Graham Hansen tok til tårene allerede før åpningskampen: – Betyr alt

REIMS (NRK): VM betyr så mye for Norges Caroline Graham Hansen at følelsene tok overhånd i spillerbussen på vei til åpningskampen mot Nigeria. Nå gleder hun seg til å senke skuldrene til Norges neste VM-kamp.

graham hansen

BRØLTE: Caroline Graham Hansen brølte av glede da dommeren blåste av og Norge hadde vunnet den viktige VM-åpningen.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Caroline Graham Hansen (24) kom ut i pressesonen en og en halv time etter alle de andre spillerne. Det vil si klokken ett natt til søndag. Likevel stod et samlet norsk pressekorps og ventet på Norges store stjernespiller, i håp om å få reaksjoner etter 3-0-seieren over Nigeria.

– Dette betyr alt. Jeg er utrolig stolt, sier hun til NRK.

Graham Hansen ble tatt inn til dopingkontroll og lot derfor vente på seg, men 24-åringen brukte tiden på bakrommet godt. Mens hun ventet publiserte hun et innlegg på sin Instagram-konto der hun beskrev følelsene sine etter Nigeria-seieren.

Emosjonell før kampstart

I innlegget skriver hun blant annet at hun elsker laget så høyt at tårene presset på, allerede på vei til åpningskampen.

– Det var utrolig emosjonelt og jeg tror hele gruppa bare kjente på den lysten til å lykkes. Det var bare så deilig å få en god start og vi vet at det var utrolig viktig for oss å få den gode starten, utdyper hun.

Graham Hansen stod for målgivende da Guro Reiten scoret Norges første VM-mål, og duoen holdt tidvis lekestue med de nigerianske spillerne. En knallhard scoring av Lisa-Marie Karlseng Utland og et selvmål av Nigeria gjorde at Norge til slutt vant kampen 3–0.

Det er tre mål mer enn Norge klarte å score i EM for to år siden.

– Unner hverandre suksess

Siden EM-fiaskoen i 2017 har de norske landslagsspillerne hele tiden snakket om å være «sterkere sammen». I innlegget Graham Hansen publiserte etter VM-seieren, legger hun også vekt på nettopp det.

– Vi gjør dette for hverandre. Vi har jobbet så hardt for å komme hit, og det er ikke slik at det er enkeltprestasjoner som gjør at vi kommer hit. Det er lagmoralen og gruppa, forteller hun og fortsetter.

– Jeg har aldri vært på et lag hvor lagfølelsen er så stor som den er her og man bare unner hverandre suksess fra ende til annen. Om man sitter på benken eller er på tribunen. Vi er sammen om det, uansett.

jubler

SEIER: Det norske landslaget fikk en drømmeåpning på mesterskapet etter 3–0 mot Nigeria.

Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

Hun forklarer at hun opplever at Norge er et helt annet lag enn i 2017, selv med de samme spillerne. Et stort navn er likevel ute: Ada Hegerberg. Graham Hansen har gjentatte ganger fortalte at hun ikke ønsker å fokusere på en spiller som ikke lenger spiller for det norske landslaget, men sa til NRK for noen uker siden at «det er vanskelig å savne noen som ikke vil være med oss».

I innlegget dedikert til laget sitt, starter hun må å skrive at «Uansett hva jeg skriver nå kommer det til å bli tolket opp og ned og slik dere vil». Hva hun mener med nettopp dét, ville hun ikke utdype.

– Jeg mente ikke noe mer enn det som står der.

Senker skuldrene før Frankrike-kampen

Selv om Norge fikk en drømmestart på mesterskapet, blir det trolig langt tøffere å sikre poeng mot gullfavoritt og vertsnasjon Frankrike førstkommende onsdag.

Graham Hansen vet at neste VM-kamp blir alt annet enn enkel, men hun mener den gode åpningskampen gjør at de norske spillerne kan slappe litt mer av og i stedet kose seg i møtet med Frankrike.

– Hvis ikke vi hadde vunnet i dag, hadde man stått der og kanskje måttet vinne. Men nå kan vi gå ut på banen og bare nyte det.

 • Frankrike – Norge ser du på NRK 1 onsdag 12. juni fra klokken 20.15
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Slik blir cupkvartfinalene

  Kvartfinalene i cupen ble akkurat trukket på NRK. De spilles slik:

  KFUM Oslo–Odd, Ranheim–Fram Larvik, Mjøndalen–Haugesund og Aalesund–Viking.

  Cupkamp mellom Viking og Stabæk.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Grøvdal klarte VM-kravet

  Karoline Bjerkeli Grøvdal løp i kveld sesongens første 5000-meter, og hun hadde full kontroll på VM-kravet (15:22). Grøvdal ble nummer to i et stevne i Polen med tiden 15:09.51. Etiopiske Debash Desta var to sekunder raskere enn den norske jenta.

  Grøvdal
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal