Gråtkvalt Iniesta ferdig i Barcelona: – Vanskelig å ta farvel

Foran en fullsatt sal av lagkamerater og presse, bekreftet klubblegenen Andrés Iniesta at dette er hans siste sesong i Barcelona.

SOCCER-SPAIN-FCB-INIESTA/DEPARTURE

SISTE SESONG: Andrés Iniesta klarte ikke å holde tårene tilbake på fredagens pressekonferanse.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Iniesta gir seg i klubben etter 16 sesonger.

– Denne sesongen er den siste, sa han på en følelsesladet pressekonferanse fredag.

Iniesta, som fyller 34 år om et par uker, bekreftet fredag det mange har ant, at denne sesongen er hans siste med Camp Nou som hjemmearena.

– Det var en veldig tøff avgjørelse, sa Iniesta med tårer i øynene.

– Jeg har vært i verdens beste klubb, og det er vanskelig å ta farvel. Jeg tenkte lenge og vel før jeg bestemte meg. Jeg har gitt alt for klubben og vil takke den for å ha gjort meg til den jeg er.

Taus om Kina

Iniesta har blant annet vunnet mesterligaen fire ganger med Barcelona og den spanske serien foreløpig åtte ganger. Sist helg vant han cupen for sjette gang.

I vinter fortalte han at han vurderte et tilbud fra Kina og ville ta en avgjørelse om sin framtid innen utgangen av april.

Han vil fortsatt ikke si noe om hvor han spiller neste sesong, annet enn at det ikke blir i Europa. Han vil nemlig ikke risikere å måtte spille mot Barcelona.

Iniesta kom til klubbens fotballakademi da han var 12 år, og han ble en av de beste spillerne i lagets historie. Med ham på laget har Barcelona vunnet 31 titler. Det er en klubbrekord han deler med Lionel Messi.

Verdensmester

En ny tittel blir trolig klar allerede til helgen da det spanske seriemesterskapet står for tur.

Iniesta har i tillegg en tittel som Messi ikke har. Han ble verdensmester med Spania i 2010.

Han har vunnet EM to ganger med Spania og avgjorde VM-finalen mot Nederland.

– Han har vært stabiliteten, den som alltid har vært der gjennom en av de mest gylne periodene i klubbfotballen. Samtidig har han betydd veldig mye, og kanskje enda mer, for det spanske landslaget, sier Petter Veland, ekspert på spansk fotball, til NRK.

Siste nytt

 • City stilte med 35-årig debutant

  Ferrán Torres gjorde hattrick i Manchester Citys 4-3-seier borte mot Newcastle fredag. Torres scoret vinnermålet på en returball etter 66 minutter. City stilte med keeper Scott Carson, som spilte sin første kamp for de lyseblå. Oppgjøret var faktisk engelskmannens første Premier League-kamp siden 2011.

  Premier League - Newcastle United v Manchester City
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Vellykket operasjon for Pedersen

  Skøyteprofilen Sverre Lunde Pedersen ble fredag kveld operert for to mindre brudd i venstrehånden og et brudd i høyre underarm.

  Det opplyser Norges Skøyteforbund i en pressemelding.

  Operasjonen ble gjennomført på Ullevål sykehus. Pedersen har også fått påvist et mindre brudd i kinnbeinet.

  28-åringen har i tillegg en rift i leveren. Han blir liggende på sykehus til videre observasjon. Skaden i leveren er fortsatt under kontroll og stabil.

  Osingen pådro seg skadene i en sykkelulykke ved Nesvatn i Fyresdal kommune i Vestfold og Telemark torsdag ettermiddag.

  Netherlands Speed Skating European Championships
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Ventura raste nedover listene

  Kristoffer Ventura fikk PGA-turneringen i Texas ødelagt under første halvdel av fredagens runde. Det blir neppe helgespill på den norske golfproffen.

  Torsdag avsluttet Ventura forrykende med fem strake birdier og én eagle. Det tok ham opp til en delt 19.-plass. Dagen etter så han ut til å fortsette der han slapp, men etter birdien på først hull kom nedturene tett.

  De sju neste hullene ga hele fem bogeyer. Ventura kom aldri helt til hektene igjen etter marerittrekken. 26-åringen gikk fredagens runde to slag over par.

  Cutgrensen ligger an til å være på fem slag under par. Etter to runder er Ventura ett slag unna. Dermed går det mot nok en PGA-helg der han ikke er kvalifisert for videre spill. (NTB)

  Ventura-nedtur
  Foto: Gerald Herbert / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal