NRK Meny
Normal

Graabak til VM med ambisjoner

I skyggen av mer meritterte skistjerner, drar en ung kombinertløper fra Melhus til VM i Val de Fiemme. Og han reiser til Italia med ambisjoner.

I skyggen av mer meritterte kombinertstjerner, drar unge Jørgen Graabak til VM i Val de Fiemme.

VIDEO: Her jubler Jørgen Graabak over sin første pallplassering i verdenscupen. Nå skal han VM.

Jørgen Graabak

Jørgen Graabak håper å finne igjen evnen til å ta fram 'villdyret' på hoppkanten.

Foto: Rune Karlsen / NRK
Kristian Hammer

Kristian Hammer mener at Graabak er i positiv utvikling.

Foto: Rune Karlsen / NRK

– Jeg ser ikke at det er så veldig mange som skal slå meg hvis jeg får ut det jeg er god for på hoppkanten, samtidig med et meget godt langrenn. Da skal jeg være med å kjempe, sier Jørgen Graabak til NRK.

Ikke på pallen i år

21-åringen, som representer Byåsen, fikk sitt gjennombrudd i verdenscupen i Seefeld i desember 2011. Da ble han nummer tre.

Selv om han fortsatt går fort på ski, har han ingen pallplasseringer det siste året.

– Det handler veldig mye om å være rå nok i øyeblikket på hoppkanten. Jeg har slitt litt med det i år, og ikke helt fått fram det villdyret jeg var god på å få fram i fjor, sier Graabak.

I positiv utvikling

Også landslagssjefen sier at 21-åringen må bli bedre i hoppbakken.

– Men jeg synes Jørgen er i en veldig positiv utvikling nå, og jeg håper at han skal være i bedre form i VM enn han har vært før i år, sier Kristian Hammer.

Selv mener Jørgen Graabak at mye mental trening og intens terping i hoppbakken i Granåsen, kan være med på å gi ham VM-gull.

Kombinertløperne har sin første VM-konkurranse fredag.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live