Granerud slo tilbake etter frustrerende periode: – Føles fantastisk

Etter fem renn uten seier satt det endelig for Halvor Egner Granerud søndag. I tillegg ordnet Daniel-André Tande dobbelt norsk i hoppbakken i Titisee-Neustadt.

fpkz1-_R-Rk

NORSK SEIER: Granerud tok sin sjette verdenscupseier, mens Tande sikret en etterlengtet pallplass.

Foto: RONALD WITTEK / EPA

– Jeg ville vinne, jeg vil alltid vinne. Det har vært fem renn uten seier etter fem seirer på rad. Det føles fantastisk å vinne igjen, sa Granerud, som leder verdenscupen sammenlagt etter 13 av 28 renn denne sesongen.

Det norske laget imponerte med svært god hopping i 1. omgang. Halvor Egner Granerud og Daniel-André Tande toppet nemlig resultatlisten før finaleomgangen. I tillegg lå Marius Lindvik på 5.-plass.

Graneruds 140 meter var best i 1. omgang. Han var da 4,9 poeng foran Tande.

– Det var tøffe forhold. Det er alltid litt rart å hoppe i bakvind. Du får ikke svarene fra hoppet eller skiene. Det var en tøff dag, men bakken og alt er perfekt, så det er stor moro, fortalte en fornøyd vinner.

Daniel-André Tande

Daniel-André Tande sikret en 2.-plass.

Foto: Christof Stache / AFP

– Den mest konstante hopperen

Den norske duoen fulgte også opp i 2. omgang.

Tande strakte seg til 138 meter i finaleomgangen, og tok en foreløpig ledelse før Granerud hoppet som siste mann.

– Det er utrolig deilig. Jeg var overrasket da jeg så hva det første hoppet holdt til. Det var utrolig godt å få et sånt hopp i andre omgang også, fortalte han under pressekonferansen etter rennet.

– Det har vært utrolig frustrerende, i hvert fall når man føler at man var godt forberedt, sa han om årets sesong så langt.

Granerud fulgte imidlertid opp med et hopp på 138 meter, noe som holdt til seier, kun 2,4 poeng foran Tande. Dermed tok han sin sjette verdenscupseier for sesongen.

Med seieren tangerte Granerud Ole Bremseth og Sigurd Pettersen som også har seks verdenscupseirer i en sesong. Roar Ljøkelsøy klarte sju stykker i sesongen 2003/04.

– Det er et naturlig mål å ha for resten av sesongen. Jeg tror ikke jeg hadde følt meg trygg hvis jeg var Ljøkelsøy, spøkte Granerud på pressekonferansen.

– Hvis han fortsetter som det her, tror jeg ikke det blir noe problem. Jeg regner med at han må gi fra seg den (rekorden) til slutt, sa Tande.

Gledet seg over Tande-fremgang

– Granerud er den mest konstante hopperen. Der andre varierer er han dønn stabil, sier landslagstrener Aleksander Stöckl.

Han gledet seg likevel mest over fremgangen til Tande, som revansjerte seg kraftig fra lørdagens helbom.

Han hoppet 138,5 meter i 1. omgang under ikke helt ideelle vindforhold. Han fikk gode stilkarakterer, og plusspoeng i vindkompensasjon ga altså en 2.-plass før finaleomgangen.

– Jeg er fornøyd, spesielt med Daniel, egentlig. Det er fortjent at han er på pallen, la han til.

– Det har vært en stressende og krevende periode (for ham). Men han har vært konstruktiv og jobbet hardt, kommenterte treneren.

SE HOPPENE: Her sikrer Tande og Granerud dobbelt norsk.

Lindvik med god hopping

Tredjeplassen gikk til østerrikeren Stefan Kraft, som med 138 og 136 meter var 8,1 poeng bak Granerud.

Marius Lindvik ble nummer fem. Robert Johansson hoppet 129 meter i 1. omgang og la på en halvmeter i finalen. Det ga ham 20.-plass.

Kamil Stoch var uheldig med forholdene i 1. omgang, og landet på knappe 123 meter. Den ferske hoppukevinneren endte til slutt på 17.-plass.

Johann André Forfang fikk en oppløftende 13.-plass lørdag, men greide bare 124,5 meter i søndagens ene svev. Det holdt ikke til å få hoppe i finalen i yndlingsbakken.

Granerud ledet etter 1. omgang med dette hoppet på 140 meter.

Siste nytt

 • Skjøt Solskjær ned fra tabelltopp

  Leicester slo Chelsea 2-0 i tirsdagens toppkamp i Premier League og er ny serieleder, iallfall inntil Manchester-lagene spiller onsdag kveld.

  Wilfred Ndidi og James Maddison scoret for Leicester før pause, og for første gang fikk manager Brendan Rodgers se ett av sine lag slå Chelsea. Det skjedde i 16. forsøk.

  Laget er ett poeng foran United og tre foran City, men begge Manchester-lagene skal i aksjon onsdag.

  Wilfred Ndidi
  Foto: Michael Regan / AP
 • Videre i FA-cupen

  Southampton fikk det ikke lett i ruskeværet, men vant den utsatte FA-cupkampen mot Shrewsbury 2-0 og får besøk av tittelforsvarer Arsenal i 4. runde lørdag.

  Dan N'Lundulu scoret kampens første mål etter ett kvarter - og det var også 21-åringens første for klubben, i hans første kamp fra start.

  Først i det 89. minutt utløste James Ward-Prowse spenningen da han scoret på frispark fra distanse.

  Dan N'Lundulu
  Foto: Adam Davy / AP
 • Haaland målløs da 17-åring avgjorde

  Etter uavgjort hjemme mot Mainz forrige runde, trengte Dortmund en seier mot Bayer Leverkusen for å henge med i toppkampen. Men sjansesløseri ødela for de gule og svarte.

  I første omgang tok Bayer Leverkusen ledelsen etter 14 minutter første omgang ved Moussa Diaby.

  Julian Brandt scoret mot gamleklubben, og utliknet etter 67 minutter. Både før og etter målet hadde Dortmund flere store muligheter, uten at de klarte å utnytte de.

  Istedenfor stjal 17 år gamle Florian Wirtz showet. 10 minutt før slutt satt han ballen i hjørrnet etter en kontring. Det ble også kampens siste mål, og sluttresultatet ble 2-1.

  Erling Braut Haaland spilte hele kampen, uten at han kom til noen av kampens største sjanser. Nærmest var han etter 64 minutter da han fikk en avslutning blokkert. Dermed har nordmannen gått målløs av banen i tre av fire kamper etter jul.

  Dortmund står på 29 poeng og ligger på fjerdeplass, mens Bayer Leverkusen klatrer til andreplass på tabellen.

  Erling Braut Haaland
  Foto: Martin Meissner / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal