Granerud hylles etter snuoperasjonen: – Det er utrolig fortjent

Etter en fjorårssesong preget av masse nedturer, fikk Halvor Egner Granerud virkelig sin revansj da han tok sin første verdenscupseier søndag.

Granerud sikret seieren med et kanonhopp i finaleomgangen, og vant med utklassingssifre.

Den norske hopperen var nummer fire før finaleomgangen, men hadde kort vei opp til pallen. Opp til lederen, Markus Eisenbichler, derimot var det et stykke.

Men et hopp på 142 meter og et nedslag som dommerne ikke kunne trekke mye for, gjorde at Granerud utklasset resten av hoppeliten.

Egner Granerud

SEIER: Halvor Egner Granerud vant søndagens hopprenn i Ruka.

Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB

Dermed vant han med nesten ti poeng til Eisenbichler og sikret sin første verdenscupseier noensinne.

Slet forrige sesong

Det var en rørt Granerud som møtte NRK i etterkant av seieren.

– Det ligger så utrolig mye arbeid bak. Det er helt rått. Forrige sesong var så sinnssykt svart. Å komme tilbake å få til det her, det er så bra, rakk Granerud å si før stemmen bristet i noen sekunder.

For i fjor, var det få som hadde trodd at det var Halvor Egner Granerud som skulle stå øverst på pallen i et verdenscuprenn.

– Når man sliter med å komme på pallen i norgescupen og ingenting stemmer. Alt du gjør er stikk motsatt av hva du prøver på, så skal man være litt gal for å tro på det.

– Hvordan var det å se ettallet på tavla?

– Det var helt uvirkelig. Helt rått, sa Granerud.

Les også: Tok drastiske grep etter fiasko-sesong – måtte lære seg å hoppe på nytt

IfkvHp05lKA

JUBLET: Det var en rørt Halvor Egner Granerud som tok steget øverst på pallen i Rula.

Foto: EMMI KORHONEN / AFP

– Utrolig fortjent

24-åringen ble også hyllet av både lagkamerater og trener etter seieren.

– Jeg har sett hvordan han har jobba gjennom hele forrige sesong og i sommer. Han har turt å være tålmodig, og nå er han i sitt livs form. Det er utrolig fortjent, sier Robert Johansson.

Aleksander Stöckl hadde en tøff dag i går. Først måtte han se Daniel-André Tande bli båret inn i en ambulanse. Så gjorde landslagssjefen en tabbe som førte til at Johann André Forfang ikke fikk hoppe andre omgang.

– Det er fantastisk. Spesielt etter dagen i går, der alt gikk i feil retning. Og endelig står Granerud fortjent helt øverst, sier Stöckl.

Han er full av lovord om hvordan Graneruds snuoperasjon.

– Det er fint å se når en utøver stoler på seg selv og ikke gir opp. Han har vært villig til å holde seg til konseptet som han har satt opp selv. Når han får det til på denne måten til slutt, er det helt fantastisk.

Siste nytt

 • Ber FIS vurdere ny Bolsjunov-straff

  Det finske Skiforbundet har sendt en forespørsel til FIS hvor de ber dem vurdere om straffen Bolsjunov fikk var riktig etter søndagens stafett, skriver det finske Skiforbundet i en pressemelding.

  På oppløpet i kampen om 2.-plassen gikk den finske ankermannen, Joni Mäki, først inn på oppløpet, og Bolsjunov følte han ble sperret. Russeren svarte med å slå etter Mäki, før han etter målgang krasjet inn i finnen.

  Russlands lag ble disket, men finnene ber nå om en ny vurdering av straffen til Bolsjunov.

  Verdenscup Lahti
  Foto: Markku Ulander / NTB
 • Verdenscupen avsluttes i Norge

  Verdenscupsesongen for Therese Johaug og resten av langrennseliten avsluttes med renn på Lillehammer i mars.

  Det opplyser Det internasjonale skiforbundet (FIS) onsdag.

  Verdenscupfinalen skulle etter planen gått i Beijing, men måtte avlyses som følge av viruspandemien.

  Lillehammer skulle på sin side hatt verdenscuprenn før jul, men også de ble utsatt. Årsaken var at norske myndigheter ikke åpnet for unntak fra innreise- og karantenebestemmelsene.

  Nå blir det renn i mjøsbyen fra 19. til 21. mars. FIS opplyser torsdag at rennprogrammet for avslutningshelgen vil bli offentliggjort så fort det er klart.

  Fra regjeringshold er det samtidig understreket at unntaket som nå foreligger kan bli trukket tilbake dersom smittesituasjonen forverrer seg.

  Russiske Tjumen hadde også søkt om å få overta verdenscupavslutningen i langrenn, men Lillehammer trakk imidlertid det lengste strået.

  Therese Johaug
  Foto: Jussi Nukari / AP
 • Vraket til EM-åpningen

  Det blir ingen mesterskapsdebut i skiskyting for Stina Nilsson onsdag. Hun fikk ikke plass på det svenske laget til normaldistansen i EM i Polen.

  Sverige kan stille med seks løpere på 15-kilometeren i polske Duszniki-Zdrój. Troppen består imidlertid av sju løpere. Dermed ble det ikke plass til Nilsson på åpningsdistansen.

  – Vi har seks startplasser i dag og sju på sprinten, så Stina lader opp til sprinten, sier det svenske landslagets sportssjef Anna-Maria Uusitalo i en tekstmelding til SVT.

  Elisabeth Högberg, Anna Magnusson, Ingela Andersson, Annie Lind, Ella Halvarsson og Emma Nilsson utgjør det svenske laget på onsdagens normaldistanse i Polen.

  Sveriges fremste skiskyttere står over EM for å prioritere forberedelser til VM i Pokljuka i neste måned.

  Skiskyting Sverige
  Foto: Nisse Schmidt/tt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal