Hopp til innhold

Gråtkvalt Weng avslørte ukjente drama: – Alt har vært helt håpløst

OBERSTDORF (NRK): Heidi Weng har tidvis vært en skygge av seg selv i vinter. Etter å ha avsluttet VM med sølv på tremila, avslører hun at det har vært mye motgang det siste året.

PREGET: Det var synlig stort for Heidi Weng å ta VM-sølv på tremila.

– Jeg skjønner egentlig ingenting, jeg, sier Heidi Weng.

I den siste bakken tok hun fram et Klæbo-lignende klyv og løp fra de svenske rivalene Frida Karlsson og Ebba Andersson. Dermed ble det sølv på 30 km klassisk fellesstart. Bare suverene Therese Johaug klart å holde Weng bak seg.

For Heidi Weng var sølvet godt som gull, etter en vanskelig sesong. De fleste fikk med seg koronafrykten som gjorde at Weng avbrøt verdenscupåpninga i Ruka.

z-k4vaHyBzM

KORONAPREGET: Heidi Weng har tatt pandemien på alvor.

Foto: Terje Pedersen / NTB

«Hun har ingen glede av å gå skirenn,» fortalte landslagslege Øystein Andersen.

Nå avslører hun imidlertid at det langt fra er det eneste som har plaget henne i VM-oppkjøringa.

– Jeg har vært småskadet, det har vært sjukdom, jeg har hatt insektbitt og gått på antibiotika. Alt har vært helt håpløst, føler jeg, sier Weng til NRK mens tårene triller.

Avbrekk hver måned

Det nevnte insektbittet var mer problematisk enn de fleste insektbitt er. Til VG sier hun nemlig at hun fikk borrelia.

– Kneet mitt hovnet opp to ganger, så da måtte jeg begynne på antibiotika i hele juli. Jeg har hatt avbrekk fra trening hver måned, og derfor er jeg egentlig nesten litt imponert av det jeg gjør i dag, og jeg hadde ikke akkurat trua på dette.

Tidligere i VM hadde hun en niendeplass på 15-kilometeren og en 15. plass på 10-kilometeren. Resultater langt under det man normalt venter av den meritterte 29-åringen.

Heidi Weng og Therese Johaug

HOPPENDE GLADE: Heidi Weng og Therese Johaug sikret norsk dobbel.

Foto: Lise Åserud / NTB

Vendepunktet kom på stafetten. Weng gikk en strålende andreetappe og bidro med det til et litt overraskende norsk gull. Etterpå jublet hun ellevilt.

– Jeg fikk heldigvis en opptur på stafetten som gjorde at i dag hadde jeg trua på meg sjøl, og da er det veldig gøy å gå, i hvert fall, sier hun.

– Stafetten snudde mye?

– Ja, jeg tror det. Jeg har kanskje ikke hatt så veldig selvtillit fra starten, og så ble det en positiv overraskelse på stafetten, og da tenkte jeg at i dag skal jeg søren meg klare det.

HER GÅR DET GALT: Heidi Weng ble felt av Ebba Andersson og Frida Karlsson.

– Så mørkt på det

Det gjorde hun, etter litt drama underveis. Weng var nemlig involvert i et fall med Ebba Andersson og Frida Karlsson. Det var såpass alvorlig at Karlsson etter løpet ble sendt på sykehus med smerter i armen.

– Jeg så mørkt på det da vi tryna. Da ble jeg psykisk sliten. Men det holdt, og jeg har ikke helt skjønt det sjøl. Det skal ikke være mulig at jeg får det til i mesterskap, sier hun.

Landslagstrener Ole Morten Iversen bekrefter at det har vært trøbbel, men var ikke bekymret for Wengs VM-form.

– Det har vært sånne småavbrekk. Litt mer enn normalt. Men alt i alt har hun trent bra. Den siste perioden har vært veldig bra, og det er derfor vi har vært rimelig trygge på at det kunne bli et bra VM, sier Iversen.

Med stafettgull og individuelt sølv, ble det et bra VM for Heidi Weng.

Siste nytt

 • Evenepoel vant VM-gull - Kristoff beste nordmann

  Belgiske Remco Evenepoel var sterkest av alle på VM-fellesstarten i Australia natt til søndag, og han syklet alene over målstreken i morgentimene, norsk tid. 22-åringen stakk fra bruddet han satt i, og han så seg aldri tilbake.

  Hovedfeltet innså at de ikke kom til å klare å kjøre inn belgeren, så de roet helt ned, og mot slutten av rittet var det kun et uhell som kunne ha spolert gulljubelen for suverene Evenepoel.

  Christophe Laporte fra Frankrike vant sølv, og Michael Matthews fra vertsnasjonen Australia ble nummer tre.

  Alexander Kristoff spurtet inn til sjetteplass.

  Remco Evenepoel blir verdensmester
  Foto: WILLIAM WEST / AFP
 • Europa økte ledelsen i Laver Cup

  Novak Djokovic og Matteo Berrettini vant doublekampen over Alex de Minaur og Jack Sock og økte Europas ledelse i Laver Cup til 6-4 i kamper over Verdenslaget.

  Fire kamper gjenstår søndag, og Casper Ruud er oppsatt i den fjerde av dem mot amerikaneren Taylor Fritz, melder NTB.

  Novak Djokovic og Matteo Berrettini
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 62 klipp
Sport
Spiller nå
Haaland om anklagene mot City-eierne: – Drøye ord 01:20
Neste