Hopp til innhold

Gråtkvalt etter OL-exit: – Mistet min sterkeste støtte

Mens Erik Watndal ladet opp til sitt Tokyo-OL, kjempet moren Britt Karin mot kreften.

Sommer-OL i Tokyo 2021

TØFF TID: Norges OL-håp i skeet, Erik Watndal, mistet moren sin til kreften i vår.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Jeg må ha en pause, sier en gråtkvalt Erik Watndal og rusler bort fra NRKs mikrofon.

Han får ikke fram ett ord; de siste månedene inn mot OL har vært de tøffeste i hans liv.

I slutten av april gikk moren hans Britt Karin Watndal bort. I fjor fikk hun beskjed om at hun hadde kreft, i vår ble situasjonen verre og i april fikk de den tydelige beskjeden mot at det gikk mot slutten. Før det ble mai døde hun, 74 år gammel. Midt oppi det hele skulle Erik Watndal gjøre seg klar til karrierens stor mål: OL i Tokyo.

– Jeg mistet min sterkeste støtte. Hun var alltid der, sier Watndal til NRK.

d

Erik Watndal i Tokyo.

Foto: Heiko Junge / NTB

Mange tunge stunder

Watndal røk ut av skeet-konkurransen etter andre dag. Han skjøt 121 av 125 treff, og var én treff unna omskyting for en eventuell finale.

Med morens sykdom har oppkjøringen vært ekstra krevende.

– Hun ville at jeg skulle hit. Man må gjøre noen prioriteringer når man satser mot OL. Men det er en følelse av at jeg ikke har vært nok til stede den siste tiden, sier Watndal og ser ned i bakken.

– I en sånn konsentrasjonsidrett må det være lett å miste fokus når sånt skjer?

– Stort sett har treningen vært en fin avkobling, men jeg må innrømme at det har vært mange tunge stunder i det siste, sier Watndal.

Landslagstrener Ole-Henrik Gusland fulgte Watndals OL-konkurranse i Tokyo.

– Han har vært utrolig flink til å takle dette, sier han.

aa

NÆRE: Watndal er ute av skeet-konkurransen, etter å ha vært én treff unna å gå videre.

Foto: Heiko Junge / NTB

Tok pause fra skytingen

Erik Watndal la egentlig opp som skytter da han ikke kom med til OL i Beijing i 2008. Ni år senere gjorde han comeback på skytterbanen. Året etter tok han VM-sølv.

Han er oppvokst med jakt og har fått skytingen inn gjennom jaktturer med faren som liten. Nå skal de leve videre uten Britt Karin.

– «Fatter’n» og jeg skal stå sammen i dette, Det må vi bare klare, sier Watndal til NRK.

– Jeg ble litt satt ut da du spurte meg om det. Etter en OL-kvalifisering er man ganske kjørt, og da jeg fikk spørsmål om moren min tok følelsene overhånd, sier en ærlig Watndal.

Nå skal Watndal tenke seg nøye om før han eventuelt satser videre. Om tre år er det OL i Paris. Der er det mulig Watndal er med, hvis ikke en annen nordmann kniper plassen.

– Vi får se, det er veldig krevende. Vi har en unggutt som er kjempegod. Om alt klaffer er det plass til begge i OL, sier Watndal til NRK.

Siste nytt

  • Stina Nilsson vraket i verdenscuptropp

    Svake resultater i sesongstarten i Östersund gjør at skiskytter Stina Nilsson ikke får være med til verdenscuprennene i Østerrike.

    Nilsson ble nummer 84 på normaldistansen og gikk inn til 69.-plass på sprinten i verdenscupåpningen på hjemmebane nylig.

    Dermed har landslagsledelsen bestemt seg for å erstatte henne til kommende verdenscuphelt i Hochfilzen.

    Nilsson skal i stedet gå IBU Cup i Idre. Sara Andersson tar Nilssons plass i Østerrike, der det skal konkurreres i sprint, jaktstart og stafett.

    Nilsson står med én pallplass i verdenscupen i skiskyting etter at hun gjorde overgang fra langrenn foran 2020/21-sesongen. (NTB)

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Maanum fikk gjev pris av engelske fotballsupportere

    Frida Maanum er kåret til årets spiller av Foreningen for fotballsupportere i England (FSA). Den norske landslagsspilleren har levert godt for Arsenal i 2023.

    Prisen ble delt ut på en galla i London mandag. Nesten 500.000 stemmer ble telt opp i ulike kategorier, og Maanum stakk av med en av de gjeveste prisene. Hun scoret ni mål og hadde fire målgivende pasninger.

    – Jeg vil takke alle som stemte på meg. Det er naturligvis en veldig spesiell pris å få, og det er ekstra spesielt at supporterne bestemmer, sa Maanum.

    Hun er den tredje kvinnelige Arsenal-spilleren som får prisen. Før har Beth Mead og Vivianne Miedema vunnet kåringen.

    Liverpools Mohamed Salah vant i herreklassen. Egypteren ble dermed den første til å få prisen tre ganger. Han danket ut Erling Braut Haaland i kåringen.

    – Mohamed og Frida har levert et fantastisk år for sine klubber, sa FSA-sjef Kevin Miles. (NTB)

    Frida Maanum for Arsenal
    Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK
  • André Hansen klar for Odd

    Keeper André Hansen (33) returnerer til Odd etter ni år i Rosenborg. Avtalen ble bekreftet på en pressekonferanse tirsdag.

    – Det er en litt dårlig bevart hemmelighet at vi står her i dag. Vi er hvert fall veldig glade for å presentere André, sa Odds sportssjef Morten Rønningen.

    Hansen har skrevet under på en toårskontrakt som starter 1. januar. Keeperen er dermed tilbake i klubben han spilte for mellom 2011 og 2014.

    – Det begynner å bli noen år siden, men det er veldig godt å være tilbake. Jeg bytter ut naturgress med kunstgress, men det skal jeg klare, sa Hansen før han signerte kontrakten.

    Sisteskansen står med 122 kamper for Skien-klubben. I januar 2015 signerte han for Rosenborg, der han stoppet på 310 kamper.

    – Vi spiller en moderne fotball der keeperen er veldig mye involvert. Jeg vet at André ser fram til det. Vi får en veldig solid ledetype som har hatt en fantastisk karriere og som er sulten på mer, sa Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen.

    Det ble i sommer kjent at Hansen ikke kom til å forlenge sin kontrakt med Rosenborg etter sesongen. Han begrunnet det med sportslige og familiære årsaker. (NTB)

    5T3VagXheNc
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal