tilgjengelige før VM.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Györ-kollega Heidi Løke blir etter all sannsynlighet å se i Norges VM-tropp i Danmark. Hun gleder seg over nivået på landslagskeeperne, men er glad det ikke er hun som sitter på den store avgjørelsen.

– Thorir står overfor et kjempevanskelig valg, og jeg er glad det ikke er jeg som er trener. Jeg vet ikke hvem jeg ville valgt, innrømmer Løke.

Planlegger VM-spill

Verdensmesterskapet i Danmark starter i begynnelsen av desember. Allerede fra første runde må Norge belage seg på tøff motstand, da russerne venter på motsatt banehalvdel. Hvem som blir å se i den norske troppen avgjøres 11. november, men Grimsbø ønsker ikke å bruke tid på å tenke på uttaket.

– Sånn som jeg tenker nå, så planlegger jeg å dra til VM. Frem til det skal jeg konsentrere meg om å være best mulig, så får jeg heller ta skuffelsen hvis den kommer.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal