Graham Hansen briljerte - får norsk motstand i mesterligafinalen

Caroline Graham Hansen og Lieke Martens var i lekehumør da Barcelona tok seg til mesterligafinalen på bekostning av PSG. Nå venter norsk duell i kampen om det gjeve troféet.

uGYzLTQmm-M

NORDMANN I MESTERLIGAFINALEN: Her jubler Barcelona-spillerne etter scoringen som sikret dem finalespill.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Graham Hansen er kjent som en av fotballens beste teknikere, og i den andre mesterliga-semifinalen mot franske PSG viste hun hvorfor:

FLaQZallaKQ

Graham Hansen spilte en strålende kamp for Barcelona.

Foto: LLUIS GENE / AFP

Etter 34 minutters spill mottok hun ballen ute på kanten.

PSG-forsvarer Perle Morroni forsøkte å stanse Graham Hansen, men ble i stedet mer som en tilskuer da den norske kantspilleren viste frem finteferdighetene sine, før hun la inn en perfekt pasning til Lieke Martens.

Barcelona-spissen satte ballen kontant i mål til 2-0-ledelse.

Overfor NRK beskriver Graham Hansen forarbeidet slik:

– Jeg får en ball ut, og én mot én er min styrke. Hun lar meg få lov til å være smart og slå ballen inn bak forsvaret. Så da takker jeg og bukker. Så er Lieke med på notene, og da ble det en enkel goal for henne, sier Hansen.

Målet kan du se på video nummer to her:

Dette var målet det spanske mesterlaget trengte for å ta seg til mesterligafinalen, etter at lagene spilte 1-1 i det første semifinalemøtet. Det gjorde ingenting at PSG reduserte noen minutter senere, for det er Barcelona som går til mesterligafinalen.

Etterpå kunne Graham Hansen og resten av laget juble foran de tilskuerne som hadde fått lov til å komme på kampen.

– Det var veldig, veldig deilig. Jeg tror det var lettelse for alle. Og vi hadde fans på tribunen i dag også, så det ble utrolig bra kok på tribunen da dommeren blåste av kampen og vi feiret med dem etter kampen, sier en lykkelig Graham Hansen til NRK.

Laster Twitter-innhold

– En stor drøm og et stort mål

Martens scoret også Barcelonas første mål, og Graham Hansens nederlandske lagvenninne ser ut til å nærme seg den samme scoringsformen som gjorde at hun ble kåret til verdens beste spiller i 2017.

W66fBG1pf8U

Lieke Martens (t.h) scoret begge Barcelonas mål.

Foto: LLUIS GENE / AFP

Graham Hansen har vært i mesterligafinaler før, men aldri vunnet. I 2018 gikk hun av banen skadd da Wolfsburg tapte for Lyon, og to år tidligere satt hun skadet på tribunen da hennes tyske arbeidsgiver også tapte for den franske klubben.

– Det er en stor drøm og et stort mål, ikke bare for meg, men for hele laget og hele klubben. Nå er vi der og ett steg nærmere. Vi møter et sterkt lag i Chelsea, så det blir en tøff finale, men vi gleder oss, sier den norske stjerna om den kommende finalen.

Ada Hegerbergs Lyon har vunnet mesterligaen flere år på rad, men i år ble de slått ut i kvartfinalen av nettopp den franske erkerivalen PSG. Hegerberg selv har vært ute med kneskade hele sesongen.

Norsk duell

I den andre semifinalen møtte Bayern München «norske» Chelsea, som har både Maren Mjelde og Guro Reiten på lønningslista. Førstnevnte er imidlertid ute med en kneskade, og Reiten var henvist til benken da det skulle gjøres opp om finalebillett i dag.

Tyskerne hadde best utgangspunkt etter det første oppgjøret, men Chelsea viste muskler på hjemmebane og vant hele 4-1 etter scoringer av So-yun Ji, Pernille Harder og en Fran Kirby-dobbel. Da hjalp det lite at gjestenes Sarah Zadrazil vartet opp med et perlemål av de helt sjeldne.

– Guro og resten av laget deres er fantastisk bra, så det blir tøft. Vi gleder oss, det er disse kampene vi trener for å spille, så dette blir bare gøy, avslutter Graham Hansen.

Årets finale spilles på Gamla Ullevi i Sverige 16. mai.

Chelsea-jubel

FINALEKLARE: Chelsea-spillerne feirer etter semifinaleseieren.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Siste nytt

 • Viking-talent på lån til Mjøndalen

  Viking-spiller Sebastian Sebulonsen (21) har skrevet ny kontrakt med klubben og lånes ut til Mjøndalen. Avtalen strekker seg ut juli, men oppholdet kan forlenges, opplyser Viking på sine nettsider.

  Sebastian Sebulonsen
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen
 • Wild rundspilt av St. Louis Blues

  Mats Zuccarello fikk nesten 19 minutter på isen da hans Minnesota Wild tapte 0-4 for St. Louis Blues i NHL. Minnesota Wild og St. Louis Blues ligger på henholdsvis tredje- og fjerdeplass i den vestlige NHL-avdelingen. Nå gjenstår bare én kamp i grunnspillet, og Wild møter nettopp Blues torsdag kveld lokal tid.

  Wild
  Foto: Jeff Curry / Reuters
 • Arsenal utnyttet Chelsea-tabbe

  Chelsea styrte banespillet, men misbrukte muligheten til mer eller mindre å sikre seg retten til spill i neste sesongs mesterliga etter 0-1-tapet for Arsenal.

  Chelsea ligger fortsatt plassert på 4.-plass selv om det ble null poeng, og det betyr at de også fortsatt ligger an til en plass Champions League kommende sesong selv om West Ham, Liverpool og Tottenham fortsatt har en teoretisk mulighet til å snappe den viktige 4.-plassen.

  Martin Ødegaard spilte hele kampen for Arsenal. Han fikk en liten mulighet med 20 minutter igjen å spille, men skuddet fra rundt 15 meters hold gikk over fra nordmannen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Shaun Botterill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal