NRK Meny
Normal

Gråtkvalt Berge: – Føles som om hjertet går i tusen biter

Las Vegas (NRK): Det som skulle ende med VM-medalje og OL-plass endte i tårer og fortvilelse for bryter Stig-André Berge.

Stig-André Berge

SKUFFET: Det gikk ikke som Stig-André Berge håpet i VM.

Foto: Halvor Ekeland

Ett år med trening og ekstremt fokus skulle til slutt gi resultater i Orleans Arena i Las Vegas tirsdag. Men for det norske bryterhåpet ble det et skuffende mesterskap.

– Jeg fikk gå tre kamper, det er en mager trøst. Det er tungt når du har trent for en ting i ett år og du kjenner kroppen sprudler av energi også får du ikke ut alt. Jeg kom ikke helt inn i det, jeg skulle vært i en semifinale, forklarer Berge til NRK.

– Jævlig ergerlig

Berge kom seg først greit gjennom kvalifiseringsrundene i VM, men allerede i åttedelsfinalen sa det stopp for nordmannen. Kasakhstanske Almat Kebispayev ble for sterk og slo Berge hele 6-0.

– Jeg har møtt han før. Jeg har slått han før. Jeg ble litt for ivrig. Jeg styrer bra i stående, men det hjelper jo ikke å styre der. Jeg slår meg selv i hodet av det, sier Berge.

For 31-åringen mener selv han burde slått sin kasakhstanske motstander. Men med et par tvilsomme dommeravgjørelser og litt overtenning ble det vanskelig. Ekstra bittert var det at han følte at han hadde mer å gå på.

– Det føles som om hjertet ditt og kroppen detter sammen. Du går bare i tusen biter. Jeg har aldri vært i bedre form, sier en skuffet Berge til NRK etter turneringen.

For sjelden har nordmannen vært mer skuffet enn hva han var tirsdag ettermiddag, amerikansk tid.

– Det er vanskelig egentlig. Når man er langt nede er det vanskelig å fortelle noe. Jeg har vært veldig bra forberedt til dette mesterskapet. Jeg vet ikke, det er bare tungt, forklarer en gråtkvalt Berge.

Stig-André Berge

Stig-André Berge går skuffet av matten. Nordmannen kom ikke lenger enn til åttedelsfinalen.

Foto: Halvor Ekeland

Gir seg ikke

Etter tapet var det allikevel et lite håp om medalje. Hvis motstanderen hadde gått til finale kunne Berge få en ekstra mulighet til å komme seg til bronsefinale.

Men etter en drøy times venting ble det klart at kasakhstaneren røk ut i semifinalen.

– Det er selvsagt ekstra ergerlig at han ryker i semifinalen sin. Det er ikke første gang det skjer med meg. Men det er ting jeg ikke får gjort noe med, og ting jeg ikke får gjort noe med gidder jeg ikke bry meg om. Jeg skulle avgjort det selv, sier Berge.

Verdensmesterskapet var også første mulighet til å kvalifisere seg til OL i Rio neste år. For å klare det måtte Berge være topp 6. Men nordmannen har på ingen måte gitt opp det håpet. Han har fortsatt tre muligheter til å kvalifisere seg dit.

– Hadde jeg ikke hatt troa på å være i OL hadde jeg lagt opp i dag. En ”stayer” gir seg aldri når han ligger nede. Jeg har bevist før at jeg kan kvalifisere meg i siste mulighet, forteller Berge håpefullt.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal