Gråtkvalt Weng avslørte ukjente drama: – Alt har vært helt håpløst

OBERSTDORF (NRK): Heidi Weng har tidvis vært en skygge av seg selv i vinter. Etter å ha avsluttet VM med sølv på tremila, avslører hun at det har vært mye motgang det siste året.

PREGET: Det var synlig stort for Heidi Weng å ta VM-sølv på tremila.

– Jeg skjønner egentlig ingenting, jeg, sier Heidi Weng.

I den siste bakken tok hun fram et Klæbo-lignende klyv og løp fra de svenske rivalene Frida Karlsson og Ebba Andersson. Dermed ble det sølv på 30 km klassisk fellesstart. Bare suverene Therese Johaug klart å holde Weng bak seg.

For Heidi Weng var sølvet godt som gull, etter en vanskelig sesong. De fleste fikk med seg koronafrykten som gjorde at Weng avbrøt verdenscupåpninga i Ruka.

z-k4vaHyBzM

KORONAPREGET: Heidi Weng har tatt pandemien på alvor.

Foto: Terje Pedersen / NTB

«Hun har ingen glede av å gå skirenn,» fortalte landslagslege Øystein Andersen.

Nå avslører hun imidlertid at det langt fra er det eneste som har plaget henne i VM-oppkjøringa.

– Jeg har vært småskadet, det har vært sjukdom, jeg har hatt insektbitt og gått på antibiotika. Alt har vært helt håpløst, føler jeg, sier Weng til NRK mens tårene triller.

Avbrekk hver måned

Det nevnte insektbittet var mer problematisk enn de fleste insektbitt er. Til VG sier hun nemlig at hun fikk borrelia.

– Kneet mitt hovnet opp to ganger, så da måtte jeg begynne på antibiotika i hele juli. Jeg har hatt avbrekk fra trening hver måned, og derfor er jeg egentlig nesten litt imponert av det jeg gjør i dag, og jeg hadde ikke akkurat trua på dette.

Tidligere i VM hadde hun en niendeplass på 15-kilometeren og en 15. plass på 10-kilometeren. Resultater langt under det man normalt venter av den meritterte 29-åringen.

Heidi Weng og Therese Johaug

HOPPENDE GLADE: Heidi Weng og Therese Johaug sikret norsk dobbel.

Foto: Lise Åserud / NTB

Vendepunktet kom på stafetten. Weng gikk en strålende andreetappe og bidro med det til et litt overraskende norsk gull. Etterpå jublet hun ellevilt.

– Jeg fikk heldigvis en opptur på stafetten som gjorde at i dag hadde jeg trua på meg sjøl, og da er det veldig gøy å gå, i hvert fall, sier hun.

– Stafetten snudde mye?

– Ja, jeg tror det. Jeg har kanskje ikke hatt så veldig selvtillit fra starten, og så ble det en positiv overraskelse på stafetten, og da tenkte jeg at i dag skal jeg søren meg klare det.

HER GÅR DET GALT: Heidi Weng ble felt av Ebba Andersson og Frida Karlsson.

– Så mørkt på det

Det gjorde hun, etter litt drama underveis. Weng var nemlig involvert i et fall med Ebba Andersson og Frida Karlsson. Det var såpass alvorlig at Karlsson etter løpet ble sendt på sykehus med smerter i armen.

– Jeg så mørkt på det da vi tryna. Da ble jeg psykisk sliten. Men det holdt, og jeg har ikke helt skjønt det sjøl. Det skal ikke være mulig at jeg får det til i mesterskap, sier hun.

Landslagstrener Ole Morten Iversen bekrefter at det har vært trøbbel, men var ikke bekymret for Wengs VM-form.

– Det har vært sånne småavbrekk. Litt mer enn normalt. Men alt i alt har hun trent bra. Den siste perioden har vært veldig bra, og det er derfor vi har vært rimelig trygge på at det kunne bli et bra VM, sier Iversen.

Med stafettgull og individuelt sølv, ble det et bra VM for Heidi Weng.

Siste nytt

 • PSG tok seg videre etter nervedrama

  Tittelforsvarer Bayern München slo Paris Saint-Germain 1–0 på bortegress, men røk ut på bortemålsregelen i mesterligaens kvartfinale.

  Det skjedde i en ekstremt intens kamp. Begge lag bød TV-seerne på stor underholdning, og framfor alt PSG-stjernen Neymar var uheldig – og litt udyktig – som ikke satte ballen i nota.

  Like fullt tok PSG seg videre takket være 3-2-ledelsen fra første kamp i München

  I en den andre semifinalen mellom Chelsea og Porto endte det 0–1.

  Dermed er Chelsea klar for semifinale i mesterligaen etter at de vant det første oppgjøret 2–0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  France Soccer Champions League
  Foto: Francois Mori / AP
 • Chelsea klar for semifinale

  Chelsea er klar for semifinale i mesterligaen etter at det endte 0-1 i returkampen mot Porto. Chelsea vant det første oppgjøret 2-0. Bortelaget hadde flere sjanser under tirsdagens kamp, men greide ikke å score før Mehdi Taremi satt ballen inn tre minutter på overtid.

  Chelsea - Porto. Mesterligaen, kvartfinale.
  Foto: Cristina Quicler / AFP
 • Nedtur for Hege Riise og England

  Hege Riise måtte tåle sitt annet tap som Englands landslagssjef da Canada vant 2-0 i tirsdagens oppgjør i Stoke. To engelske forsvarsbrølere avgjorde privatlandskampen.

  UEFA Champions League-kvalifisering, kvinner. LSK - Linfield 4-0
  Foto: David Catry / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal