NRK Meny
Normal

Graabak på pallen da de andre norske sviktet: – Elendig!

Det ble pallplass på Jørgen Graabak (25) i Ruka, men han var ikke i nærheten av tyske Johannes Rydzek, som vant i overlegen stil.

– De andre må skjerpe seg. Det var rett og slett elendig. Det tror jeg de er enige i selv også.

Det meldte NRKs kommentator Jann Post etter verdenscupåpningen i kombinert. Foruten Jørgen Graabak var det en helsvart dag for de norske.

– Ingen andre var i nærheten, sa Post kritisk.

Graabak ble nummer tre, men man må langt ned på listene for å finne neste nordmann. De øvrige nordmennene ble nummer 22, 34 og 43. Mikko Kokslien lå som nummer 48 etter hopprennet, og startet ikke langrennet.

Dårlige ski på Graabak

Graabak så lenge ut til å ta andreplassen, men like før oppløpet kom Eric Frenzel susende forbi. Da var Graabak helt sjanseløs.

– Det var en tøff dag i løypa. Jeg følte at jeg hadde bra kontroll, men plutselig er han forbi. Det er veldig bittert. Han skal ikke ta innpå meg når det går nedover, sier Graabak kritisk.

Han var åpenbart ikke fornøyd med skiene.

– Vi får finne en bedre løsning i morgen, sier Graabak.

Rydzek var overlegen

Der ble det tysk dominans, som det har vært de siste sesongene. Johannes Rydzek vant i overlegen stil. Det har lenge vært Eric Frenzel som har regjert i verdenscupen, men i verdenscupåpningen var det en annen tysker som tok seieren. Rydzek rykket tidlig fra Akito Watabe, og kom i mål i ensom majestet etter snaue 7,5 kilometer alene i de finske skoger.

Bak den overlegne tyskeren var det en voldsom kamp om andreplassen. Graabak og finske Eero Hirvonen kvittet seg med Watabe, men bak jaktet en sulten tysk duo på nordmannen. Eric Frenzel var meget skuffet etter egen hopping, og gjorde alt han kunne for å sikre tysk dobbeltseier.

Det klarte han også, etter å ha parkert en utslitt Graabak i siste bakken opp til stadion.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Christiansen tok også bronse

  Henrik Christiansen tok bronse på 1500 meter fristil under svømme-EM i København i kveld. 21-åringen fra Skjetten svømte inn på 14:25,66, og endte elleve sekunder bak ukrainske Mykhaylo Romanchuk, som vant distansen.

  Henrik Christiansen
  Foto: SVT
 • Susann Bjørnsen tok bronse

  Susann Bjørnsen fra Bardu tok sin første medalje i et internasjonalt mesterskap fredag ettermiddag. På 100 meter medley svømte hun inn på tiden 59.26, som er personlig rekord.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • Bronsemedalje på Hvas

  Tomoe Hvas imponerte stort i 200 meter medley. Etter å ha ledet store deler, falt han litt av på slutten. Men tredjeplass i EM skal 17-åringen være godt fornøyd med. – Han er et unikum, sier NRK-ekspert Aleksander Hetland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge
VM håndball kvinner: Semifinale Nederland - Norge