NRK Meny
Normal

Gråtkvalt Berge: – Føles som om hjertet går i tusen biter

Las Vegas (NRK): Det som skulle ende med VM-medalje og OL-plass endte i tårer og fortvilelse for bryter Stig-André Berge.

Stig-André Berge

SKUFFET: Det gikk ikke som Stig-André Berge håpet i VM.

Foto: Halvor Ekeland

Ett år med trening og ekstremt fokus skulle til slutt gi resultater i Orleans Arena i Las Vegas tirsdag. Men for det norske bryterhåpet ble det et skuffende mesterskap.

– Jeg fikk gå tre kamper, det er en mager trøst. Det er tungt når du har trent for en ting i ett år og du kjenner kroppen sprudler av energi også får du ikke ut alt. Jeg kom ikke helt inn i det, jeg skulle vært i en semifinale, forklarer Berge til NRK.

– Jævlig ergerlig

Berge kom seg først greit gjennom kvalifiseringsrundene i VM, men allerede i åttedelsfinalen sa det stopp for nordmannen. Kasakhstanske Almat Kebispayev ble for sterk og slo Berge hele 6-0.

– Jeg har møtt han før. Jeg har slått han før. Jeg ble litt for ivrig. Jeg styrer bra i stående, men det hjelper jo ikke å styre der. Jeg slår meg selv i hodet av det, sier Berge.

For 31-åringen mener selv han burde slått sin kasakhstanske motstander. Men med et par tvilsomme dommeravgjørelser og litt overtenning ble det vanskelig. Ekstra bittert var det at han følte at han hadde mer å gå på.

– Det føles som om hjertet ditt og kroppen detter sammen. Du går bare i tusen biter. Jeg har aldri vært i bedre form, sier en skuffet Berge til NRK etter turneringen.

For sjelden har nordmannen vært mer skuffet enn hva han var tirsdag ettermiddag, amerikansk tid.

– Det er vanskelig egentlig. Når man er langt nede er det vanskelig å fortelle noe. Jeg har vært veldig bra forberedt til dette mesterskapet. Jeg vet ikke, det er bare tungt, forklarer en gråtkvalt Berge.

Stig-André Berge

Stig-André Berge går skuffet av matten. Nordmannen kom ikke lenger enn til åttedelsfinalen.

Foto: Halvor Ekeland

Gir seg ikke

Etter tapet var det allikevel et lite håp om medalje. Hvis motstanderen hadde gått til finale kunne Berge få en ekstra mulighet til å komme seg til bronsefinale.

Men etter en drøy times venting ble det klart at kasakhstaneren røk ut i semifinalen.

– Det er selvsagt ekstra ergerlig at han ryker i semifinalen sin. Det er ikke første gang det skjer med meg. Men det er ting jeg ikke får gjort noe med, og ting jeg ikke får gjort noe med gidder jeg ikke bry meg om. Jeg skulle avgjort det selv, sier Berge.

Verdensmesterskapet var også første mulighet til å kvalifisere seg til OL i Rio neste år. For å klare det måtte Berge være topp 6. Men nordmannen har på ingen måte gitt opp det håpet. Han har fortsatt tre muligheter til å kvalifisere seg dit.

– Hadde jeg ikke hatt troa på å være i OL hadde jeg lagt opp i dag. En ”stayer” gir seg aldri når han ligger nede. Jeg har bevist før at jeg kan kvalifisere meg i siste mulighet, forteller Berge håpefullt.

Siste nytt

 • Karjakin har tatt teten

  Sergej Karjakin, som opna kastrofalt svakt, slo i dag Fabiano Caruana og leier kandidatturneringa i sjakk. To rundar står att. Vinnaren skal møte Magnus Carlsen i VM-kamp i november.

  Karjakin
  Foto: KENA BETANCUR / Afp
 • Verdensrekord på halvmaraton

  Netsanet Kebede fra Etiopia løp inn til verdensrekord da hun sikret VM-gullet i halvmaraton for kvinner i Valencia lørdag.

  Vinnertiden lød på 1.06.11. Med det slo Kebede verdensrekorden til nederlandske Lornah Kiplagat fra 2007 med 14 sekunder.

  Netsanet Kebede
  Foto: HEINO KALIS / Reuters
 • Vann lengste skiløpet i verda igjen

  Vasalopp-vinnar Andreas Nygaard vann det 220 km lange Nordenskioldsloppet frå Jokkmokk til Kvikkjokk og tilbake i Nord-Sverige. Løpet starta klokka 06 og var ikkje over før nærmare klokka 19.30.

  – Dette er det tøffaste eg har gjort, sa Nygaard etterpå. Han spurtslo Øyvind Moen Fjeld.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Paraalpint slalåm 1. omgang
NM alpint: Paralpint slalåm og slalåm kvinner
NM alpint: Slalåm 1. omgang, kvinner
Vinterstudio
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm menn
V-cupfinale hopp: Skiflyging
Sportssøndag: V-cupfinale hopp skiflyging
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Slalåm 1. omgang, menn
Sportssøndag: NM alpint og v-cupfinale kombinert