Hopp til innhold

Gråtkvalt Opseth vraket til VM-åpningen

Etter kvinnenes treningshopping i Planica tirsdag, er Silje Opseth vraket til normalbakkerennet i VM på torsdag, etter at hun hoppet dårligst av de norske.

– Det var faktisk litt bedre på Silje i sistehoppet, men det var ikke nok til å tukte de andre, sier trener Christian Meyer til NRK.

– Jeg er så drittlei av å grine i hoppbakken. Jeg føler egentlig jeg er ganske nære i dag, men det vil seg ikke helt, sier en skuffet Opseth til NRK og utdyper:

– Jeg synes jeg fortjener litt bedre svar enn det jeg får. Jeg synes ikke det er veldig gøy å reise hit og skulle hoppe i et VM også skal jeg sitte og se på konkurranser i stedet mest sannsynlig. Jeg skulle ønske det ble annerledes.

Opseth har tidligere snakket med NRK om sitt normalbakke-mareritt. Tirsdag kveld er hun også hard mot seg selv:

– Det er veldig godt å ha gode folk rundt seg. Jeg er jo litt sånn at hvis jeg hopper dårlig er jeg en dritt person. Så veit jeg at det ikke er sånn, men det er sånn jeg tenker og da er det godt å ha folk rundt seg som trøster.

Hun får trøst av Anna Odine Strøm, som hoppet best av de norske. Maren Lundby slo også til og var blant topp 10.

De to siste plassene til VM-åpningen går til Eirin Maria Kvandal og Thea Minyan Bjørseth, skal en tro trener Meyers «amerikanske uttak». Dermed er det ikke plass til Opseth, som hoppet dårligst av samtlige norske. Det norske laget har fire plasser til normalbakkerennet torsdag.

Silje Opseth i tårer

Sportsnyheter

Norge møtte Østerrike i den første kampen i nasjonsligaen.

Graham Hansen svarer NRKs ekspert: – Et ufortjent stempel

Før kampen mot Østerrike skrev Carl-Erik Torp at de norske spillerne ikke kunne klage lenger. Nå får han svar av Caroline Graham Hansen.

Siste nytt

 • Carlsen vant Speed Chess Championship

  Magnus Carlsen vant fredag lynsjakkturneringen Speed Chess Championship. I finalen slo nordmannen Hikaru Nakamura.

  I online-turneringen har Carlsen har utklasset alle sine motstandere.

  (NTB)

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Xavi forlenger med Barcelona

  Xavi (43) bekreftet fredag at han kommer til å forlenge kontrakten som trener for Barcelona med ytterligere ett år.

  Den nye kontrakten strekker seg fram til 2025. Et par timer senere kom også bekreftelsen fra klubben.

  Den tidligere midtbanespilleren tok over trenerjobben i 2021, og han ledet klubben til et nytt seriemesterskap sist sesong.

  – Vi vant to titler sist sesong og er en klubb i utvikling, sier treneren som overtok jobben på en treårskontrakt etter nederlenderen Ronald Koeman. Den kontrakten han hadde løp til 2024.

  Barcelona er plassert som nummer to i årets La Liga, to poeng bak Real Madrid. (NTB)

  6llf_df4WrY
  Foto: AP
 • Sverige markerte sammen med det spanske landslaget

  Sammen med Spania markert Sverige sin motstand mot bråket i det spanske fotballforbundet før lagenes kamp i nasjonsligaen fredag kveld.

  Før kampen poserte de to lagene med et stort banner med teksten «Vår kamp er en global kamp».

  De siste ukene har det vært mye bråk i det spanske forbundet etter at fotballpresidenten kysset en av spillerne på munnen, mot hennes vilje, etter VM-triumfen i sommer. Flere av landslagsspillerne har nektet å spille og presidenten har etter hvert gått av.

  Helt opp til denne uken var det usikkert om Spania i det hele tatt kunne stille lag i nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits.

  En avtale mellom regjeringen og fotballforbundet gjorde at de fleste av de uttatte spillerne møtte opp til kamp under den nye treneren Montse Tome.

  Sverige og Spania markerer sammen
  Foto: TT NEWS AGENCY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Se høydepunktene fra Norge - Østerrike 01:08
Neste