Hopp til innhold

Gratisbilletter førte til kaos – tilskuere ble stoppet inne på stadion

Det ble kaos da store mengder fans ble lovet gratis billetter til Nederland mot Qatar. NRK møtte frustrerte supportere som ble nektet inngang til stadion.

Publikum

KAOS: Slik så det ut i etter at store mengder fotballsupportere hadde blitt lovet inngang, men ble nektet å komme inn.

Foto: Haron Hussain / NRK

Inne på Al Bayt Stadium tok Nederland en oppskriftsmessig seier over Qatar. I gangene utenfor utspilte det seg et kaos.

Der sto hundrevis av fotballsupportere, flere av dem migrantarbeidere, i kø. Flere av de NRK snakket med hadde blitt lovet gratis inngang til kampen, og gangene inne på stadion fyltes av mennesker som ville få et glimt av VM-stjernene.

Migrantarbeiderne forteller til NRK at et entreprenørselskap hadde lovet dem inngang til stadion om de brukte Hayya Card – den offisielle legitimasjonen fans bruker i VM.

Fremme ved stadion ble de imidlertid møtt av stengte dører og sikkerhetsvakter som opplyste at det var fullt og ropte at de skulle komme seg bort.

– Jeg vet ikke hvorfor. De sender oss fra inngang til inngang, men ingen slipper oss inn. Hvor skal jeg gå? Skal jeg bare gi opp å dra tilbake? Vi har kommet så langt, forteller en migrantarbeider til NRK.

Hayya

GULLBILLETTEN: Slike Hayya-kort ble utdelt. NRK har redigert bort en nummerering av dette kortet.

Foto: Haron Hussain / NRK

NRK har sendt spørsmål til VM-arrangøren om hvorfor det ble delt ut gratisbilletter til kampen og om de har en forklaring til de mange hundre frustrerte supporterne. Vi har foreløpig ikke fått svar.

Stor frustrasjon: – Ekstremt slitsomt

New York Times-journalisten Tariq Panja melder også om stadionkaoset. Ifølge ham er det også familier som har møtt opp, men blitt stoppet ved inngangen.

Flere supportere NRK snakket med uttrykte stor frustrasjon over å ha reist til stadion, for så å bli nektet inngang.

– Dette er ekstremt slitsomt. Veldig slitsomt. Det er fullt, noe som er veldig irriterende. Vi har ikke billett.

Noen fikk imidlertid sluppet inn på stadion. En annen supporter NRK snakket med hadde fått sett første omgang av kampen. I pausen hadde han gått til bønnerommet for å be, men da han skulle inn igjen fikk han plutselig ikke slippe inn.

– Jeg fikk beskjed om å gå, jeg hadde ikke sete lenger, sier han mens han viser frem et bilde han tok inne på stadion.

Fankaos i Qatar

Migrantarbeidere ble busset til stadion

Før avspark mellom Nederland og Qatar meldte flere medier om glisne tribuner på Al Bayt Stadium. Bare rundt halvparten av setene skal ha vært fylt.

Etter ti minutter begynte det plutselig å strømme mennesker med gratis billetter inn på tribunene. Migrantarbeiderne skal ha blitt kjørt til stadion i busser.

Nederland slo Qatar 2-0

SEIER: Nederland slo Qatar 2-0.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

– Det er for mye folk her, men vi ble lovet inngang. Det er derfor vi reiste hit med bussene, sier en migrantarbeider fra India til Aftonbladet.

De som slapp inn fikk se Qatar tape for tredje gang på rad i deres eget VM. Vertsnasjonen var allerede utslått før kampen mot Nederland, som vant gruppen foran Senegal.

Cody Gakpo og Frenkie de Jong scoret målene for Nederland.

Siste nytt

 • Mo Farah hinter om å legge opp

  Den britiske løperlegenden Mo Farah (39) avslører at 2023 trolig blir det siste året som toppidrettsutøver.

  Farahs navn er bekreftet til London Marathon 23. april. Det blir etter all sannsynlighet for siste gang. Da vil han være 40 år.

  – Det har vært en utrolig karriere, og å ta del i London Marathon er stort for meg, sier han.

  Sist han løp i London Marathon, var i 2019. Da ble det femteplass.

  Han har utelukket et fjerde OL, men et siste VM i Budapest senere i år er fortsatt på bordet.

  – Jeg kommer ikke til å gå OL, og jeg tror 2023 blir mitt siste år. Men hvis det kom til stykket mot slutten av året, og du blir valgt ut for landet ditt, ville jeg aldri avslått det, sier 39-åringen.

  Farah kan se tilbake en svært suksessrik karriere med fire OL-gull (5000 meter og 10.000 meter i 2012 og 2016). På veien har han også vunnet seks VM-gull og fem EM-gull. I 2017 ble han slått til ridder. (NTB)

  Mo Farah
  Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters
 • West Ham videre i FA-cupen - møter Manchester United

  West Ham gikk mandag kveld seirende ut av FA-cupkampen mot Derby County. Neste motstander i femte runde av cupen blir Manchester United på Old Trafford.

  Trekningen ble gjort før oppgjøret mellom Premier League-laget West Ham og Derby fra nivå tre i det engelske ligasystemet.

  West Ham hadde god kontroll og avanserte med 2-0 etter scoringer fra Jarrod Bowen og Michail Antonio.

  Den femte runden i FA-cupen spilles i løpet av uken som starter mandag 27. februar.

  775926823
  Foto: PAUL ELLIS / AFP
 • Norsk 19-åring knuste finne – tok gull i junior-VM

  Sørlendingen Mathias Holbæk leverte et knallsterkt løp da han sikret gullmedalje på 20 kilometer i junior-VM i Canada. Han kjempet mot finske Niko Anttola om seieren, men med et sterkt rykk var nordmannen sterkest.

  Det ble også norsk bronse på Kristian Kollerud.

  Det var en stund fire nordmenn som hang på finnen, men det ble etter hvert for tøft for både Kollerud, Lars Heggen og Lars Michael Bjertnæs.

  Bjertnæs ble nummer åtte, mens Heggen endte på 10.-plass.

  Holbæk hang imidlertid med lenge, og Vindbjart-løperen ga Anttola kamp om gullet.

  Mot tampen rykket han ifra, og dermed ble det norsk gull både på herresiden og kvinnesiden på mandagens 20 kilometer. Det var Milla Grosberghaugen Andreassen som tok gullet på kvinnesiden.

  Også i kvinnenes løp ble gullet sikret etter et imponerende rykk.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste