Granerud frustrert over forholdene etter VM-sølv: – Jeg beklager å måtte ta det opp

OBERSTDORF (NRK): Endelig kunne vertsnasjonen Tyskland juble over en skikkelig opptur i VM. Norge tok sølv, etter at Granerud måtte konkurrere i ganske så tunge forhold denne gangen også.

Halvor Egner Granerud under blandet lagkonkurranse i VM.

SKUFFET: Halvor Egner Granerud og resten av det norske laget skulle gjerne sett at de tok gullet.

Foto: Lise Åserud / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg skulle heller ha vunnet, kjenner jeg. Jeg er skuffet over hvordan jeg leverer, og føler jeg kunne hoppet 5,2 poeng bedre i dag, totalt sett. Da er det ikke så kult å bli nummer to, sier en skuffet Halvor Egner Granerud til NRK.

Tyskland vant med 5,2 poeng.

Nå langer Granerud ut mot forholdene han måtte konkurrere i.

Kritiserer forholdene

Granerud satte nemlig ut av hoppkanten under ganske så dårlige forhold i første omgang.

Han fikk null hjelp fra vinden, og hoppet bare 94 meter i sitt første hopp.

Dermed mistet Norge ledelsen til Tyskland som Lundby hadde skaffet.

– Det er litt spesielt å se Halvor i siste hoppet. Det er ubalanse og mye ski som går. Jeg skjønner at det er krevende forhold for han. Men han blir litt ivrig og går litt for langt fremover. Alle fire hopper veldig bra, men vi hadde nok forventet mer av Granerud, sier NRKs ekspert Anders Jacobsen.

Rett etter hoppet var det derfor en ganske så oppgitt Granerud som møtte NRK.

Halvor Egner Granerud etter hopp i blandet lagkonkurranse i VM.

VANSKELIG: Halvor Egner Granerud ble straffet for tunge forhold.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Jeg kan stille klokka etter vinden her i Oberstdorf. Jeg beklager at jeg tar det opp, altså, sier Granerud og fortsetter:

– Det er kjedelig å hoppe i slike forhold. Det kjentes ut som et godt hopp, men vi får prøve på nytt i andre omgang. Vi får håpe det blir vel litt mer stabilt og litt likere vilkår. Ja, ja, sier han.

– Ekspertene sa det så helt dødt ut. Hvordan føles det?

– Jeg er vant til å ha litt motstand i kropp og ski, men så kommer jeg ut og det er absolutt ingenting. Det er en veldig dårlig følelse, men jeg var litt mentalt innstilt på at det kunne være sånn, med tanke på at vi hopper på det tidspunktet vi gjør. Tendensen er at det blir roligere og roligere, forklarer han.

Tyskland ledet med 4,9 poeng etter første omgang.

Se Graneruds første hopp her.

Startet bra, men glapp

Silje Opseth, Maren Lundby, Robert Johansson og Halvor Egner Granerud var utøverne som skulle forsvare Norges ære i den blandet lagkonkurransen i VM.

Til tross for at dagens tre første utøvere glitret i første omgang, ble Tysklands ledelse økt etter Opseths, Johanssons og Lundbys andre hopp for dagen.

Blandet lag hopp VM 2021

SØLV: Halvor Egner Granerud, Maren Lundby, Robert Johansson og Silje Opseth etter 2. plass i lagkonkurransen i VM.

Foto: Lise Åserud / NTB

– Jeg tror hele laget er skuffa nå, sier Opseth.

– At vi var så nærme legger en demper på konkurransen. Jeg tror de fleste vet hva de kunne gjort bedre, sier Lundby.

På spørsmål om hvor poengene glapp, svarer Johansson dette:

– Det er vel flere steder. Jeg taper i finalen der, og det er vel litt her og der. Det er ikke mange meter som manglet, totalt sett. Kanskje to meter. Så det er litt surt. Samtidig tar vi sølv, så får vi stikke hjem på hotellet og analysere hva vi kan rette opp, sier Johansson.

Sportssjef Clas Brede Bråthen mener det norske laget bør være fornøyde.

– Det smaker alltid godt med medalje. Det var nære, men enkelt å se hvor vi kunne hentet inn poengene i dag, sier Bråthen.

Han er overrasket over tyskernes prestasjon. Anna Rupprecht la grunnlaget for seieren med sitt hopp på 98 meter.

– Det er to tyske jenter som tar ut to makshopp som vi aldri har sett før i vinter, og gutta er gode. Jeg respekterer at Tyskland er bedre enn oss i dag. Det var overraskende, men veldig gledelig for dem, oppsummerer han.

Se Lundby sitt andre hopp her.

Siste nytt

 • Redusert straff for Veerpalu

  Idrettens Voldgiftsrett (CAS) kutter Andrus Veerpalus utelukkelse etter dopingsaken «operasjon Aderlass».

  I mars behandlet CAS' antidoping-avdeling saken. Det førte til at langrennsprofilen utestenges fra all aktivitet i FIS-regi til 28. september i år. Det er en reduksjon fra fire til to år. FIS utelukket ham først for fire år.

  Endringen kommer fram på skiforbundets hjemmeside. Estlenderen Veerpalu dømmes for direkte å ha deltatt i planlegging og gjennomføring av dopingbruk hos utøvere og forsøk på å tildekke saken.

  Under ski-VM i Seefeld i 2019 ble østerrikske langrennsløpere tatt på fersken da de injiserte opptint blod på et hotell. Dette førte så til en omfattende etterforskning der den tyske legen Mark Schmidt ble pekt ut som hovedmann i en stor dopingsak med forgreninger til mange land.

  Veerpalu og Mati Alaver, Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu, Algo Kärp og Alekséj Poltoranin innrømmet å ha vært involvert.

  Disse fikk fra to og et halvt til fire års utelukkelse. To utøvere (Max Hauke og Dominik Baldauf) ble suspendert for fire år. Hauke fikk også betinget fengsel i fem måneder i Østerrike.

  Veerpalu har to OL- og to VM-gull individuelt i langrenn. Han fylte 50 år i februar. (NTB)

  Veerpalu
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Mourinho tror på Kane-nytt søndag

  Det er uklart hvor lenge Harry Kane blir borte fra fotballen etter at han ikke fullførte Everton-kampen fredag.

  – Jeg vil tro at vi på søndag kan få mer klarhet i dette, men det er åpenbart noe, sa Tottenham-manager José Mourinho. (NTB)

  Harry Kane
  Foto: PETER POWELL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal