NRK Meny
Normal

Kristoff centimetere fra seieren

Alexander Kristoff tok sin andre andreplass i årets Tour de France, da André Greipel var hakket sterkere enn nordmannen i spurten.

greipel kristoff

André Greipel jubler med Alexander Kristoff jaktende like bak. Det ble andreplass på dagens etappe for nordmannen.

Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

kristoff

Alexander Kristoff kjempet til siste slutt og tok andreplassen på etappen mellom Arras og Reims.

Foto: Peter Dejong / Ap

På en flat og enkel vei var det duket for en massiv spurt på slutten av etappen mellom Arras og Reims. Alexander Kristoff fikk en god posisjon på oppløpet, men måtte se André Greipel krysse målstreken centimetere foran.

– Jeg føler vi gjør en hederlig innsats, men Greipel gjorde en bedre spurt enn meg i dag. Det var et bra resultat, men jeg skulle gjerne ha vunnet, sier Kristoff til NRK.

Nordmannen tok sin andre andreplass i årets ritt, men har fortsatt troen på at han skal få en etappeseier til slutt.

– Jeg skulle gjerne byttet ut de to andreplassene med én førsteplass. Det er bare å fortsette å prøve og til slutt sitter den, sier en optimistisk Kristoff.

Samuel Dumoulin ble nummer tre, Mark Renshaw nummer fire og Peter Sagan nummer fem.

– Jeg ga alt

Tyske Greipel var strålende fornøyd med det som var hans sjette Tour de France-etappeseier i karrieren.

– Jeg visste jeg måtte holde meg i front og laget hjalp meg med det. Jeg hadde en god posisjon hele veien og fikk et godt hjul i spurten. Da det var 250 meter igjen bestemte jeg meg for å gi alt og jeg er veldig fornøyd med seieren, sa Greipel i TV2s sendinger.

I dag, som i går, var det såpeglatt på de franske veiene. Selv om dagens Tour de France-etappe i utgangspunktet var mindre farlig enn den delvis brosteinsbelagte etappen i går, gikk flere i bakken også torsdag.

Med 80 kilometer igjen gikk David Navarro, Thomas Voeckler og mange flere i bakken. Asfalten var såpeglatt og like før en sving ramlet en haug med ryttere over hverandre. Serviceteamene jobbet flittig for å få byttet hjul og pleie rytterne før de igjen kastet seg på sykkelen og prøvde å tette luken som hadde oppstått etter fallet.

Tidlig brudd

Tidlig i dagens etappe gikk Jérome Pineau, Tom Leezer, Luis Angel Mate og Arnaud Gerard i brudd. Kvartetten holdt lenge, og til slutt var det kun Mate som fortsatt prøvde å holde unna hovedfeltet. Cirka 12 kilometer fra mål måtte også han gi tapt og det var duket for en massiv sluttspurt med mange ryttere involvert.

Der var det Greipel som var sterkest. Fredagens etappe er den nestlengste i årets ritt. Da kan Alexander Kristoff få en ny sjanse til å ta sin første etappeseier i Tour de France.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ingebrigtsen hjemkomst