Kristoffs hjelperytter mistet kjedet i opptrekket

CHAMPS-ÉLYSÉES (NRK): Alt lå til rette for en optimal spurt for Alexander Kristoff (28). Helt til Jakopo Guarnieri mistet kjedet da det gjaldt som mest.

Guarnieri mister kjedet

UHELL: Her drar italienske Jakopo Guarnieri Alexander Kristoff i gang på oppløpet, men så mister han plutselig kjedet og Kristoff må starte sin egen spurt tidligere enn han hadde planlagt. Konsekvensne ble at tyske André Greipel tok ham igjen på de siste meterne og vant. (Bilder fra TV 2.)

– Det var egentlig et drømmescenario, men vi mistet litt fart fordi Jakopo (Guarnieri) mistet kjedet i opptrekket. Da ble det litt for lav fart igjen.

– Hadde han ikke mistet kjedet hadde det vært perfekt, sier Kristoff til NRK få minutter etter målgang.

Dermed kom André Greipel opp på siden av nordmannen og vant den prestisjefylte Champs-Élysées-etappen foran franske Bryan Coquard. Kristoff kom på tredjeplass.

André Greipel

SPURTET BEST: Tyske André Greipel kom voldsomt på de siste meterne og ble den fjerde tysker som vant Tour de France-etappen på Champs-Élysées. Til venstre innser Alexander Kristoff at han ikke holdt helt inn.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Syk

Men selv om Kristoff og laget hadde uflaks på de siste meterne, tør ikke nordmannen si om han hadde vunnet selv om kjedet til Guarnieri hadde holdt seg på plass.

– Jeg hadde ikke gode nok bein, sier han.

Norges beste spurter har nemlig vært syk de siste dagene.

– Jeg har kjent i det siste at det kom til å bli vanskelig i dag. Hadde jeg vært i toppform tror jeg at jeg hadde klart det, men med sykdom i kroppen ble det vanskelig.

Kristoff ledet ut på oppløpet og lå fint på bakhjulet til sin italienske hjelperytter Jakopo Guarnieri, men så forsvant altså først Guarnieris kjede og så Guarnieri selv og da ble det en litt for lang spurt på en småsyk Kristoff.

– Ikke fornøyd

– Det er ingen tvil om at en Alexander Kristoff i toppform hadde vunnet den siste etappen, sier NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen.

Chris Froome

VINNEREN: Britiske Chris Froome på Team Sky øverst på podiet i Paris som viser at han vant Tour de France 2015. Dette er britens andre sammenlagtseier i touren.

Foto: ERIC FEFERBERG / Afp

Nå må Norges beste spurter i stedet reise hjem fra Tour de France uten en eneste etappeseier.

– Jeg er ikke fornøyd med hvordan det har gått, sier spurteren til NRK.

En mann som derimot er veldig fornøyd er Team Sky-rytter Chris Froome. Han unngikk uhell på den siste etappen søndag og vant årets Tour de France ett minutt og 12 sekunder foran Movistar-rytter Nairo Quintana. Quintanas lagkamerat Alejandro Valverde endte på 3. plass.

Stoppet tiden

Selve etappen søndag ble noe uvanlig da arrangøren bestemt seg for å nøytralisere den. Det vil si at de stoppet tiden før rytterne kom i mål slik at alle fikk samme tid så lenge de fullførte.

Dette for å unngå høy fart og massevelt på den glatte veibanen etter regnet tidligere søndag.

PS! Edvald Boasson Hagen gjorde en god spurt og endte på 4. plass.

Mann i veien

NESTEN-ULYKKE: Avslutningen av årets tour kunne blitt forferdelig da en mann plutselig sto midt i siste sving på Champs-Élysées. Heldigvis gikk det så vidt bra. (Bilder fra TV 2)

Siste nytt

 • Warholm vant to priser

  Karsten Warholm forsynte seg av prisene da Norges største friidrettsprofiler ble hedret for sine prestasjoner i 2019-sesongen onsdag. Verdensmesteren på 400 meter hekk ble kåret til årets mannlige utøver og ble i tillegg tildelt prisen som årets navn kåret av Friidrettens Venner. Warholms treningsmakker Amalie Iuel ble kåret til årets kvinnelige utøver på gallaen i Oslo onsdag, mens Karoline Bjerkeli Grøvdal fikk prisen som årets forbilde. Stavhopper Pål Haugen Lillefosse fra Fana ble årets unge utøver. Prisen til årets lag gikk til kvartetten Stian Øvergaard Aarvik, Johan Bugge, Torstein Tengsareid og Håkon Skarsholt som tok bronsemedalje under EM i motbakkeløp. Ikke overraskende ble årets øyeblikk 5000-meterfinalen under VM i Doha. Der Norge hadde tre Ingebrigtsen-brødre til start. Den svaksynte sprinteren Salum Kashafali fra Norna-Salhus fikk prisen som årets gjennombrudd. Han ble nylig verdensmester på 100 meter under para-VM, og i tillegg tok han NM-gull på samme distanse på Hamar i sommer. Sleggeveteranen Eivind Henriksen ble hedret som årets lagspiller. (NTB)

  Årets mannlige utøver
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Gattuso ny Napoli-trener

  Carlo Ancelotti fikk sparken fra Napoli i går, til tross for å ha ledet klubben til 16.-delsfinalen i mesterligaen etter 4-0 seieren over Genk i går. I dag ble Gennaro Gattuso presentert som ny Napoli-trener. Den tidligere AC Milan-trenerens store utfordring blir å lede laget opp fra en syvendeplass inn til en plass som gir mesterligaspill neste sesong. – Det er flaut å se Napoli der vi er på tabellen. Dette laget har det som trengs for å ta en topp fire plassering, sier den nybakte Napoli-treneren.

  Gennaro Gattuso ny Napoli-trener
  Foto: Marco Bertorello / AFP
 • FIFA avviser støtte til superliga

  FIFA-president Gianni Infantino sier han ikke har støttet planene om en egen superliga for europeiske fotballklubber. Infantino fikk spørsmålet om støtten etter at New York Times meldte at Real Madrid-president Florentino Pérez har hatt samtaler med Infantino om planene om en utbryterliga for de europeiske storklubbene. – FIFA har ikke gitt noen støtte for de rapporterte planene om en lukket europeisk superliga. FIFA vil ikke støtte noe slikt prosjekt, sa Infantino. (NTB)

  FIFA-president Gianni Infantino
  Foto: John Thys / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal