NRK Meny
Normal

Gråtkvalt Ringen: – Skikkelig dårlig

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Elise Ringen (25) forteller at hun ikke klarte å konsentrere seg da hun pådro seg en strafferunde på Kollen-stafetten.

Ringen

SKUFFET: Elise Ringen var den eneste på det norske laget som pådro seg en strafferunde i Holmenkollen. Her fra fellesstarten i Ruhpolding.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Det var en skikkelig dårlig etappe. Jeg kjente allerede fra start at jeg var på etterskudd og måtte jage, sier Ringen til NRK.

25-åringen kveler gråten når NRK møter henne ved smørebussen utenfor stadion. Skuffelsen var så stor at hun ikke gikk innom pressesonen etter løpet.

– Veldig liten kontroll

Under andreetappen ble hun nemlig sendt ut av Marte Olsbu på 4.-plass, men etter en helsprekk på stående skyting, var Norge plutselig over minuttet bak.

– Jeg hadde veldig liten kontroll og klarte ikke holde fokus på meg selv. Da ble det strafferunde, og da blir det for langt opp, sier Ringen til NRK.

Artikkelen fortsetter under videovinduet.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Liv Grete Skjelbreid.

Hun forteller at hun heller ikke følte seg i toppslag i sporet.

– Jeg kjente at det ikke var krefter igjen. Jeg kjenner at jeg er sliten og at det blir bra med en pause, sier Ringen.

– Men det er kjedelig å mislykkes når det er tre andre på laget.

– Vil legge det bak seg

Landslagstrener Stian Eckhoff er først og fremst fornøyd med kvinnenes totalinnsats på standplass, men samtidig forstår han 25-åringens skuffelse.

– Jeg tror nok hun ønsker å legge det raskt bak seg, slik at vi ikke drar med oss en dårlig følelse inn mot VM, sier Eckhoff, og forklarer:

– Elise har gjort mye bra og må ta med seg det. Hvis hun forsterker en dårlig opplevelse, kan det bli en negativ inngang til VM-oppkjøringen, sier landslagstreneren.

Tiril Eckhoff, som fikk en opptur med 8.-plass lørdag, valgte å stå over stafetten. Marte Olsbu, Synnøve Solemdal og Fanny Welle-Strand Horn gikk de andre etappene for Norge.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal