Hopp til innhold

Graham Hansen briljerte - får norsk motstand i mesterligafinalen

Caroline Graham Hansen og Lieke Martens var i lekehumør da Barcelona tok seg til mesterligafinalen på bekostning av PSG. Nå venter norsk duell i kampen om det gjeve troféet.

uGYzLTQmm-M

NORDMANN I MESTERLIGAFINALEN: Her jubler Barcelona-spillerne etter scoringen som sikret dem finalespill.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Graham Hansen er kjent som en av fotballens beste teknikere, og i den andre mesterliga-semifinalen mot franske PSG viste hun hvorfor:

FLaQZallaKQ

Graham Hansen spilte en strålende kamp for Barcelona.

Foto: LLUIS GENE / AFP

Etter 34 minutters spill mottok hun ballen ute på kanten.

PSG-forsvarer Perle Morroni forsøkte å stanse Graham Hansen, men ble i stedet mer som en tilskuer da den norske kantspilleren viste frem finteferdighetene sine, før hun la inn en perfekt pasning til Lieke Martens.

Barcelona-spissen satte ballen kontant i mål til 2-0-ledelse.

Overfor NRK beskriver Graham Hansen forarbeidet slik:

– Jeg får en ball ut, og én mot én er min styrke. Hun lar meg få lov til å være smart og slå ballen inn bak forsvaret. Så da takker jeg og bukker. Så er Lieke med på notene, og da ble det en enkel goal for henne, sier Hansen.

Målet kan du se på video nummer to her:

Dette var målet det spanske mesterlaget trengte for å ta seg til mesterligafinalen, etter at lagene spilte 1-1 i det første semifinalemøtet. Det gjorde ingenting at PSG reduserte noen minutter senere, for det er Barcelona som går til mesterligafinalen.

Etterpå kunne Graham Hansen og resten av laget juble foran de tilskuerne som hadde fått lov til å komme på kampen.

– Det var veldig, veldig deilig. Jeg tror det var lettelse for alle. Og vi hadde fans på tribunen i dag også, så det ble utrolig bra kok på tribunen da dommeren blåste av kampen og vi feiret med dem etter kampen, sier en lykkelig Graham Hansen til NRK.

Laster Twitter-innhold

– En stor drøm og et stort mål

Martens scoret også Barcelonas første mål, og Graham Hansens nederlandske lagvenninne ser ut til å nærme seg den samme scoringsformen som gjorde at hun ble kåret til verdens beste spiller i 2017.

W66fBG1pf8U

Lieke Martens (t.h) scoret begge Barcelonas mål.

Foto: LLUIS GENE / AFP

Graham Hansen har vært i mesterligafinaler før, men aldri vunnet. I 2018 gikk hun av banen skadd da Wolfsburg tapte for Lyon, og to år tidligere satt hun skadet på tribunen da hennes tyske arbeidsgiver også tapte for den franske klubben.

– Det er en stor drøm og et stort mål, ikke bare for meg, men for hele laget og hele klubben. Nå er vi der og ett steg nærmere. Vi møter et sterkt lag i Chelsea, så det blir en tøff finale, men vi gleder oss, sier den norske stjerna om den kommende finalen.

Ada Hegerbergs Lyon har vunnet mesterligaen flere år på rad, men i år ble de slått ut i kvartfinalen av nettopp den franske erkerivalen PSG. Hegerberg selv har vært ute med kneskade hele sesongen.

Norsk duell

I den andre semifinalen møtte Bayern München «norske» Chelsea, som har både Maren Mjelde og Guro Reiten på lønningslista. Førstnevnte er imidlertid ute med en kneskade, og Reiten var henvist til benken da det skulle gjøres opp om finalebillett i dag.

Tyskerne hadde best utgangspunkt etter det første oppgjøret, men Chelsea viste muskler på hjemmebane og vant hele 4-1 etter scoringer av So-yun Ji, Pernille Harder og en Fran Kirby-dobbel. Da hjalp det lite at gjestenes Sarah Zadrazil vartet opp med et perlemål av de helt sjeldne.

– Guro og resten av laget deres er fantastisk bra, så det blir tøft. Vi gleder oss, det er disse kampene vi trener for å spille, så dette blir bare gøy, avslutter Graham Hansen.

Årets finale spilles på Gamla Ullevi i Sverige 16. mai.

Chelsea-jubel

FINALEKLARE: Chelsea-spillerne feirer etter semifinaleseieren.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sportsnyheter

Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

Siste nytt

 • Kristoff spurtslått i fransk ritt – ble nummer fire

  Alexander Kristoff greide ikke å holde tritt i seierskampen og tråkket inn til fjerdeplassen i Paris – Bourges. Først over målstreken var Jasper Philipsen.

  Kristoff havnet også bak den franske duoen Arnaud Démare og Bryan Coquard. Ingen av dem kunne stoppe Philipsen fra å sikre belgisk vinner i rittet for annet år på rad.

  I fjor vant Jordi Meeus foran Démare.

  Rytterne la bak seg 198 kilometer i årets utgave av Paris – Bourges. Edvald Boasson Hagen var i mål på 18.-plass, mens Tord Gudmestad endte tre hakk bak som Uno-X-lagets bestemann. (NTB)

  Tour of Norway
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Messi bekrefter at årets VM blir hans sistse

  Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi gjorde det torsdag klart at fotball-VM i Qatar i november blir hans siste som aktiv spiller.

  Paris Saint-Germain-profilen har spilt 19 VM-kamper og scoret seks mål for Argentina. Torsdag sier 35-åringen i et intervju med den argentinske journalisten Sebastián Vignolo at Qatar-VM blir hans siste.

  Messi fikk sin VM-debut 16. juni 2006 mot daværende Serbia-Montenegro i en 6-0-seier. Han scoret ett mål og sto for én målgivende pasning.

  VM-sluttspillet i Qatar starter 20. november. Argentina er i gruppe med Saudi-Arabia, Mexico og Polen. (NTB)

  France Soccer League 1
  Foto: Aurelien Morissard / AP
 • Sjakkforbundet i uttalelse: – Juksing er uakseptabelt

  – Vi i Norges Sjakkforbund tar sterk avstand fra juks, skriver Sjakkforbundet ved generalsekretær Kristine Marie Ganz i en uttalelse.

  Det skriver forbundet etter at president Joachim Birger Nilsen innrømmet juks i 2016/2017-sesongen.

  Samtidig skriver forbundet at de setter pris på åpenheten til Nilsen. De forteller at han er nøktern og svært ryddig i sin forklaring, og gjør ingen forsøk på å bortforklare handlingen.

  – Styret tar avstand fra hendelsen i 2016, men vil også anerkjenne Nilsens åpenhet. Vi håper å kunne komme styrket ut av dette som forbund, skriver forbundet i pressemeldingen.

  pgeUNWRkqDs
  Foto: Thomas Andreassen / VG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste