Hopp til innhold

Her synker frustrert Granerud sammen etter at VM-gullet røk med 0,5 poeng

PLANICA/OSLO (NRK): Halvor Egner Granerud leverte et kjempesvev da alt skulle avgjøres i skiflygings-VM. Norges nye hoppkomet plantet skiene på 243 meter og tok helt av nede på sletta, men til slutt var det kun godt nok til sølv.

– Det er surt, altså. Jeg sa vel før mesterskapet at hvis jeg føler jeg har gjort alt så bra som jeg kan, så skal jeg være fornøyd uansett. Jeg føler ikke det, sier Granerud – og viser blant annet til at førstehoppet hans fredag var «dårlig» og lørdagens førstehopp var «ålreit».

– Da er det fryktelig surt å bli nummer to, sier han etter at tyske Karl Geiger snappet gullet foran nesen på ham med kun et halvt poeng.

cqvNWR9eGo4

SØLVGUTTEN: Halvor Egner Granerud poserer med medaljen etter rennet lørdag.

Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters

Dro luen over ansiktet

Graneruds sistesvev gjorde spenningen nær ulidelig i noen minutter i bunnen av Planica-bakken lørdag. 24-åringen landet på 243 meter og jublet som besatt. Han visste at det kunne være godt nok til gull.

Da Karl Geiger vartet opp med et svev på 231,5 meter, ble det spenning. Til slutt skilte det bare 0,5 poeng mellom de to gullrivalene etter siste hopp.

Granerud kunne nesten ikke tro det han så da poengtavlen viste at gullet røk med knappest mulig margin. Han dro lua over ansiktet og sank sammen der han stod.

Etterlyste nedslag

Etter konkurransen ble det en diskusjon om Granerud bommet på én avgjørende ting. NRK-ekspert Anders Jacobsen sa dette om hoppet:

– Det skal gå an å sette nedslag der.

Granerud er delvis enig:

– Ja, jeg kunne nok det. Jeg merker at det er litt annerledes å hoppe så langt i en hoppbakke, og det har jeg ikke gjort så mye. Så kanskje. Men jeg føler ikke det er der jeg taper det.

Landslagstrener Alexander Stöckl sier han ikke kan være skuffet over elevens innsats etter det han beskriver som et «fantastisk hopp i siste runde».

– Geiger gjorde et bra hopp og satte et bra nedslag, det gjorde Halvor dessverre ikke. Det er selvfølgelig litt surt. Det er en helt ny situasjon for Halvor, men han har mestret det fantastisk. Han kommer nok til å være veldig fornøyd han også, sier Stöckl.

– Jeg tror at når Granerud får summet seg, så er han nok veldig fornøyd med andreplass. Men det er altså nedslaget han røk to seirer på tidligere i sesongen, og så kommer det jaggu ett til i siste hopp i VM, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen.

0XQuQo3lXWw

PALLEN: Karl Geiger (midten) smiler bredest for fotografene i bunnen av den enorme Planica-bakken lørdag. Han tok gull, mens Markus Eisenbichler (venstre) tok bronsen og Granerud (høyre) sikret norsk sølv.

Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters

Thrillerdag

Granerud har elsket monsterbakken i Slovenia fra start til slutt. Han var nemlig Norges store håp i mesterskapet etter å ha lagt grunnlaget for sølvet på fredag.

I går gjennomførte han nemlig de to første av totalt fire hopp og landet på 221 og 229 meter. Det førte ham opp på en andreplass, bare 4,6 poeng bak Geiger og 0,9 poeng foran Eisenbichler.

Alt var duket for en ordentlig thriller lørdag. Slik ble det også.

For både Granerud og Geiger hadde mer inne da alt skulle avgjøres. Det var omtrent dødt løp de to imellom etter nest siste hopp også. Da skilte det kun 7,7 poeng før det aller siste hoppet. Etter det siste svevet var det nesten ingenting som skilte dem.

PS: Søndag er det duket for lagkonkurranse i Planica. Landslagssjef Stöckl tok ut Robert Johansson, Daniel-André Tande, Johann Forfang, og Granerud til den konkurransen, som du kan se på NRK1 eller NRK.no fra klokken 15:45.

Siste nytt

 • Kasper Hjulmand fortsetter som dansk landslagstrener til 2026

  Kasper Hjulmand (51) har forlenget kontrakten som trener for det danske herrelandslaget i fotball til 2026, opplyser det danske forbundet.

  Kasper Hjulmand overtok som sjef for de danske fotballherrene etter Åge Hareide sommeren 2020.

  Året etter ledet han Danmark til semifinalen i EM, der de tapte 1-2 for England etter ekstraomganger.

  I VM i Qatar i 2022 endte Danmark sist i sin gruppe i puljespillet og måtte reise tidlig hjem. (NTB)

  Kasper Hjulmand
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Finne i landslagstroppen

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende tropp til de viktige EM-kvalifiseringskampene mot Skottland og Kypros:

  Keepere: Mathias Dyngeland, Ørjan Nyland og Egil Selvik.

  Forsvarere: Birger Meling, Stian Gregersen, Kristoffer Ajer, Andreas Hanche-Olsen, Marcus Holmgren Pedersen, Julian Ryerson, Stefan Strandberg, Brice Wembangomo, Leo Skiri Østigård.

  Midtbane: Fredrik Aursnes, Patrick Berg, Sander Berge, Mats Møller Dæhli, Mohamed Elyounoussi, Ola Solbakken, Kristian Thorstvedt, Kristoffer Velde, Hugo Vetlesen og Martin Ødegaard.

  Angrep: Erling Braut Haaland, Bård Finne, Jørgen Strand Larsen og Alexander Sørloth.

  Ståle Solbakken
  Foto: NTB
 • Tottenham bekrefter: Postecoglou ny trener

  Tottenham bekrefter tirsdag formiddag at de har ansatt Ange Postecoglou som klubbens nye trener.

  Han forlater Celtic, der han denne sesongen gjorde rent bord og vant tre titler. Han har skrevet under på en fireårskontrakt med Tottenham.

  Postecoglou blir tidenes første australske trener i Premier League.

  Han skal forsøke å gjenreise et Tottenham-lag som har hatt en svak 2022/23-sesong. De endte på 8. plass i ligaen og sparket to trenere: Først Antonio Conte, deretter hans assistent Cristian Stellini, som skulle lede laget ut sesongen.

  Postecoglou tar fatt på Tottenham-jobben 1. juli.

  Scottish Cup Final - Celtic v Inverness Caledonian Thistle
  Foto: LEE SMITH / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste