NRK Meny
Normal

Graabak på pallen da de andre norske sviktet: – Elendig!

Det ble pallplass på Jørgen Graabak (25) i Ruka, men han var ikke i nærheten av tyske Johannes Rydzek, som vant i overlegen stil.

– De andre må skjerpe seg. Det var rett og slett elendig. Det tror jeg de er enige i selv også.

Det meldte NRKs kommentator Jann Post etter verdenscupåpningen i kombinert. Foruten Jørgen Graabak var det en helsvart dag for de norske.

– Ingen andre var i nærheten, sa Post kritisk.

Graabak ble nummer tre, men man må langt ned på listene for å finne neste nordmann. De øvrige nordmennene ble nummer 22, 34 og 43. Mikko Kokslien lå som nummer 48 etter hopprennet, og startet ikke langrennet.

Dårlige ski på Graabak

Graabak så lenge ut til å ta andreplassen, men like før oppløpet kom Eric Frenzel susende forbi. Da var Graabak helt sjanseløs.

– Det var en tøff dag i løypa. Jeg følte at jeg hadde bra kontroll, men plutselig er han forbi. Det er veldig bittert. Han skal ikke ta innpå meg når det går nedover, sier Graabak kritisk.

Han var åpenbart ikke fornøyd med skiene.

– Vi får finne en bedre løsning i morgen, sier Graabak.

Rydzek var overlegen

Der ble det tysk dominans, som det har vært de siste sesongene. Johannes Rydzek vant i overlegen stil. Det har lenge vært Eric Frenzel som har regjert i verdenscupen, men i verdenscupåpningen var det en annen tysker som tok seieren. Rydzek rykket tidlig fra Akito Watabe, og kom i mål i ensom majestet etter snaue 7,5 kilometer alene i de finske skoger.

Bak den overlegne tyskeren var det en voldsom kamp om andreplassen. Graabak og finske Eero Hirvonen kvittet seg med Watabe, men bak jaktet en sulten tysk duo på nordmannen. Eric Frenzel var meget skuffet etter egen hopping, og gjorde alt han kunne for å sikre tysk dobbeltseier.

Det klarte han også, etter å ha parkert en utslitt Graabak i siste bakken opp til stadion.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • VG: Vil kaste fotballpresidenten

  Oslo fotballkrets ønsker å kaste fotballpresident Terje Svendsen til våren, skriver VG. Kvinnefotball og økonomi er bakteppe for oppfordringen fra kretsleder Kenneth B. Eriksen. Oslo fotballkrets aksepterer ikke lenger at herrespillerne stikker av med brorparten av pengene fra medieavtalen, sier kretslederen til avisen.

  Terje Svendsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norsk duo til Flensburg-Handewitt

  Den norske landslagsduoen Magnus Jøndal og Gøran Søgard Johannessen bytter ut danske GOG med det tyske storlaget Flensburg-Handewitt foran neste sesong. Det bekreftet Flensburg-Handewitt på sin hjemmeside mandag. Duoen vil slutte seg til sin nye klubb sommeren 2018.

  Magnus Jøndal
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Warholm nominert til nok en pris

  Karsten Warholm ble nylig kåret til årets mannlige nykommer i europeisk friidrett. I november kan 21-åringen vinne samme pris på verdensbasis. På Det internasjonale friidrettsforbundets (IAAF) galla i Monaco i 24. november er han nominert til prisen som «2017 Rising Star».

  VM i friidrett i London 2017
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal