Hopp til innhold

Granerud hylles etter snuoperasjonen: – Det er utrolig fortjent

Etter en fjorårssesong preget av masse nedturer, fikk Halvor Egner Granerud virkelig sin revansj da han tok sin første verdenscupseier søndag.

Granerud sikret seieren med et kanonhopp i finaleomgangen, og vant med utklassingssifre.

Den norske hopperen var nummer fire før finaleomgangen, men hadde kort vei opp til pallen. Opp til lederen, Markus Eisenbichler, derimot var det et stykke.

Men et hopp på 142 meter og et nedslag som dommerne ikke kunne trekke mye for, gjorde at Granerud utklasset resten av hoppeliten.

Egner Granerud

SEIER: Halvor Egner Granerud vant søndagens hopprenn i Ruka.

Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB

Dermed vant han med nesten ti poeng til Eisenbichler og sikret sin første verdenscupseier noensinne.

Slet forrige sesong

Det var en rørt Granerud som møtte NRK i etterkant av seieren.

– Det ligger så utrolig mye arbeid bak. Det er helt rått. Forrige sesong var så sinnssykt svart. Å komme tilbake å få til det her, det er så bra, rakk Granerud å si før stemmen bristet i noen sekunder.

For i fjor, var det få som hadde trodd at det var Halvor Egner Granerud som skulle stå øverst på pallen i et verdenscuprenn.

– Når man sliter med å komme på pallen i norgescupen og ingenting stemmer. Alt du gjør er stikk motsatt av hva du prøver på, så skal man være litt gal for å tro på det.

– Hvordan var det å se ettallet på tavla?

– Det var helt uvirkelig. Helt rått, sa Granerud.

Les også: Tok drastiske grep etter fiasko-sesong – måtte lære seg å hoppe på nytt

IfkvHp05lKA

JUBLET: Det var en rørt Halvor Egner Granerud som tok steget øverst på pallen i Rula.

Foto: EMMI KORHONEN / AFP

– Utrolig fortjent

24-åringen ble også hyllet av både lagkamerater og trener etter seieren.

– Jeg har sett hvordan han har jobba gjennom hele forrige sesong og i sommer. Han har turt å være tålmodig, og nå er han i sitt livs form. Det er utrolig fortjent, sier Robert Johansson.

Aleksander Stöckl hadde en tøff dag i går. Først måtte han se Daniel-André Tande bli båret inn i en ambulanse. Så gjorde landslagssjefen en tabbe som førte til at Johann André Forfang ikke fikk hoppe andre omgang.

– Det er fantastisk. Spesielt etter dagen i går, der alt gikk i feil retning. Og endelig står Granerud fortjent helt øverst, sier Stöckl.

Han er full av lovord om hvordan Graneruds snuoperasjon.

– Det er fint å se når en utøver stoler på seg selv og ikke gir opp. Han har vært villig til å holde seg til konseptet som han har satt opp selv. Når han får det til på denne måten til slutt, er det helt fantastisk.

Siste nytt

 • Fifa bekrefter: Åpner dørene for russiske U17-landslag

  Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) opphever deler av suspensjonen mot Russland og tillater deltakelse for russiske U17-landslag.

  Fifa-styret hadde onsdag et digitalt møte. Der ble Russland-spørsmålet et sentralt tema. Lag fra Russland har vært utelukket fra Fifa-turneringer som følge av krigen i Ukraina.

  I forrige uke åpnet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) for at Russland kan stille med 17-årslandslag for gutter og jenter i kvalifiseringer. Det er i denne aldersgruppen også Fifa nå åpner opp for en russerretur.

  Uefas beslutning skapte sterke reaksjoner og førte til fordømmelse fra flere hold.

  Styrevedtaket ble begrunnet med at barn ikke skal straffes for handlinger som utelukkende er forårsaket av voksne, og at fotballen «aldri må slutte å sende budskap om fred og håp».

  – Vi var ikke kjent med at saken skulle behandles i Uefa, og vi må kunne forvente en bedre saksbehandling av Uefa i en så viktig sak. Vi står fast ved vår holdning om at norske lag ikke skal spille mot russiske lag så lenge krigen pågår, sa Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund. (NTB)

  2rJA_fLs5ZU
  Foto: AP
 • Fotball-VM i 2030 skal spilles i seks land i tre verdensdeler

  Presidenten i det sør-amerikanske fotballforbundet (Conmebol), Alejandro Domínguez, skriver på X at Uruguay, Paraguay og Argentina vil være vertskap for de tre første kampene i fotball-VM i 2030.

  Mesterskapet kommer 100 år etter det første fotball-VM i 1930, som ble spilt i Uruguay. Hjemmenasjonen vant også det nevnte mesterskapet.

  Åpningsseremonien i 2030 skal holdes i den urugyanske hovedstaden Montevideo.

  Etter de første kampene skal imidlertid mesterskapet videre. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) bekrefter selv i en pressemelding at de onsdag ble enige om at den eneste kandidaten til majoriteten av mesterskapet var den samlede søknaden til Marokko, Portugal og Spania.

  Fifa-president Gianni Infantino sier at det vil forene Afrika og Europa i feiring av fotballen, men også gi et «unikt sosialt og kulturelt samhold».

  – For et flott budskap om fred, toleranse og inkludering, sier Infantino.

  FILE PHOTO: International Friendly - Argentina v Panama
  Foto: AGUSTIN MARCARIAN / Reuters
 • EM-sølv til Fosser - bommet på pallen

  Orienteringsløper Kasper Harlem Fosser tok kommandoen fra start i gatene i italienske Verona, men inn mot mål valgte han en annen vei enn flere av konkurrentene. Og i mål var han fire små sekunder bak Matthias Kyburz fra Sveits.

  Det holdt til sølv for nordmannen, for finske Tuomas Heikkila var ett sekund bak Fosser. Under blomsterseremonien ble det latter da Fosser ble stående bak ett-tallet.

  – Det var en liten hodemist. En tabbe, sier Fosser lattermildt.

  – Det var flaut. Jeg håpet ingen merket det. Jeg må ta litt mindre selvtillit med på pallen neste gang. Eller vinne, sier Fosser.

  Pall-«tabben» ble lagt merke til av NRKs kommentatorer.

  – Sånn er det når man er vant til å vinne, kommenterte NRKs duo.

  24-åringen har ikke hatt den beste oppkjøringen til mesterskapet, for grunnet en skade i lysken har han måtte velge bort løping på flatt underlag i høy fart. I juli tok han VM-gull.

  Fosser kjemper også om verdenscupseieren denne helgen, men tapte nå litt terreng til Kyburz. Det skiller nå 33 poeng før søndagens avgjørende løp.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste