Hopp til innhold

Gråtkvalt Opseth vraket til VM-åpningen

Etter kvinnenes treningshopping i Planica tirsdag, er Silje Opseth vraket til normalbakkerennet i VM på torsdag, etter at hun hoppet dårligst av de norske.

– Det var faktisk litt bedre på Silje i sistehoppet, men det var ikke nok til å tukte de andre, sier trener Christian Meyer til NRK.

– Jeg er så drittlei av å grine i hoppbakken. Jeg føler egentlig jeg er ganske nære i dag, men det vil seg ikke helt, sier en skuffet Opseth til NRK og utdyper:

– Jeg synes jeg fortjener litt bedre svar enn det jeg får. Jeg synes ikke det er veldig gøy å reise hit og skulle hoppe i et VM også skal jeg sitte og se på konkurranser i stedet mest sannsynlig. Jeg skulle ønske det ble annerledes.

Opseth har tidligere snakket med NRK om sitt normalbakke-mareritt. Tirsdag kveld er hun også hard mot seg selv:

– Det er veldig godt å ha gode folk rundt seg. Jeg er jo litt sånn at hvis jeg hopper dårlig er jeg en dritt person. Så veit jeg at det ikke er sånn, men det er sånn jeg tenker og da er det godt å ha folk rundt seg som trøster.

Hun får trøst av Anna Odine Strøm, som hoppet best av de norske. Maren Lundby slo også til og var blant topp 10.

De to siste plassene til VM-åpningen går til Eirin Maria Kvandal og Thea Minyan Bjørseth, skal en tro trener Meyers «amerikanske uttak». Dermed er det ikke plass til Opseth, som hoppet dårligst av samtlige norske. Det norske laget har fire plasser til normalbakkerennet torsdag.

Silje Opseth i tårer

Siste nytt

 • Golf-sjef: – Forstår om folk kaller meg en hykler

  PGA Tour-sjefen Jay Monahan skjønner at han blir kalt en hykler etter den kontroversielle avtalen om å slå golfturneringen sammen med LIV-touren.

  Det sier han i et intervju med den engelske avisen The Independent. Monahan forteller om et møte med flere av PGA-spillerne som han betegner som «intenst og opphetet».

  – Hver gang jeg har sagt noe, har jeg sagt det med den informasjonen jeg hadde på det tidspunktet. Jeg sa det som en som prøvde på å konkurrere på vegne av PGA-touren og våre spillere, sier Monahan til avisen.

  Golforganisasjonene PGA og LIV Golf offentliggjorde tirsdag til alles overraskelse at de har begravd stridsøksen. De har i stedet stiftet et felles selskap der de skal pleie felles kommersielle interesser og «forene golfen på global basis».

  Lukrative og omdiskuterte LIV er anklaget for å være et forsøk på sportsvasking fra saudiarabisk side, og nå blir PGA-touren anklaget for å ta imot skitne penger. (NTB)

  Saudi Tours Golf
  Foto: Seth Wenig / AP
 • Spansk motorsyklist døde under løp

  Den spanske motorsyklisten Raul Torras Martinez (46) døde tirsdag kveld under motorsykkelløpet Isle of Man TT.

  Det er BBC som melder om ulykken.

  46-åringen var den raskeste spanske føreren som deltok i årets løp, som er regnet som det farligste i verden.

  Martinez var en rutinert fører. Han debuterte i 2017 og hadde deltatt i til sammen 21 TT-løp.

  Ifølge BBC døde han under en bratt seksjon på den siste av tre omganger tirsdag. Nettopp tirsdag kjørte han sin raskeste omgang i TT-løpet på Isle of Man med en gjennomsnittsfart på 202 kilometer i timen. Hver enkelt omgang er 61 kilometer lang. (NTB)

 • Line Kloster på 2.-plass i B-heat i Spania

  Line Kloster ble nummer to i B-heatet på 400 meter under friidrettsstevnet i spanske Huelva tirsdag. Tiden 52,62 er et stykke bak hennes årsbestetid.

  Kloster har løpt på 52,15 denne sesongen.

  Laura Müller fra Tyskland vant B-heatet i Huelva på 52,24. Carmen Aviles fra Spania ble nummer tre med 52,73.

  Salwa Eid Naser fra Bahrain vant A-heatet med 49,78. Alle åtte i det heatet løp raskere enn Klosters tid, og de sju første løp under 52 sekunder. (NTB)

  r-J2F9SUpHk
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste