– Dette er en drøm som blir virkelig

Green Bay Packers ledet kampen gjennom, og til slutt kunne quarterback-helten Aaron Rodgers se sitt lag ta hjem tittelen.

Video Packers vant Super Bowl

VIDEO: Her avgjøres Superbowl!

NFL-SUPERBOWL/

Aaron Rodgers holder opp Vince Lombardi-trofeet etter Superbowl-seieren.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

– Dette er en drøm som blir virkelig. Det var dette jeg drømte om da jeg så mine helter Joe Montana og Steve Young som guttunge, sa Rodgers etter 31-25-seieren over Pittsburgh Steelers.

SE mer video fra kampen nederst i artikkel!

Arvtageren etter legenden Brett Favre sviktet ikke da det gjaldt som mest. Quarterbacken la grunnlaget for seieren med sin fantastiske arm, og holdt hodet kaldt da det kokte som verst.

Han sørget for tre touchdowns i 31-25-seieren, to av dem til Greg Jennings. Dermed vant Packers sin 4. Superbowl, og den første på 14 år. Rodgers ble kåret til Superbowls mest verdifulle spiller.

 • Hvordan opplevde du Superbowl? Si din mening nederst!
NFL-FAVRE/

Packers-legenden Brett Favre.

Foto: ADREES LATIF / Reuters

Rodgers har en forhistorie amerikanere elsker. Ingen klubber ville ha ham på college fordi de ikke hadde tro på ham. Da han endelig kom til Packers, satt han seks år og ventet på å få vise seg frem.

Han var totalt i skyggen av Brett Favre. Nå er han den store helten.

– Har vært gjennom mye

Etter kampen valgte Rodgers å hylle forsvarsspillet.

– De skal ha ros. Dette er en glitrende gruppe karer som er samlet. De har karakter, og har vært gjennom mye sammen, sa han.

NFL-SUPERBOWL/

Steelers-quarterback Ben Roethlisberger fikk lite til i finalen.

Foto: BRIAN SNYDER / Reuters

Hans motstander Ben Roethlisberger hadde ingen god dag, og skuffelsen var enkel å lese i ansiktet hans etter kampen.

Vant forsvarskampen

Tidligere Green Bay Packers-spiller Marques Anderson, som var NRK.nos ekspert under den store finalefesten, hyller Packers´ forsvarslinje etter kampen.

– Forsvarsspillet deres imponerte meg veldig, og de var avgjørende for seieren. De gjorde en utrolig innsats, og ga dermed Rodgers tid og rom til å sette de avgjørende pasningene, sier den tidligere NFL-proffen.

Anderson chattet med NRK.nos lesere underveis i kampen. Les hva han svarte her!

NFL-SUPERBOWL/

Pittsburgh Steelers´ wide receiver Hines Ward fortviler på benken. Packers er mestere.

Foto: PIERRE DUCHARME / Reuters

Det var også en pasning fra ham som ble brutt ved såkalt interception like før full tid - og dermed var alt håp ute for Steelers.

Packers var foran 21-17 foran siste quarter. Green Bay-gutta viste imidlertid at de mente alvor da de sikret en touchdown tidlig i siste akt, og selv om Steelers kom opp med en touchdown og en conversion (2 poeng), sikret Packers-spillerne Superbowl-ringen på slutten.

Ledet med 18

Packers var klart best før halvtid, og ledet 21-10 da pauseunderholdningen ved blant annet Black Eyed Peas´ Fergie og Slash fra Guns´n Roses overtok showet. Quarterback Aaron Rodgers hadde da servert to touchdowns med sin kastearm, og mottakere var Jordy Nelson og Greg Jennings.

En stund så det ut til å bli plankekjøring for Packers, da de ledet hele 21-3 i 2. quarter. Så traff Steelers-quarterback Ben Roethlisberger med en knallpasning, slik at Hines Ward kunne fikse 21-9 med lagets første touchdown.

Men da det dro seg til mot slutten av siste quarter, ville det seg altså ikke for Pittsburgh Steelers. Hadde de klart å komme tilbake og vinne, ville de blitt historiske. Aldri før har et lag som har vært mer enn 10 poeng under vunnet i Superbowl.

På det meste var Steelers under med 18 poeng.

Drømmesesong

Packers hadde ballen mest og produserte flest angrepsyards (387-338), mest på grunn av overlegent løperspill, men tapte på grunn av balltapene. Packers mistet nøkkelspillere både i angrep og forsvar på grunn av skader, men fullførte sin drømmesesong.

– Vi har overvunnet motgang hele sesongen. Vi mistet forsvarskapteinen (Charles Woodson). Vi mistet vår beste mottaker (Donald Driver), men vi fant en måte å stenge det ute og gi alt på banen, sa Jennings.

Video: Se Rodgers´ touchdown-pasninger!

Video To touchdowns i første quarter

VIDEO: To touchdowns i første quarter.

Video Ny touchdown for Packers

VIDEO: Ny touchdown for Packers.

Video Kampen lever virkelig, ny touchdown for Packers

VIDEO: Kampen lever - ny touchdown for Packers.

Siste nytt

 • Avviser bekymring rundt Kollen-renn

  Tirsdag ble det kjent at verdenscupsprinten i Drammen ikke kan arrangeres i sentrumsgatene på grunn av snømangel. Bare noen dager senere er det klart for den tradisjonsrike Homenkoll-helga. Heller ikke der er det snø i overflod, men rennene er ikke i fare. Arrangørene føler seg trygge på at rennene skal kunne gjennomføres som oppsatt. (NTB)

  Vinterferiestart i Oslo
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Casper Ruud skuffet etter tap i Rio

  Casper Ruud, som ble historiens første nordmann til å vinne en ATP-turnering søndag, kom brått ned på jorda igjen natt til onsdag. 21-åringen tapte mot italieneren Gianluca Mager allerede i første runde av ATP-turneringen i Rio de Janeiro. Dermed må Ruud belage seg på å falle ned flere plasser fra den historisk gode 34. plassen på rankingen.

  – Jeg visste at det var en tøff utfordring å spille kamp 48 timer etter finalen på søndag. Det er klart at det er litt tøft, men sånn er det innimellom, det er en del av idretten. Jeg gjorde mitt beste og prøvde å vinne denne kampen her, men det gikk ikke i dag, fortalte en tydelig skuffet Casper Ruud til NRK i Rio de Janeiro.

  Argentina Open Tennis
  Foto: Gustavo Garello / AP
 • Liverpool tapte mot Atletico Madrid

  Liverpool tapte den første kampen i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag kveld.

  Hjemmelagets Saúl Ñíguez scoret etter et hjørnespark allerede etter fire minutter.

  Målet ble kampens eneste, til tross for at Liverpool presset voldsomt mot slutten. De fikk også et mål korrekt annullert for offside.

  Dermed vant Atletico 1-0. Returoppgjøret spilles på Anfield 11. mars.

  Vi fulgte kampen her.

Sendeplan

Kl. Program Kanal