Hopp til innhold

Granerud best i kvalifiseringen - kom med stikk til juryen

Halvor Egner Granerud har stø kurs mot å vinne den tysk-østerrikske hoppuka. Før fredagens avsluttende renn i Bischofshofen leder han med 23,3 poeng på Dawid Kubacki.

I torsdagens kvalifisering var Granerud best og vant, 4,4 poeng foran rivalen.

«Helt ålreit» var Graneruds egen dom over vinnerhoppet. I begge de to treningsomgangene hadde landslagstrener Alexander Stöckl gått ned på farten før Graneruds hopp. I kvalifiseringen gikk juryen selv ned to avsatser før Granerud skulle hoppe.

Det kommer dagen etter at juryen gikk ned på fart før det første hoppet til Kubacki i onsdagens renn i Innsbruck, noe som irriterte Stöckl kraftig. Begrunnelsen fra juryen var da sikkerheten til utøverne.

– Han (Kubacki) er privilegert, som har juryen som bryr seg om helsa hans. Det har de ikke virket som de har gjort med helsa mi tidligere i hoppuka. Han er heldig der, men det er kanskje det man får med gul trøye, sier Granerud om verdenscupleder Kubacki.

Granerud legger til at han mener juryens avgjørelse i Innsbruck var helt korrekt. Den norske leiren reagerte kraftig på at et lignende grep ikke ble gjort for Granerud i hoppukas første renn, i Oberstodrf.

– Det er helt perfekt rennkjøring. Det er ikke noe gærent med det. Det er mer at jeg føler at min egne helse har vært langt nede på prioriteringslisten tidligere i hoppuka, sier Granerud om Innsbruck-rennet.

Halvor Egner Granerud
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Storhamar til NM-finale

  Storhamar tok turen til Jordal Amfi og sørget for 4-2-seier sammenlagt i semifinaleserien i ishockey-NM mot Vålerenga. De gulkledde vant kampen 2-1.

  De to lagene hadde slått hverandre hjemme før Storhamar brøt rekken i den sjette kampen. Nå venter Stavanger Oilers i NM-finalen for hamarsingene.

  Det var for lite og for sent for Vålerenga. I overtall reduserte Vålerenga med seks sekunder igjen av kampen. (NTB)

  NM sluttspill menn ishockey mellom Vålerenga og Storhamar
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
 • Graham Hansen herjet i storseier

  Caroline Graham Hansen er for alvor tilbake. Onsdag kveld herjet hun med Emilie Haavis Roma og var sterkt delaktig i 5-1-seieren i kvartfinalen i mesterligaen.

  Storseieren betyr at sifrene til slutt ble stygge for Roma som røk 0-1 i det første oppgjøret.

  To mål etter godt spill og en real suser sørget for at mesterligakvartfinalen mot Roma i praksis var over etter 45 minutter. To raske mål etter hvilen gjorde det etter hvert ydmykende for Roma.

  Fridolina Rolfö scoret to mål, og Mapi León, Asisat Oshoala og Patri Guijarro scoret de tre andre målene for Barcelona. Annamaria Serturini sørget for Romas ene nettkjenning.

  Hansen gjorde comeback for tre uker siden etter et skadeavbrekk som varte helt siden slutten av oktober. Denne uken ble det også klart at hun blir å se i Hege Riises tropp for første gang etter at Barcelona-stjernen kunngjorde at hun tok en pause etter fjorårets EM. (NTB)

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Sagosen og Kiel tapte

  Avansementet var så å si i boks for Kiel før returoppgjøret mot Dinamo Bucuresti. 31-32-tap på hjemmebane sendte Kiel til kvartfinale i mesterligaen i håndball.

  Med 41-28 i den første kampen betyr det at PSG venter i kvartfinalen med 72-60 sammenlagt.

  Sander Sagosen, Petter Øverby og Harald Reinkind var alle i aksjon for det tyske storlaget onsdag kveld.

  Med få sekunder igjen tok Kiel timeout og la en plan for å ta seieren, men hjemmelaget rotet bort ballen og slapp inn det siste målet i åpent bur.

  Sagosen scoret tre mål for Kiel, mens Reinkind noterte seg for to nettkjenninger. (NTB)

  Håndball-VM herrer 2023: Hovedrunde Tyskland - Norge (26 - 28)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste