Hopp til innhold

Graham Hansen om Hegerberg: – Vanskelig å savne en som ikke vil være med oss

Caroline Graham Hansen synes det er stort at en norsk spiller igjen er kåret til verdens beste fotballspiller. Men den VM-klare spilleren savner ikke Ada Hegerberg noe mer av den grunn.

Caroline og Ada

TIDLIGERE LAGVENNINNER: Caroline Graham Hansen (t.v.) og Ada Hegerberg under EM i Nederland i 2017.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Onsdag ble Ada Hegerberg igjen kåret til verdens beste fotballspiller i BBCs prestisjefulle kåring. Den samme kåringen vant hun i 2017. Like før jul vant hun Gullballen i Paris.

– Det er vanskelig for meg å finne ord. Å vinne den for andre gang er helt utrolig, sa Hegerberg da hun tok imot prisen.

Men selv om Hegerberg er kvinnefotballens største profil akkurat nå, misunner ikke Caroline Graham Hansen hennes tidligere lagvenninne de mange prisene.

– Det er utrolig stort at en norsk spiller kan få til så store prestasjoner. Det viser bare at det er mulig, uansett hvor du er fra. Men misunnelig, nei.

– Viktigst med lagtitler

Den Barcelona-klare spilleren forteller at hun drømmer om andre titler enn individuelle.

– Jeg tenker at for meg er det viktigst å vinne titler med laget mitt. Min største drøm er å vinne et stort trofé med landslaget. Får jeg til det kan jeg si at jeg har oppnådd alt jeg vil i karrieren min.

Hegerberg har ikke ønsket å spille for Norges fotballandslag siden EM i 2017. Etter mesterligafinalen der Hegerberg scoret hat trick og sikret nye Lyon-tittel, sa hun at hun savner å spille for landet, men ikke for det norske fotballforbundet.

Men tidligere lagvenninne Graham Hansen savner ikke å ha meritterte Hegerberg på det norske landslaget.

– Det er et valg hun tok (å si nei til landslaget journ.anm.) og ikke noe jeg forholder meg til. Det blir vanskelig å savne en som ikke vil være med oss, sier hun.

– Hvis hun skulle endre mening og ønske å komme tilbake på landslaget, hadde du tatt henne imot med åpne armer?

– Det blir et så hypotetisk spørsmål slik situasjonen er nå, så det får man ta hvis den tid kommer.

Blir VM-skribent

Den norske VM-troppen drar til Frankrike 30. mai og skal spille en siste generalprøve mot Sør-Afrika før mesterskapet starter. Norge møter Nigeria i åpningskampen 8. juni.

Samtidig som det norske landslaget er i full gang med oppkjøringen til mesterskapet, har Ada Hegerberg en uvanlig lang fotballpause denne sommeren. Men selv om 23-åringen ikke skal spille selv, blir hun likevel involvert i VM; som skribent for magasinet France Football.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten til semifinale i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten knuste Spania 9-3 og vant med det gruppen i VM i parcurling.

    Det betyr at de går direkte videre til semifinalen. Sveits, som lå likt med Norge før sist gruppespillskamp, tapte 7-8 for Japan.

    Den norske duoen endte som eneste par med sju seire på ni kamper.

    Estland ble nummer tre i gruppen og skal sammen med Sveits ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B, som fortsatt har én kamp igjen å spille.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Curling - Mixed Doubles Round Robin Session 13 - Switzerland v Norway
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Ruud møter serber i Madrid

    Tennisstjernen Casper Ruud skal bryne seg på Miomir Kecmanovic i den 2. runden i storturneringen i Madrid. Serberen har vunnet flest kamper mellom de to.

    Torsdag ettermiddag vant Kecmanovic 1. runde mot kinesiske Zhang Zhizhen. Kampen var over på en drøy time og endte med sifrene 6-3, 6-2.

    Ruud har walkover til 2. runde i turneringen, der han møter Kecmanovic fredag.

    Kecmanovic vant de to første kampene mot Ruud på ATP-nivå. Det var riktig nok tilbake i 2019. Mye har skjedd for Ruud siden den gang, og i fjor ble Kecmanovic slått i finalen i Estoril.

    Italieneren Jannik Sinner venter for Ruud i en eventuell kvartfinale i den spanske hovedstaden. (NTB)

    Miomir Kecmanovic
    Foto: Denis Balibouse / Reuters
  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal