Granerud nest best

Halvor Egner Granerud er ute etter en liten revansj fra Hoppuka. Denne helga arrangeres det nemlig en miniturnering i Willingen hvor sammenlagtstillingen etter alle helgas hopp er med på å kåre en vinner til slutt.

Det betyr også at kvalifiseringshoppene kommer til å telle, og sånn sett var fredagens kvalifisering noe viktigere enn til vanlig.

Det så det ut til at Halvor Egner Granerud var fullt klar over. I noe tøffe forhold, hvor han først måtte av bommen, leverte den norske favoritten varene. Han landet på 139,5 meter og ble kun slått av polske Andrzej Stekala med 1,7 poeng.

– Et godt utgangspunkt for morgendagen, helga og denne miniturneringen, sa kommentator Christian Nilssen etter Graneruds hopp.

Daniel André Tande gjorde også et kjempehopp og ble nummer fire, 5,4 poeng bak Stekala.

De fire andre nordmennene Anders Håre, Johann André Forfang, Marius Lindvik og Robert Johansson er også kvalifiserte til morgendagens renn.

Granerud
Foto: Ina Fassbender / AFP

Siste nytt

 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP
 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal