Granerud hylles etter snuoperasjonen: – Det er utrolig fortjent

Etter en fjorårssesong preget av masse nedturer, fikk Halvor Egner Granerud virkelig sin revansj da han tok sin første verdenscupseier søndag.

Granerud sikret seieren med et kanonhopp i finaleomgangen, og vant med utklassingssifre.

Den norske hopperen var nummer fire før finaleomgangen, men hadde kort vei opp til pallen. Opp til lederen, Markus Eisenbichler, derimot var det et stykke.

Men et hopp på 142 meter og et nedslag som dommerne ikke kunne trekke mye for, gjorde at Granerud utklasset resten av hoppeliten.

Egner Granerud

SEIER: Halvor Egner Granerud vant søndagens hopprenn i Ruka.

Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB

Dermed vant han med nesten ti poeng til Eisenbichler og sikret sin første verdenscupseier noensinne.

Slet forrige sesong

Det var en rørt Granerud som møtte NRK i etterkant av seieren.

– Det ligger så utrolig mye arbeid bak. Det er helt rått. Forrige sesong var så sinnssykt svart. Å komme tilbake å få til det her, det er så bra, rakk Granerud å si før stemmen bristet i noen sekunder.

For i fjor, var det få som hadde trodd at det var Halvor Egner Granerud som skulle stå øverst på pallen i et verdenscuprenn.

– Når man sliter med å komme på pallen i norgescupen og ingenting stemmer. Alt du gjør er stikk motsatt av hva du prøver på, så skal man være litt gal for å tro på det.

– Hvordan var det å se ettallet på tavla?

– Det var helt uvirkelig. Helt rått, sa Granerud.

Les også: Tok drastiske grep etter fiasko-sesong – måtte lære seg å hoppe på nytt

IfkvHp05lKA

JUBLET: Det var en rørt Halvor Egner Granerud som tok steget øverst på pallen i Rula.

Foto: EMMI KORHONEN / AFP

– Utrolig fortjent

24-åringen ble også hyllet av både lagkamerater og trener etter seieren.

– Jeg har sett hvordan han har jobba gjennom hele forrige sesong og i sommer. Han har turt å være tålmodig, og nå er han i sitt livs form. Det er utrolig fortjent, sier Robert Johansson.

Aleksander Stöckl hadde en tøff dag i går. Først måtte han se Daniel-André Tande bli båret inn i en ambulanse. Så gjorde landslagssjefen en tabbe som førte til at Johann André Forfang ikke fikk hoppe andre omgang.

– Det er fantastisk. Spesielt etter dagen i går, der alt gikk i feil retning. Og endelig står Granerud fortjent helt øverst, sier Stöckl.

Han er full av lovord om hvordan Graneruds snuoperasjon.

– Det er fint å se når en utøver stoler på seg selv og ikke gir opp. Han har vært villig til å holde seg til konseptet som han har satt opp selv. Når han får det til på denne måten til slutt, er det helt fantastisk.

Sportsnyheter

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

Siste nytt

 • 22 nye utøvere klare for Beijing-OL

  Det er nå tatt ut de siste 22 utøverne til OL i Beijing.

  Den norske troppen besto fra før av 59 utøvere. Torsdag ble den utvidet med i hovedsak skihoppere og alpinister. Uttaket inneholdt få store overraskelser.

  Slik så tirsdagens uttak ut i sin helhet:

  Alpint:

  Lucas Braathen (Bærums Skiklub), Timon Haugan (Oppdal), Mina Fürst Holtmann (Bærums), Aleksander Aamodt Kilde (Lommedalen), Henrik Kristoffersen (Rælingen), Atle Lie McGrath (Bærum), Ragnhild Mowinckel (Rival), Adrian Smiseth Sejersted (Stabæk), Sebastian Foss Solevåg (Spjelkavik), Thea Louise Stjernesund (Hakadal), Maria Therese Tviberg (Geilo), Rasmus Windingstad (Bærum).

  Friski:

  Tormod Frostad (Bærum).

  Hopp:

  Thea Minyan Bjørseth (Lensbygda), Johann André Forfang (Tromsø), Halvor Egner Granerud (Asker), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Silje Opseth (Holeværingen), Anna Odine Strøm (Alta), Daniel-André Tande (Kongsberg).

  Snowboard:

  Ståle Sandbech (Bærum).

  FIS Ski World Cup Men's Super G
  Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
 • Kongefamilien ikkje til OL

  Kongefamilien opplyser at dei kjem til å følgje OL og Paralympics i Beijing på TV.

  Det blir grunngitt med dei strenge reise- og smittevernreglane som vil gjelde under vinterleikane i Kina. Normalt har representantar for kongefamilien vore til stades på OL.

  «I år vil Kongefamilien følge vinter-OL og heie på de norske utøverne foran TV-skjermen. Kongefamilien vil i likhet med store deler av Norge følge lekene med stor iver», opplyser Det norske kongehus til NTB.

  «OL og de paralympiske leker i Beijing vil ikke finne sted med internasjonalt publikum, og de svært strenge reise- og smittevernreglene under OL har gjort et besøk til lekene vanskelig å gjennomføre. Som følge av dette vil det dessverre ikke være tilstedeværelse fra Kongefamilien under de olympiske- eller paralympiske leker i Beijing 2022. Kongefamilien ønsker de norske idrettsutøverne og støtteapparatet lykke til i Beijing!», heiter det vidare.

  Regjeringa har på side gjort det klart at ho vil vere representert under vinterleikane (NTB).

  Kong Harald på OL 2006
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Ronaldo og Rashford tilbake i trening – kan bli aktuelle mot Brentford

  Manchester United-manager Ralf Rangnick kan glede seg over at trioen Cristiano Ronaldo, Marcus Rashford og Paul Pogba er tilbake i trening.

  Det avslørte et bilde Ronaldo publiserte på Twitter mandag. Rangnick snakket om troppen på en pressekonferanse foran onsdagens møte med Brentford, og han hadde følgende å si om de tre stjernespillerne:

  – Cristiano og Marcus trente i går og trener i dag. Vi må vente til etter dagens trening for å se om de er klare. Per nå tror jeg at begge kan være tilgjengelige.

  – Paul hadde sin første trening med laget i går, og han viste hvilken ekstraordinær spiller han kan være, sier Rangnick om Pogba, som har vært ute med skade siden starten av november.

  – Han er ikke klar for kampene denne uken. Jeg håper at han kan være tilgjengelig etter vinterpausen når vi møter Middlesbrough i cupen (4/2) og Burnley (8/2). (NTB)

  Foto: OLI SCARFF / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal