Gråtkvalt Iniesta ferdig i Barcelona: – Vanskelig å ta farvel

Foran en fullsatt sal av lagkamerater og presse, bekreftet klubblegenen Andrés Iniesta at dette er hans siste sesong i Barcelona.

SOCCER-SPAIN-FCB-INIESTA/DEPARTURE

SISTE SESONG: Andrés Iniesta klarte ikke å holde tårene tilbake på fredagens pressekonferanse.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Iniesta gir seg i klubben etter 16 sesonger.

– Denne sesongen er den siste, sa han på en følelsesladet pressekonferanse fredag.

Iniesta, som fyller 34 år om et par uker, bekreftet fredag det mange har ant, at denne sesongen er hans siste med Camp Nou som hjemmearena.

– Det var en veldig tøff avgjørelse, sa Iniesta med tårer i øynene.

– Jeg har vært i verdens beste klubb, og det er vanskelig å ta farvel. Jeg tenkte lenge og vel før jeg bestemte meg. Jeg har gitt alt for klubben og vil takke den for å ha gjort meg til den jeg er.

Taus om Kina

Iniesta har blant annet vunnet mesterligaen fire ganger med Barcelona og den spanske serien foreløpig åtte ganger. Sist helg vant han cupen for sjette gang.

I vinter fortalte han at han vurderte et tilbud fra Kina og ville ta en avgjørelse om sin framtid innen utgangen av april.

Han vil fortsatt ikke si noe om hvor han spiller neste sesong, annet enn at det ikke blir i Europa. Han vil nemlig ikke risikere å måtte spille mot Barcelona.

Iniesta kom til klubbens fotballakademi da han var 12 år, og han ble en av de beste spillerne i lagets historie. Med ham på laget har Barcelona vunnet 31 titler. Det er en klubbrekord han deler med Lionel Messi.

Verdensmester

En ny tittel blir trolig klar allerede til helgen da det spanske seriemesterskapet står for tur.

Iniesta har i tillegg en tittel som Messi ikke har. Han ble verdensmester med Spania i 2010.

Han har vunnet EM to ganger med Spania og avgjorde VM-finalen mot Nederland.

– Han har vært stabiliteten, den som alltid har vært der gjennom en av de mest gylne periodene i klubbfotballen. Samtidig har han betydd veldig mye, og kanskje enda mer, for det spanske landslaget, sier Petter Veland, ekspert på spansk fotball, til NRK.

Siste nytt

 • Åtvaring etter Haaland-kopi

  Paris Saint-Germain har fått ei åtvaring av UEFA etter upassande oppførsel mot Borussia Dortmunds Erling Braut Haaland i meisterligakampen 9. mars, melder bold.dk.

  Etter 2-0-sigeren, og 3-2 samanlagt, kopierte fleire PSG-spelarar Haalands meditasjons-stilling. Haaland scora begge Dortmunds mål i første kamp.

  UEFA meinte det var kritikkverdig av PSG, men meinte det var nok med åtvaring, ikkje bot.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Får svar fra helsedirektøren onsdag

  Idrettspresident Berit Kjøll har bedt om en straksavklaring fra helsedirektøren om stenging av forskjellige anlegg og aktiviteter. Onsdag får hun svar.

  – Vi gjør en vurdering av dette akkurat nå. Vi har vært i dialog med Berit Kjøll i dag, og så vil vi i løpet av morgendagen komme med en anbefaling når det gjelder idrett, sa helsedirektør Bjørn Guldvog på spørsmål fra NRK under tirsdagens pressekonferanse.

  41pK-zrGQoU
  Foto: Lise Åserud / Lise Åserud
 • Ingen fotball for Haaland før mai

  Bundesligaklubbene godtok tirsdag anbefalingen om å utsette den tyske seriefotballen til 30. april som følge av koronaviruset. Det ble bestemt i et møte mellom klubbene i 1.- og 2. Bundesliga. Den tyske ligaen ble stanset 13. mars.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Leon Kuegeler / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal