Gråtkvalt Jacobsen usikker på VM-formen: – Ikke gøy å gå skirenn i det hele tatt

FALUN/OSLO (NRK) Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) fikk en blytung dag i løypa under dagens 15-kilometer. Nå er Oslo-jenta usikker på om hun kommer til å gå VM om tre uker.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var skuffet etter dagens 15 km i Falun.

Hun ble til slutt nummer 14 under dagens renn i Falun, nesten to minutter bak lagvenninnene Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

– Denne helgen gjør med litt urolig. Jeg føler jeg har hatt en veldig bra stigning før jul, og dette er første gangen siden da at det ikke går bra. Så nå får jeg dra hjem og tenke meg om, sier Jacobsen til NRK.

– Tenke deg om hva da?

– Om det er noe jeg kan gjøre eller om jeg bare skal innse at jeg ikke er god nok.

– Er du i tvil om du er god nok?

– Sånn det føles i dag er det ikke gøy å gå skirenn i det hele tatt. Det er ikke at jeg bli andpusten eller blir veldig stiv, det bare går veldig treigt.

Det er ikke første gang denne sesongen at Jacobsen tar de ordene i sin munn. Også etter sesongåpningen på Lillehammer, uttalte 30-åringen at det ikke var morsomt å gå skirenn.

Den gang var det akutt motivasjonssvikt som var årsaken til den tunge opplevelsen.

Langt nede

Hun er langt nede når hun møter NRK i intervjusonen og har heller ingen forklaring på hvorfor det går så sakte i sporet.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen i sprintprologen i lørdagens verdenscupåpning i Ruka.

TUNGT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen vet ikke hva som er galt med formen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Det føltes ut som jeg ikke har spist på en uke. Jeg var slapp som bare det. Jeg får ikke brukt formen til noe i hvert fall, fortsatte hun.

Les også: Jacobsen levde som eremitt i tre uker

30-åringen havnet tidlig bakpå på 15-kilometeren og utover i løpet merket Jacobsen at hun ikke hadde noe å gi.

– Utover i løpet klarer jeg ikke henge med de nest beste engang og det er langt under min kapasitet. Det er rett og slett for dårlig.

Jacobsen vet heller ikke om problemet er fysisk eller mentalt.

– Hvis det er mentalt så er det at jeg får en sperre når jeg skal prestere. Det har jeg aldri vært borti før, men det kan jo skje, fortsatte Jacobsen.

Trippel norsk

For mens Jacobsen slet i sporet, gikk det unna for de andre norske jentene. Bjørgen, Østberg og Weng fosset fra feltet fra front og etter 5,7 kilometer var avstanden ned til Jacobsen blitt nesten halvminuttet.

– Jeg er nok en av dem som er med og kjemper om medaljer på alle de rennene. Det skal jeg være, innrømmer en tydelig fornøyd Bjørgen etter at hun søndag parkerte konkurrentene på 15-kilometeren i Falun.

Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng var overlegne på dagens 15 kilometer.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Frankrike banka Island

  Frankrike slo Island 4-0 heime i Paris i kveld. Samuel Umtiti scora i første omgang, og Olivier Giroud, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann etter pause.

  Girezmanns scoring var Frankrikes landslagsmål nummer 1500 i historia.

  Antoine Griezmann
  Foto: Michel Euler / AP
 • England snudde og vann stort

  Etter å ha kome under tidleg, slo England Makedonia 5-1 borte, og har dermed scora ti mål på sine to første EM-kvalik-kampar.

  Ross Barkley assisterte eitt og scora to mål. Michael Keane scora det første, Harry Kane og Raheem Sterling dei to siste.

  Ross Barkley
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal