NRK Meny
Normal

Graabak på pallen da de andre norske sviktet: – Elendig!

Det ble pallplass på Jørgen Graabak (25) i Ruka, men han var ikke i nærheten av tyske Johannes Rydzek, som vant i overlegen stil.

– De andre må skjerpe seg. Det var rett og slett elendig. Det tror jeg de er enige i selv også.

Det meldte NRKs kommentator Jann Post etter verdenscupåpningen i kombinert. Foruten Jørgen Graabak var det en helsvart dag for de norske.

– Ingen andre var i nærheten, sa Post kritisk.

Graabak ble nummer tre, men man må langt ned på listene for å finne neste nordmann. De øvrige nordmennene ble nummer 22, 34 og 43. Mikko Kokslien lå som nummer 48 etter hopprennet, og startet ikke langrennet.

Dårlige ski på Graabak

Graabak så lenge ut til å ta andreplassen, men like før oppløpet kom Eric Frenzel susende forbi. Da var Graabak helt sjanseløs.

– Det var en tøff dag i løypa. Jeg følte at jeg hadde bra kontroll, men plutselig er han forbi. Det er veldig bittert. Han skal ikke ta innpå meg når det går nedover, sier Graabak kritisk.

Han var åpenbart ikke fornøyd med skiene.

– Vi får finne en bedre løsning i morgen, sier Graabak.

Rydzek var overlegen

Der ble det tysk dominans, som det har vært de siste sesongene. Johannes Rydzek vant i overlegen stil. Det har lenge vært Eric Frenzel som har regjert i verdenscupen, men i verdenscupåpningen var det en annen tysker som tok seieren. Rydzek rykket tidlig fra Akito Watabe, og kom i mål i ensom majestet etter snaue 7,5 kilometer alene i de finske skoger.

Bak den overlegne tyskeren var det en voldsom kamp om andreplassen. Graabak og finske Eero Hirvonen kvittet seg med Watabe, men bak jaktet en sulten tysk duo på nordmannen. Eric Frenzel var meget skuffet etter egen hopping, og gjorde alt han kunne for å sikre tysk dobbeltseier.

Det klarte han også, etter å ha parkert en utslitt Graabak i siste bakken opp til stadion.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street