Kristoffs hjelperytter mistet kjedet i opptrekket

CHAMPS-ÉLYSÉES (NRK): Alt lå til rette for en optimal spurt for Alexander Kristoff (28). Helt til Jakopo Guarnieri mistet kjedet da det gjaldt som mest.

Guarnieri mister kjedet

UHELL: Her drar italienske Jakopo Guarnieri Alexander Kristoff i gang på oppløpet, men så mister han plutselig kjedet og Kristoff må starte sin egen spurt tidligere enn han hadde planlagt. Konsekvensne ble at tyske André Greipel tok ham igjen på de siste meterne og vant. (Bilder fra TV 2.)

– Det var egentlig et drømmescenario, men vi mistet litt fart fordi Jakopo (Guarnieri) mistet kjedet i opptrekket. Da ble det litt for lav fart igjen.

– Hadde han ikke mistet kjedet hadde det vært perfekt, sier Kristoff til NRK få minutter etter målgang.

Dermed kom André Greipel opp på siden av nordmannen og vant den prestisjefylte Champs-Élysées-etappen foran franske Bryan Coquard. Kristoff kom på tredjeplass.

André Greipel

SPURTET BEST: Tyske André Greipel kom voldsomt på de siste meterne og ble den fjerde tysker som vant Tour de France-etappen på Champs-Élysées. Til venstre innser Alexander Kristoff at han ikke holdt helt inn.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Syk

Men selv om Kristoff og laget hadde uflaks på de siste meterne, tør ikke nordmannen si om han hadde vunnet selv om kjedet til Guarnieri hadde holdt seg på plass.

– Jeg hadde ikke gode nok bein, sier han.

Norges beste spurter har nemlig vært syk de siste dagene.

– Jeg har kjent i det siste at det kom til å bli vanskelig i dag. Hadde jeg vært i toppform tror jeg at jeg hadde klart det, men med sykdom i kroppen ble det vanskelig.

Kristoff ledet ut på oppløpet og lå fint på bakhjulet til sin italienske hjelperytter Jakopo Guarnieri, men så forsvant altså først Guarnieris kjede og så Guarnieri selv og da ble det en litt for lang spurt på en småsyk Kristoff.

– Ikke fornøyd

– Det er ingen tvil om at en Alexander Kristoff i toppform hadde vunnet den siste etappen, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Chris Froome

VINNEREN: Britiske Chris Froome på Team Sky øverst på podiet i Paris som viser at han vant Tour de France 2015. Dette er britens andre sammenlagtseier i touren.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Nå må Norges beste spurter i stedet reise hjem fra Tour de France uten en eneste etappeseier.

– Jeg er ikke fornøyd med hvordan det har gått, sier spurteren til NRK.

En mann som derimot er veldig fornøyd er Team Sky-rytter Chris Froome. Han unngikk uhell på den siste etappen søndag og vant årets Tour de France ett minutt og 12 sekunder foran Movistar-rytter Nairo Quintana. Quintanas lagkamerat Alejandro Valverde endte på 3. plass.

Stoppet tiden

Selve etappen søndag ble noe uvanlig da arrangøren bestemt seg for å nøytralisere den. Det vil si at de stoppet tiden før rytterne kom i mål slik at alle fikk samme tid så lenge de fullførte.

Dette for å unngå høy fart og massevelt på den glatte veibanen etter regnet tidligere søndag.

PS! Edvald Boasson Hagen gjorde en god spurt og endte på 4. plass.

Mann i veien

NESTEN-ULYKKE: Avslutningen av årets tour kunne blitt forferdelig da en mann plutselig sto midt i siste sving på Champs-Élysées. Heldigvis gikk det så vidt bra. (Bilder fra TV 2)

Siste nytt

 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Finland til VM-finale

  Finlands kaptein Marko Anttila scoret kampens eneste mål i VM-semifinalen i ishockey mot storfavoritten Russland lørdag. Dermed er finnene klare for finale, hvor de møter Canada, som slo Tsjekkia 5-1 i den andre semifinalen.

  Slovakia Ice Hockey Worlds
  Foto: Ronald Zak / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal