Hopp til innhold

Gråtkvalt Opseth vraket til VM-åpningen

Etter kvinnenes treningshopping i Planica tirsdag, er Silje Opseth vraket til normalbakkerennet i VM på torsdag, etter at hun hoppet dårligst av de norske.

– Det var faktisk litt bedre på Silje i sistehoppet, men det var ikke nok til å tukte de andre, sier trener Christian Meyer til NRK.

– Jeg er så drittlei av å grine i hoppbakken. Jeg føler egentlig jeg er ganske nære i dag, men det vil seg ikke helt, sier en skuffet Opseth til NRK og utdyper:

– Jeg synes jeg fortjener litt bedre svar enn det jeg får. Jeg synes ikke det er veldig gøy å reise hit og skulle hoppe i et VM også skal jeg sitte og se på konkurranser i stedet mest sannsynlig. Jeg skulle ønske det ble annerledes.

Opseth har tidligere snakket med NRK om sitt normalbakke-mareritt. Tirsdag kveld er hun også hard mot seg selv:

– Det er veldig godt å ha gode folk rundt seg. Jeg er jo litt sånn at hvis jeg hopper dårlig er jeg en dritt person. Så veit jeg at det ikke er sånn, men det er sånn jeg tenker og da er det godt å ha folk rundt seg som trøster.

Hun får trøst av Anna Odine Strøm, som hoppet best av de norske. Maren Lundby slo også til og var blant topp 10.

De to siste plassene til VM-åpningen går til Eirin Maria Kvandal og Thea Minyan Bjørseth, skal en tro trener Meyers «amerikanske uttak». Dermed er det ikke plass til Opseth, som hoppet dårligst av samtlige norske. Det norske laget har fire plasser til normalbakkerennet torsdag.

Silje Opseth i tårer

Siste nytt

  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal