Hopp til innhold

Graham Hansen ut mot Fifa-presidenten: – Han sier indirekte at fotball ikke skal være for alle

Caroline Graham Hansen reagerer sterkt på at Fifa-presidenten var til stede på en fotballkamp der 35 kvinner ble fengslet i forsøk på å komme inn.

Caroline Graham Hansen på landslagssamling i september

REAGERER: Mener Fifa-presidenten ikke tar kvinnekampen i fotball på alvor.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

På Instagram tar landslagsprofil Caroline Graham Hansen et oppgjør med president i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa), Gianni Infantino, som var til stede på Teheran-derbyet mellom Esteghlal og Persepolis.

– Dessverre er det så mange kvinner der ute som sliter og kjemper for deres rettigheter, bare fordi de er kvinner. Fortsett kampen! Dere er alle mine største rollemodeller, skriver hun på sin Instagram.

– 35 kvinner ble arrestert for å ha forsøkt å komme seg inn på en fotballkamp i Iran i dag. Kvinner straffes for å se herrekamper. Fifa-president Gianni Infantino var til stede. I Fifas statutter heter det at diskriminering av kjønn er stengt forbudt, og at det skal straffes med suspensjon eller utvisning, skriver Kaveh Sohlekol på sin Twitterkonto.

Håpløst

Overfor TV 2 tar Wolfsburg-spilleren et oppgjør med Fifa-presidenten.

– Helt ubegripelig at han går på en kamp der kvinner nektes adgang og blir sendt i fengsel, sier Caroline Graham Hansen til TV2.

VM-kvalifisering menn, gruppe C (9. runde): San Marino-Norge

KRITISERES: Fifa-president Gianni Infantino.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Det føles veldig håpløst å drive med en idrett der vår fremste leder velger å støtte et land som undertrykker kvinner, fordi de er kvinner.

– Det er bare fotball, og det skal være for alle. Han sier indirekte at fotball ikke skal være for alle.

Infantino hevdet på sin side at besøket i Teheran vil hjelpe mange kvinner. Han sier til Sky Sports at han er lovet at kvinner snart vil få adgang til fotballkamper.

Viktig å ta kvinnekampen også i fotballen

– Kvinnekampen i fotball er superviktig. Fotball er verdens største idrett på både herre- og kvinnesiden, så det er utrolig viktig at vi fortsetter å kjempe for like rettigheter, lik aksept og like muligheter, slik de gjør ellers i samfunnet, sier Graham Hansen til TV 2.

Den siste tiden har det også pågått en debatt om manglende kvinnelige trenere på toppnivå i Norge. Graham Hansen håper med tiden at herrefotballen får flere kvinner på trenerbenken.

– Det er et viktig tema, og det er vel først og fremst fordommer mot at kvinner ikke kan spille fotball eller har nok kunnskap om fotball som gjør at de ikke anses som en mulig trenerkandidat innen herrefotball, sier Graham Hansen.

Siste nytt

  • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

    Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

    – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

    Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

    Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

    Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

    – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

    Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

    Britain Wimbledon Tennis
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

    Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

    Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

    Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

    – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

    – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

    Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

    Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

    Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

    Premier League - Chelsea v Everton
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal