NRK Meny
Normal

Graabak på pallen da de andre norske sviktet: – Elendig!

Det ble pallplass på Jørgen Graabak (25) i Ruka, men han var ikke i nærheten av tyske Johannes Rydzek, som vant i overlegen stil.

– De andre må skjerpe seg. Det var rett og slett elendig. Det tror jeg de er enige i selv også.

Det meldte NRKs kommentator Jann Post etter verdenscupåpningen i kombinert. Foruten Jørgen Graabak var det en helsvart dag for de norske.

– Ingen andre var i nærheten, sa Post kritisk.

Graabak ble nummer tre, men man må langt ned på listene for å finne neste nordmann. De øvrige nordmennene ble nummer 22, 34 og 43. Mikko Kokslien lå som nummer 48 etter hopprennet, og startet ikke langrennet.

Dårlige ski på Graabak

Graabak så lenge ut til å ta andreplassen, men like før oppløpet kom Eric Frenzel susende forbi. Da var Graabak helt sjanseløs.

– Det var en tøff dag i løypa. Jeg følte at jeg hadde bra kontroll, men plutselig er han forbi. Det er veldig bittert. Han skal ikke ta innpå meg når det går nedover, sier Graabak kritisk.

Han var åpenbart ikke fornøyd med skiene.

– Vi får finne en bedre løsning i morgen, sier Graabak.

Rydzek var overlegen

Der ble det tysk dominans, som det har vært de siste sesongene. Johannes Rydzek vant i overlegen stil. Det har lenge vært Eric Frenzel som har regjert i verdenscupen, men i verdenscupåpningen var det en annen tysker som tok seieren. Rydzek rykket tidlig fra Akito Watabe, og kom i mål i ensom majestet etter snaue 7,5 kilometer alene i de finske skoger.

Bak den overlegne tyskeren var det en voldsom kamp om andreplassen. Graabak og finske Eero Hirvonen kvittet seg med Watabe, men bak jaktet en sulten tysk duo på nordmannen. Eric Frenzel var meget skuffet etter egen hopping, og gjorde alt han kunne for å sikre tysk dobbeltseier.

Det klarte han også, etter å ha parkert en utslitt Graabak i siste bakken opp til stadion.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • VM-sølvvinner må ta pause

  Milans kroatiske landslagsforsvarer Ivan Strinic har fått konstatert et hjerteproblem og tar pause fra fotballen på ubestemt tid. Det opplyste den italienske fotballklubben lørdag kveld. Hjerteproblemet ble oppdaget i en rutineundersøkelse.

  strinic
  Foto: Rebecca Blackwell / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo