NRK Meny
Normal

Grimsbø med klar beskjed til Thorir: – Jeg bør til VM

Norge har tre klassekeepere tilgjengelige, men kun to av dem kan bli med til VM. Kari Aalvik Grimsbø mener hun bør være en av dem.

Grimsbø tøyer

FOKUSERT: – Målet mitt er å spille landslagshåndball igjen så snart som mulig, sier Kari Aalvik Grimsbø. Her under EM i 2014.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg vil med. Jeg er så klar! forteller Kari Aalvik Grimsbø til NRKs reporter.

Grimsbø mistet bortimot hele forrige EM på grunn av en kneskade. Skaden gjorde at unge Silje Solberg (25) fikk muligheten til å vise seg frem - noe hun gjorde i aller høyeste grad og bidro til norsk EM-gull.

Veteranen Katrine Lunde (35) er også motivert for landslagsspill etter å ha fått barn og stått over forrige mesterskap. I tillegg lurer Emily Stang Sando i kulissene som et fjerde mulig valg.

Keepertrio

ÉN FÅR IKKE SPILLE VM: Kari Aalvik Grimsbø (fra venstre), Silje Solberg og Katrine Lunde har alle prestert på det norske landslaget. Nå vil én av dem bli skuffet over uttaket 10. november.

Foto: Stian Lysberg Solum, Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– En vært viktig spiller for Györ

Nå er også Grimsbø tilbake og skadefri.

– Motivasjonen er på topp. Jeg nyter hver trening og gleder meg til hver eneste kamp.

Hun har spilt i den ungarske storklubben Györ i snart ett år, og stortrives.

– Jeg får mye ansvar her i Györ og føler meg trygg mellom stengene. Det er veldig god matching på et høyt nivå, noe som bør være et godt utgangspunkt før uttaket til VM.

Den rutinerte målvakten føler seg i storform om dagen, noe som også legges merke til av Györ-trener Ambros Martin. Han mener Thorir Hergeirsson og trenerteamet står overfor et vanskelig valg, men at Grimsbø bør få én av de to plassene.

– Kari fortjener plassen på landslaget. Hun er i storform og trener hardt hver eneste dag. Hun er en svært viktig spiller for Györ.

– Glad det ikke er jeg som er trener

Når NRKs reporter spør om 30-åringen synes hun bør bli tatt ut i troppen, er hun ikke i tvil.

– Ja. Når jeg er i toppform har jeg helt klart noe å gjøre i et mesterskap. Jeg har vist at jeg kan prestere under press, så jeg synes selv at jeg har noe å bidra med på laget.

Trenerteamet

LUKSUSPROBLEM: Thorir Hergeirsson (bak t.h), Mats Olsson og Mia Hermansson Högdahl har tre klassekeepere tilgjengelige før VM.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

Györ-kollega Heidi Løke blir etter all sannsynlighet å se i Norges VM-tropp i Danmark. Hun gleder seg over nivået på landslagskeeperne, men er glad det ikke er hun som sitter på den store avgjørelsen.

– Thorir står overfor et kjempevanskelig valg, og jeg er glad det ikke er jeg som er trener. Jeg vet ikke hvem jeg ville valgt, innrømmer Løke.

Planlegger VM-spill

Verdensmesterskapet i Danmark starter i begynnelsen av desember. Allerede fra første runde må Norge belage seg på tøff motstand, da russerne venter på motsatt banehalvdel. Hvem som blir å se i den norske troppen avgjøres 11. november, men Grimsbø ønsker ikke å bruke tid på å tenke på uttaket.

– Sånn som jeg tenker nå, så planlegger jeg å dra til VM. Frem til det skal jeg konsentrere meg om å være best mulig, så får jeg heller ta skuffelsen hvis den kommer.

Siste nytt

 • Warriors kriget seg videre

  Golden State Warriors er videre til neste runde i NBA-sluttspillet etter 99-91-seier over San Antonio Spurs natt til onsdag. Warriors vant 4–1 i kamper, og møter nå New Orleans Pelicans.

  Philadelphia 76ers tok seg også videre i natt.

  Klay Thompson (11) celebrates after making a basket in front of forward Kevin Durant (35) and forwar
  Foto: Kyle Terada / Reuters
 • Norsk trener til sveitsisk toppklubb

  Dan Tangnes (39) ble onsdag presentert som ny hovedtrener for den sveitsiske hockeyklubben EV Zug. De ble nummer to i grunnspillet forrige sesong, men røk ut i første runde av sluttspillet.

  – Jeg håper vi kan skape gode minner sammen, sier Tangnes.

  Dan Tangnes
  Foto: EV ZUG
 • Glassverket trekker elitelaget

  Håndballklubben Glassverket har spilt i eliteserien denne sesongen, men rykket ned og skulle i utgangspunktet spille i 1. divisjon neste sesong. Slik blir det likevel ikke, da forslaget om å trekke laget fikk flertall på tirsdagens årsmøte, skriver Drammens Tidende. Klubben ønsker å beholde lagene i andre- og fjerdedivsjon.

  Line Bjørnsen hos Glassverket
  Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid