NRK Meny
Normal

Kristoff knust av Greipel: – Han er sterkere. Så enkelt er det

VALENCE/OSLO (NRK): Alexander Kristoff (28) lå i tet med 300 meter til mål, men nordmannen måtte se seg slått av André Greipel og John Degenkolb på oppløpet.

Kristoff, Degenkolb, Greipel

TREDJE RASKEST: Alexander Kristoff ble slått av den tyske stjernen André Greipel (t.h.) på den 15. etappen. Også John Degenkolb (i midten) ble for sterk (Bilder fra TV 2).

Dermed ble det en tredjeplass på Kristoff, som var skuffet etter målgang.

– Jeg var ikke sterk nok. Greipel var sterkere. Så enkelt er det. Jeg klarer ikke akselerasjonen når han går til. Jeg er på maks og da går det ikke, sier Kristoff til TV 2.

Av TV-bildene kan man tydelig se hvordan Katjusja-stjernen banner for seg selv idet Greipel strekker armen i været over mållinjen og jubler for seier.

Én sjanse igjen

Kristoff, som etter 18 seirer i 2015 har slitt med å lykkes i årets tour, erkjenner at han er skuffet over at det kun ble tredjeplass.

– Greipel er en sterk spurter og har slått meg mange ganger før. For øyeblikket er han bedre enn meg. Men laget la ned så mye arbeid i dag, så er jeg litt skuffet, sier Kristoff.

Dette var, ifølge trener Stein Ørns forhåndsanalyse, den nest siste sjansen til å vinne en etappe for Kristoff i årets tour.

28-åringen er skuffet over at det har blitt så få spurter i år og er derfor inne på tanken om å droppe neste års Tour de France.

Nå har Kristoff kun den siste etappen - med målgang på legendariske Champs-Élysées 26. juli - igjen som en vinnersjanse i årets ritt.

– Ble presset vekk

Søndag var ikke Kristoff alene om å se bakhjulet til overlegne Greipel. Edvald Boasson Hagen (28) var med helt foran i feltet da avgjørelsen falt, men måtte til slutt ta til takke med femteplassen.

– Jeg ble presset vekk av Greipel, som tok hjulet mitt. Jeg havnet bak Alex, så da ble det vanskelig. Men dette var bedre enn de andre dagene, sier Boasson Hagen.

Han nekter å gi opp drømmen om en etappeseier.

– Målet er fortsatt å vinne. Kroppen kjentes bedre, men ikke superbra i dag heller, sier MTN-Qhubeka-kapteinen.

Sterk Katjusja-jobb

Den 15. etappen ble preget av et solid brudd som tidlig kom seg avgårde, men hovedefeltet - anført av Alexander Kristoffs hjelperyttere - var aldri interessert i å la bruddet gå inn.

I stedet ville de føre Kristoff inn i seierskampen ved å sørge for massespurt i målbyen Valence.

Katjusja satte seg i fronten av hovedfeltet og hentet inn Peter, Sagan, Michal Kwiatkowski og de andre utbryterne.

På det tidspunktet var Mark Cavendish kjørt av for lengst etter å ha slitt med å holde tempoet tidligere på etappen. Bordet var dermed dekket for Kristoff, Greipel, Sagan og de andre spurtkanonene.

Den sterkeste av dem alle var Greipel. Tyskeren akselererte voldsomt og Kristoff, Boasson Hagen og de øvrige spurterne klarte aldri å innhente Lotto-Soudal-rytteren.

Siste nytt

 • Tøff VM-trekning for ishockeygutta

  Norge skal spille i gruppe B i neste ishockey-VM i Slovakia. Ishockeygutta skal ut mot Sverige, Russland, Tsjekkia, Sveits, Latvia, Østerrike og Italia.

  – En tøff gruppe sett med norske øyne, med VM-vinnerne fra Sverige og tapende finalist Sveits, var landslagssjef Petter Thoresens reaksjon overfor NTB etter at gruppefordelingen ble klar.

  VM i ishockey 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

Sendeplan

Kl. Program Kanal