Gråtkvalt etter OL-exit: – Mistet min sterkeste støtte

Mens Erik Watndal ladet opp til sitt Tokyo-OL, kjempet moren Britt Karin mot kreften.

Sommer-OL i Tokyo 2021

TØFF TID: Norges OL-håp i skeet, Erik Watndal, mistet moren sin til kreften i vår.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Jeg må ha en pause, sier en gråtkvalt Erik Watndal og rusler bort fra NRKs mikrofon.

Han får ikke fram ett ord; de siste månedene inn mot OL har vært de tøffeste i hans liv.

I slutten av april gikk moren hans Britt Karin Watndal bort. I fjor fikk hun beskjed om at hun hadde kreft, i vår ble situasjonen verre og i april fikk de den tydelige beskjeden mot at det gikk mot slutten. Før det ble mai døde hun, 74 år gammel. Midt oppi det hele skulle Erik Watndal gjøre seg klar til karrierens stor mål: OL i Tokyo.

– Jeg mistet min sterkeste støtte. Hun var alltid der, sier Watndal til NRK.

d

Erik Watndal i Tokyo.

Foto: Heiko Junge / NTB

Mange tunge stunder

Watndal røk ut av skeet-konkurransen etter andre dag. Han skjøt 121 av 125 treff, og var én treff unna omskyting for en eventuell finale.

Med morens sykdom har oppkjøringen vært ekstra krevende.

– Hun ville at jeg skulle hit. Man må gjøre noen prioriteringer når man satser mot OL. Men det er en følelse av at jeg ikke har vært nok til stede den siste tiden, sier Watndal og ser ned i bakken.

– I en sånn konsentrasjonsidrett må det være lett å miste fokus når sånt skjer?

– Stort sett har treningen vært en fin avkobling, men jeg må innrømme at det har vært mange tunge stunder i det siste, sier Watndal.

Landslagstrener Ole-Henrik Gusland fulgte Watndals OL-konkurranse i Tokyo.

– Han har vært utrolig flink til å takle dette, sier han.

aa

NÆRE: Watndal er ute av skeet-konkurransen, etter å ha vært én treff unna å gå videre.

Foto: Heiko Junge / NTB

Tok pause fra skytingen

Erik Watndal la egentlig opp som skytter da han ikke kom med til OL i Beijing i 2008. Ni år senere gjorde han comeback på skytterbanen. Året etter tok han VM-sølv.

Han er oppvokst med jakt og har fått skytingen inn gjennom jaktturer med faren som liten. Nå skal de leve videre uten Britt Karin.

– «Fatter’n» og jeg skal stå sammen i dette, Det må vi bare klare, sier Watndal til NRK.

– Jeg ble litt satt ut da du spurte meg om det. Etter en OL-kvalifisering er man ganske kjørt, og da jeg fikk spørsmål om moren min tok følelsene overhånd, sier en ærlig Watndal.

Nå skal Watndal tenke seg nøye om før han eventuelt satser videre. Om tre år er det OL i Paris. Der er det mulig Watndal er med, hvis ikke en annen nordmann kniper plassen.

– Vi får se, det er veldig krevende. Vi har en unggutt som er kjempegod. Om alt klaffer er det plass til begge i OL, sier Watndal til NRK.

Siste nytt

 • Sørensen skal hylles i minneritt

  Chris Anker Sørensen får kommende helg sitt eget minneritt når hans barndomsklubb Hammel arrangerer «Chris Anker-ruten», melder NTB.

  Sørensen mistet livet i en trafikkulykke i Belgia lørdag. Hammel Cykle Klub arrangerer en tur gjennom hjembyen til den tidligere toppsyklisten.

  – Chris har vært synonymt med Hammel Cykle Klub. Når man sier at man er derfra, sier alle: «Er det ikke der «Oksen fra Hammel» er fra?", sier klubbens formann Lars Toft Pedersen.

  Han opplyser at interessen for å delta har vært stor. Lørdag klokken 10 starter rittet.

  Sørensen var i Belgia på jobb for dansk TV2 for å dekke VM i landeveissykling. Lørdagens ulykke skjedde da han syklet en treningstur. Han ble påkjørt av en varebil idet han skulle over veien i et kryss.

  TVVwbHi_h_I
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix
 • Etterforsker rasistiske tilrop

  Den italienske storklubben Juventus skal etterforske en hendelse der Milan-keeper Mike Maignan ble utsatt for rasistiske tilrop før søndagens kamp.

  En talsmann i Juventus har opplyst det til nyhetsbyrået AFP. Tilropene ble fanget på video av en annen tilskuer som var til stede under Serie A-kampen som endte 1-1 søndag.

  Ifølge italienske medier vil også Det italienske fotballforbundet (FIGC) åpne en selvstendig etterforskning for å finne tilskueren i videoen.

  Mike Maignan
  Foto: Isabella Bonotto / AFP
 • Hovland forberedt på tøft publikum

  Norges golfess Viktor Hovland er sikker på at han kommer til å håndtere et eventuelt fiendtlig publikum under Ryder Cup som starter fredag.

  Det europeiske laget vil trolig få en tøff mottakelse når de skal forsvare pokalen på Whistling Straits-banen utenfor Sheboygan i Wisconsin.

  Hovland er en av tre ferske spillere på det europeiske Ryder Cup-laget. Han tar det ikke tungt om han opplever motbør fra tilskuerne.

  – Jeg liker å tro at jeg har noen fans der ute som ikke nødvendigvis vil bue mot oss, men vi hvis de ender opp med å gjøre det, får det bare være, sa nordmannen.

  Viktor Hovland
  Foto: SAM GREENWOOD / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal